RODICA CULCER despre... Trezirea cea de pe urmă
"Cum să nu aibă românii încredere în UE, de vreme ce milioane dintre ei, majoritatea din judeţele sărace, fiefuri ale PSD, au fost nevoiţi să plece la muncă în ţările dezvoltate din Europa, pentru a-şi asigura un trai decent? Şi aceasta, după ce elitele profesionale ne-au părăsit demult în favoarea Occidentului."
Citeste tot articolul
Noua luptă de clasă
Partida comunistă n-a renunţat la lupta de clasă nici după ce şi-a schimbat numele şi a dat "dictatura proletariatului" pe "democraţia originală". Duşmanii săi au rămas aceiaşi: românii care produc ceva. Carevasăzică, burghezii, chiaburii, intelighenţia. Aceiaşi au rămas şi profitorii: aparatnicii.
Citeste tot articolul
Guvernul dă cu o mână şi ia cu două
Terenurile agricole lucrate vor fi scutite de la plata impozitului local, iar cele nelucrate mult timp ar putea avea un impozit mărit. Guvernul a prevăzut aceste măsuri într-un proiect de ordonanţă publicat marţi, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Citeste tot articolul
GHEORGHE EPURE - "Părinţii mei au fost crescători de oi. Oameni buni şi cinstiţi. Le-am urmat calea"
"Sunt sigur că primăria poate să devină altceva decât a fost până acum! Trebuie să fie un spaţiu deschis. Trebuie să aibă deschidere către problemele tuturor. Să încercăm să ieşim din scorţoşenie, să înţelegem problemele fiecărui om. Dar, în acelaşi timp, să demonstrăm că primăria este un aliat al tuturor. Cetăţenii trebuie convinşi că numai dezvoltarea durabilă îi poate face să păstreze ceea ce este al lor, aşezarea definitivă într-un rost omenesc."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DORINA - Bacău, F. AS nr. 1274 - "După un cancer vechi de sân, am diseminări osoase secundare"
Dragă doamnă Dorina, Cea mai mare greşeală la ora actuală în medicina românească este ignorarea prevenţiei. Valabilă în întreaga lume medicală, atât occidentală cât şi orientală, ea este necesară, atât persoanelor sănătoase, cât şi persoanelor care deja au o suferinţă pe care o tratează.
Citeste tot articolul
"Cu ajutorul «Formulei AS», am născut doi copii"
Bună ziua! Mă numesc Ruxandra O'Neil şi sunt abonată la revista dvs. din anul 2004, de când m-am mutat în Irlanda. Datorită "Formulei AS" am doi băieţei. După căsătorie, am încercat să avem un copil, dar timp de un an, nu am izbutit. Medicul de familie nu mă ajuta deloc, spunând că e o problemă de adaptare la noul meu domiciliu.
Citeste tot articolul
Miracolul din grădina de zarzavat - PĂTRUNJELUL
Îl ştim atât de bine ca aliment, încât ideea că ar putea fi şi medicament ni se pare mai mult o figură de stil. Ba fiert în supe, ba tocat în salate, s-a banalizat prea tare, ca să-l mai poţi privi cu respect. Şi totuşi, va trebui să reconsiderăm pătrunjelul, acordându-i importanţa pe care o merită.
Citeste tot articolul
Tratamente cu miere
Ce s-ar alege de lumea asta, dacă n-ar exista albinele? Fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel, spunea, încă din 1924: "Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit doar patru ani". Savanţii din zilele noastre îi dau dreptate, pentru că micile insecte (de doar 12 milimetri) polenizează peste 80% din pomii fructiferi şi din plantele de cultură de pe planetă, fiind, astfel, "regizorii" ecosistemului nostru.
Citeste tot articolul
Reţete de sănătate cu produse apicole
Tratament cu tinctură de propolis. Se congelează propolisul, se zdrobeşte în piuliţă, se pune într-un recipient cu capac şi se acoperă cu alcool (capacul se înşurubează bine!). Se lasă să stea 2-3 săptămâni la temperatura camerei, se filtrează şi se toarnă tinctura într-o sticlă de culoare închisă. Se ţine la rece (maximum un an).
