Tratament pentru eliminarea pietrelor din organism (rinichi, fiere etc.)
Bei 5 zile câte un litru de suc de mere proaspăt făcut. A şasea zi, bei dimineaţa o cană de suc de mere. La ora 12, mănânci, şi după două ore bei două linguriţe de sare amară dizolvate într-un sfert de cană de apă călduţă şi imediat bei un sfert de cană de suc de grepfruit proaspăt stors. După 2 ore, repeţi iar sarea amară şi sucul de grepfrut. În loc de masa de seară, bei o cană de suc de portocale proaspăt stors. Cu o jumătate de oră înainte de culcare, bei o jumătate de cană de suc de lămâie amestecat cu o jumătate de cană de ulei de măsline până când se fac ca o pastă. După ce o bei, te aşezi pe partea dreaptă, cu genunchiul drept ridicat la piept, şi stai în această poziţie 30 de minute. Apoi te culci. Dimineaţa, repeţi programul cu sare amară şi suc. În timpul tratamentului poţi să mănânci mâncare uşoară, fără carne şi zahăr. După ce ai terminat tratamentul, bei mai multe lichide. După 7 zile, începi să elimini "cariere" de piatră. Cele necesare pentru tratament: 15 kg mere mai zemoase, 3 lămâi, 4 portocale, 3 grapefruituri, 125 ml ulei, sare amară.
În timpul eliminării pietrelor nu se merge la toaletă, ci se stă pe un lighean, ca acestea să fie văzute. Este bine să repeţi tratamentul după o lună şi jumătate.
R. MIHALACHE - jud. Constanţa
"Crucea nucii" şi hemoragiile uterine
Vă recomand un tratament pe cât de simplu, pe atât de sigur. Toţi cei cărora l-am recomandat s-au vindecat, eu fiind prima care l-a experimentat. Niciun tratament medical din câte urmasem nu a dat rezultat definitiv, totul era temporar, ba începuse să-mi crească mustăţi din cauza injecţiilor cu testosteron. Spre noroc, mi-a căzut în mână o carte foarte veche, cu felurite tratamente, între care şi următorul: din 15-20 de nuci uscate se scoate partea tare, din mijlocul miezului (crucea), care se pune la fiert cu o cană de vin alb, pe foc mic. Vinul să fie natural. Se fierbe până rămâne o ceaşcă. Se lasă să se răcească acoperit, se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici. Efectul se simte chiar de la primele înghiţituri, iar vindecarea este radicală.
OLIMPIA CHITIC - Bucureşti
Pete pe faţă
Încercaţi următorul tratament, deosebit de eficient. De la o roşie bine coaptă (să fie proaspăt culeasă din grădină), se rupe codiţa verde, se taie în două şi se freacă bine locul afectat. Efectul este garantat. Dacă nu puteţi folosi această metodă, utilizaţi sucul de gălbenele: doi pumni de tulpini proaspete de gălbenele se trec prin storcător, iar cu sucul obţinut ungeţi pata de mai multe ori pe zi. Multă sănătate!
GABRIELA SASU - Timişoara
Andrişoaică pentru arsuri şi diabet
Citesc şi urmăresc din revista dvs. rubrica "Sănătate" de la primul număr şi până în prezent, fapt care m-a determinat să vă împărtăşesc şi eu câteva reţete de vindecare cu Andrişoaică. Este o muşcată cu frunze creţe şi face nişte flori mici, mov. Aceste frunze eu le folosesc la arsuri de stomac şi în diabet. Se iau 2-3 frunze bine spălate, se mestecă şi apoi se înghit cu puţină apă. Această reţetă am preluat-o de la o bătrână din sat şi am experimentat-o ani de zile, cu bune rezultate.
MARIA DUMITRACHE - Galaţi
Reţetă pentru a scăpa de păduchii laţi
* Locurile afectate trebuie rase (deoarece păduchii stau înfipţi în piele).
* Tamponarea locurilor cu petrol lampant (gaz) - nu în exces, deoarece se produc arsuri.
* Băi în care se pune oţet.
* Tamponări cu oţet de mere (calmează mâncărimea).
* Igienă strictă - a corpului, dar şi a lenjeriei intime şi de pat.
