Declaraţii de dragoste pe bicicletă
Coboară din tren, după peste două mii de kilometri, cu un rucsăcel în spate şi bicicleta pe umăr. Astăzi, pe 1 decembrie, preoteasa elveţiancă Gisula Tscharner împlineşte 66 de ani. Chiar de ziua naţională a României, ţara pe care o iubeşte cel mai mult de pe pământ. Zâmbeşte larg, când vede iarăşi hărmălaia asurzitoare a Gării de Nord. Îi place.
Citeste tot articolul
Planta viselor: VALERIANA
În toiul iernii, vine câte o zi cu soare care topeşte straturile de zăpadă, lăsând să se vadă, fie şi doar pentru o zi, câteva petice de pământ negru şi reavăn. Ce fericire! Pe câţiva centimetri pătraţi de ţărână umedă, natura scrie un întreg tratat despre triumful lumii vegetale.
Citeste tot articolul
Capitala mondială a paranormalului: Pădurea Hoia-Baciu
La doar trei kilometri de Cluj, intri în pădurea Hoia-Baciu şi păşeşti într-un loc rupt de timp, un loc misterios şi mirific, în care normalul şi paranormalul se confundă.
Citeste tot articolul
Zaruri politice, la început de an
Într-adevăr, deşi greul guvernării abia începe, USL se ocupă mai mult de lupta pentru putere din interior decât de problemele ţării. Liderul PSD nici nu se mai străduieşte să mascheze competiţia dintre el şi Crin Antonescu, susţinut de Dan Voiculescu.
Citeste tot articolul
Noile capcane ale Internetului
Ceea ce acum câteva decenii promitea a fi spaţiul prin excelenţă al libertăţii şi democraţiei, un spaţiu neîngrădit de criterii sociale, în care accesul la informaţie să fie mai facil ca oricând, Internetul devine, pe zi ce trece, o imensă capcană manipulată de interesele marilor firme din domeniu...
Citeste tot articolul
"Opriţi-l pe părintele Augustin!”
Au revenit în actualitate toaletările - acele criminale distrugeri de spaţiu verde, pentru care mulţi edili cheltuiesc sume enorme din banul public. Milioane de metri cubi de frunze iau drumul gunoiului şi focului, în timp ce Bucureştiul îşi consolidează primul loc între capitalele europene lipsite de verdeaţă.
Citeste tot articolul
ROXANA WRING - "În Bucureşti, clădiri monument, menţionate în manuale internaţionale de arhitectură, se află la un pas de colaps"
Asociaţia Pro.Do.Mo a prezentat recent, în cadrul proiectului "Platforma pentru Bucureşti - Voci tot mai puternice", finanţat de CEE Trust, Raportul privind patrimoniul construit al capitalei României. Iată un tablou apocaliptic: "În mandatul electoral 2008-2012, în lipsa unei strategii de regenerare a zonelor istorice şi de conservare a imobilelor cu valoare arhitecturală, am asistat la distrugerea sistematică a ţesutului urban şi cultural...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru PAULA M., F. AS nr. 1051 - "Vreau să ştiu dacă diabetul se poate moşteni genetic"
Indubitabil, riscul de apariţie al unui diabet de tip 1 (insulino-dependent) sau 2 (insulino-independent) creşte dacă aveţi în familie un părinte, frate sau soră, cu această afecţiune. Mai mult, supraponderalitatea (este şi cazul familiei dvs.), la rândul ei, creşte semnificativ riscul de a face diabet, majoritatea persoanelor cu diabet de tip 2 fiind supraponderale.
Citeste tot articolul
"Doresc să îi mulţumesc d-lui MIRCEA PEIA pentru ajutorul acordat întregii noastre familii"
Am să încep cu un citat pe care cu siguranţă îl veţi recunoaşte: "Datorită lor, ziua aceea de toamnă, care ameninţa să se transforme într-o vânătaie pe suflet, s-a aşezat pe viaţa mea ca un cerc luminos".
Citeste tot articolul
Cura de detoxifiere
Viaţa trepidantă de zi cu zi, stresul, alimentaţia uneori nepotrivit aleasă, alteori inconstantă prin "sărirea meselor" ori, pur şi simplu, indiferenţa cu care ne privim organismul, pot duce mai devreme sau mai târziu la reale neplăceri. La cele enumerate se mai adaugă şi sărbătorile abia încheiate, care nu au făcut decât să îngreuneze şi mai tare corpul.
Citeste tot articolul
Un leac de iarnă: OŢETUL DE MERE
Licoarea acrişoară şi uşor tulbure rezultată în urma fermentării cidrului de mere este unul din cele mai vechi medicamente cunoscute, menţionat pentru prima oară în tratate de medicină scrise în urmă cu mai bine de trei milenii.
Citeste tot articolul
MAGOR CSIBI World Wild Found (WWF) - "Proiectul salvării pădurilor virgine din România este o poveste cu final fericit!"
Campania Salvaţi pădurile virgine este o poveste cu final fericit! Succesul se datorează, în primul rând, celor peste o sută de mii de oameni care au semnat petiţia noastră, printre care se numără, fără îndoială, şi cititorii revistei dumneavoastră. Le mulţumim, pentru că împreună am reuşit să facem ceva extraordinar şi fără precedent în România...
Citeste tot articolul
ANCHETĂ: Vi s-a întâmplat să fiţi înşelat?
Eram amândoi, şi eu, şi el, după nişte ani buni de relaţie, obosiţi de certuri şi de aceleaşi şi aceleaşi discuţii interminabile despre nimicuri, care se terminau de fiecare dată foarte sec: "Totul va fi bine!"
Citeste tot articolul
SCRISORI CARE AŞTEAPTĂ RĂSPUNS - "Gândul despărţirii îmi sfâşie sufletul"
Povestea Deliei, o femeie tânără, mamă a trei copii, excedată de monotonia căsniciei şi hotărâtă să-şi părăsească bărbatul, a stârnit un viu interes printre cititorii revistei. În pagina de faţă, publicăm cele mai bune scrisori
Citeste tot articolul
ANALIA SELIS: "Am iubit România din prima secundă"
În septembrie anul acesta se împlinesc zece ani de când sunt în România şi zece ani de când mi-am pus coroniţa de mireasă pe cap! Iar în aceşti zece ani n-am regretat nici o secundă mutarea făcută în viaţa mea. Înainte de a veni în România, am trăit un timp în America.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
Există oameni care îşi fac din profesie o pasiune şi un mod de viaţă. Profesionişti care continuă să lucreze şi mult după ce au ieşit la pensie, căci pasiunea, nu-i aşa?, nu e pensionabilă. D-l Dumitru Hîncu, istoric literar, editor, eseist şi traducător, are 90 de ani şi îşi petrece timpul în biblioteci şi arhive...
Citeste tot articolul
E.S. dr. Ion Jinga - "Sunt un sentimental şi îmi iubesc ţara până la ultima mea fibră"
L-am avut ca interlocutor pe Excelenţa Sa dl ambasador Ion Jinga, la sfârşitul anului trecut, imediat după ce a primit, în cadrul unui eveniment ce a încheiat ciclul de manifestări dedicate sărbătoririi a 150 de ani de Diplomaţie Românească, distincţia de "Diplomatul Anului 2012".
Citeste tot articolul
Sfinţii cei uitaţi ai închisorilor comuniste
De mai mulţi ani, tânărul antropolog Ciprian Voicilă strânge mărturii despre vindecări incredibile, săvârşite în preajma unor icoane făcătoare de minuni. A strâns atâtea întâmplări miraculoase, încât minunea a coborât chiar în braţele sale, obligându-l să descopere că viaţa are acum pentru el un nou sens: acela de a lupta pentru canonizarea celor morţi în lagăre sau închisori.
Citeste tot articolul
Fotograful Bucureştilor - Carol Popp de Szathmári
Bucureştiul secolului al XIX-lea: un sat mai mare, plin de culoare şi pitoresc, abia ieşind din penumbra Evului Mediu şi grăbindu-se spre lumina Occidentului. Târgoveţi şi ţărani, hanuri şi biserici, căruţe şi caleşti - o imagine ce avea curând să se estompeze, pentru că începutul secolului următor va transforma Bucureştiul într-un Mic Paris.
Citeste tot articolul
Concertele lunii februarie: SLASH şi BAD BOYS BLUE la Bucureşti
Două dintre cele mai aşteptate concerte ale lunii februarie la Bucureşti sunt, fără îndoială, cel al rockerului american SLASH şi cel al îndrăgitei trupe disco, care a făcut furori la mijlocul anilor '80 în întreaga Europă - Bad Boys Blue.
Citeste tot articolul