A. PAGU - Focşani
Unghii friabile, polipi, transpiraţie
Unghii friabile (fărâmicioase)
* Pe unghiile friabile se aplică, de mai multe ori pe zi, suc de ceapă sau suc proaspăt de piciorul-cocoşului. Se freacă unghia cu planta ca atare. Se pot face spălături şi se pot pune comprese cu coada-calului.
* Se ţin unghiile timp de 10 minute pe zi în următoarea soluţie: 50 g ulei vegetal amestecat cu 50 g oţet de mere. Se repetă câteva zile. Se pot freca unghiile şi cu usturoi proaspăt (suc) şi tinctură de propolis.
Vegetaţii adenoide (polipi)
* Gargară cu apă caldă sărată, 1 linguriţă sare la 250 ml apă caldă;
* Gargară cu suc de sfeclă roşie şi ceai de pătlagină şi salvie.
* Suc de coacăze negre, gargară şi consumat intern.
Transpiraţii nocturne
* Cură cu boabe de ienupăr.
* 20 g salvie, 10 g lavandă, 10 g creţişoară, 30 g coada-calului. Se pune 1 linguriţă cu vârf din amestec la 250 ml apă clocotită. Se infuzează 1/2 minut. Se bea o cană dimineaţa, pe stomacul gol.
Transpiraţie. Reguli generale
* Oamenii care sunt expuşi transpiraţiilor excesive sunt sfătuiţi să nu bea băuturi fierbinţi şi nici băuturi alcoolice.
* În fiecare dimineaţă trebuie să se facă o baie caldă de 10 minute, în care se adaugă 2 căni cu sare, apoi se freacă corpul cu un prosop, până când se produce senzaţia de cald.
* Pentru micşorarea porilor măriţi ai feţei se aplică pe faţă lapte proaspăt cald, dimineaţa şi seara, îndepărtându-l prin clătire, după răcire.
* Se poate aplica ceai rece neîndulcit, foarte concentrat, pe faţă, dimineaţa. Acesta se lasă până se usucă. Seara, se freacă faţa cu suc concentrat de roşie proaspăt sau de castravete, lăsându-se faţa nespălată până a doua zi.
Transpiraţia mâinilor
* Mâinile se ţin timp de 5 minute sub un jet de apă fierbinte, apoi se ţin sub jet de apă rece, alte 5 minute.
* Alt remediu este introducerea mâinilor, timp de 5-10 minute, într-o soluţie de apă cu borax (o lingură borax la 1 litru de apă), în care se adaugă puţin săpun, pentru spumă. Mâinile trebuie lăsate să se usuce, apoi se vor unge cu glicerină sau ulei vegetal. Tratamentul se face de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Transpiraţia picioarelor
* Se fierb, 2 minute, 100 g coada-calului în 500 ml apă. Se strecoară şi se face baie de picioare, 10 minute, seara. Se fricţionează picioarele cu tinctură de coada-calului.
* În timpul verii, să se umble cu picioarele desculţe, pe iarbă, apoi seara se recomandă spălatul lor cu apă rece, după care se lasă să se usuce, fără a se şterge.
N. MISTRINESCU - Dorohoi
Tulburări de ciclu menstrual
Pentru a veni în ajutorul doamnelor care au probleme legate de aceste dereglări şi al celor care doresc să aducă pe lume copii, pun la dispoziţie o reţetă care, în completare cu tratamente cu esenţe florale Bach (care ne redau speranţa, mai ales după multe încercări eşuate, încrederea şi echilibrul), conduc spre rezultate pozitive.
Iată reţeta: tinctură de brânca-ursului - 1 linguriţă dimineaţa şi 1 linguriţă seara, se amestecă cu puţină apă. Tinctură de mlădiţe de zmeur - 25 picături dimineaţa şi 25 picături seara. Ceai de creţişoară amestecat cu ceai de coada-şoricelului, 3 căni pe zi. Tratamentul se face 3 luni, zilnic, nu are voie să fie întrerupt.
* Este indicată folosirea unei perne electrice şi aplicarea ei în zona abdomenului inferior, seară de seară, pentru că ajută foarte mult căldura uscată.
* Cine are posibilitatea poate apela la împachetări cu parafină.
* Şi ca să acţionăm şi local, putem apela la creme vaginale sau soluţii ce conţin lactobacili, care echilibrează flora microbiană locală.
farmacist specialist IULIANA GIURGEA, competenţă în homeopatie şi terapii florale Bach, http://:terapiifloralebach.blogspot.com