Citeste tot articolul
TENDINITA şi BURSITA
Tendinita este un sindrom al tensiunii musculare repetate. Alergătorii, de exemplu, se expun la tendinita călcâiului lui Ahile, în timp ce secretarele sau casierele pot avea dureri la mâini. Bursita, numită şi hygroma, este, de asemenea, legată de o mişcare repetitivă, ce exercită o tensiune pe o articulaţie, cum ar fi coatele, la grădinari, sau umerii, la jucătorii de golf.
Citeste tot articolul
MIŞCAREA PE CANICULĂ: Dr. MARIUS LEFTER - cercetător în domeniul educaţiei fizice - "La temperaturi ridicate, celulele corpului nu mai lucrează corect"
În stare de repaos, corpul nostru are nevoie de o temperatură de circa 28 de grade, pentru a se simţi confortabil. În aceste condiţii, mulţi dorm neînveliţi noaptea, fără să le fie frig. Când temperatura aerului creşte, organismul trebuie să facă ceva, pentru a se răcori. El încearcă atunci să elimine o parte din căldură prin piele şi, în acest scop, aduce o cantitate mai mare de sânge la suprafaţă, dându-i astfel posibilitatea să se răcească.
Citeste tot articolul
Reţete pentru curăţarea tenului
Pentru o piele curată, e suficient să vă spălaţi pe faţă, dimineaţa şi seara, cu un amestec de apă minerală şi oţet de mere, în proporţie de 1:1. Coşurile dispar, tenul devine luminos şi catifelat, chiar şi fără produsele speciale extrem de scumpe.
Citeste tot articolul
Un regim radical
Dragi cititoare ale "Formulei AS", regimul pe care vi-l propun poate părea cam greu de urmat, dar cred că silueta merită orice efort de remodelare şi menţinere a ei. El trebuie respectat întocmai, deci nu se vor consuma alte alimente decât cele indicate.
Citeste tot articolul
Cântec pentru o viaţă - Nana Cosana
Sus, în Cerişor, în faţa casei cu prispă la poartă, o vei găsi pe Cosana Vinca. Trebuie doar să strigi tare, să te audă: "Nană Cosanăăă!", iar ea îţi va deschide. Uşa şi sufletul. Te va primi înăuntru
Citeste tot articolul
MĂDĂLINA CRAIU - "Să stau desculţă în iarbă. A rămas una dintre bucuriile vieţii"
" Uite, am nişte pereţi negri, şi-n fiecare cameră e câte-o bibliotecă, ceva ce nu le-a lipsit niciodată alor mei. Sunt cărţi aruncate peste tot, printre haine. Şi haine aruncate peste tot, printre cărţi. Dar dincolo de asta am păstrat interiorul cât mai geometric şi neîncărcat. Gustul pentru simplitate şi pentru arta plastică l-am moştenit de la ei."
Citeste tot articolul
Vara marilor iubiri
Suntem robii ei, de la începutul şi până la sfârşitul vieţii. Din iubire izvorăsc bucuria, speranţele, dar şi tristeţea, râsul şi plânsul. Din păcate, reţeta ei rămâne o enigmă ...
Citeste tot articolul
Dr. SERGIU NEAMŢU din Orăştie - "Micile bucurii fac marea fericire a vieţii"
Domnul Sergiu Neamţu este de profesie medic, dar marea lui pasiune sunt vinurile curate şi fine. În doar câţiva ani a devenit somelier şi a câştigat mai multe premii naţionale, pentru degustarea şi prezentarea vinului. Aşa se face că în Orăştie, micul oraş de la poalele cetăţilor dacice, domnul Neamţu are o impresionantă comoară de vinuri exclusiv româneşti!
Citeste tot articolul
Sărbătoare în Ţara Lăpuşului
Nicolae, un ţânc în clasa a treia, din Cluj, îşi face apariţia grăbit, pune rucsăcelul într-un colţ şi intră primul în atelier. Ia imediat dalta în mâini şi continuă să cioplească la lucrarea începută cu câteva zile în urmă. "Toată seara m-am gândit numai la asta", spune el. Câteva raze ale dimineţii dau strălucire unora dintre sutele de statuete, icoane, măşti, troiţe, unelte atârnate pe pereţii atelierului.
Citeste tot articolul
MIHAI VITEAZUL domn creştin - "Nu voiu înceta a sluji creştinătatea întreagă, cu jertfa trupului şi a vieţii mele!"
Opt ani, între 1593 şi 1601, doar atât a domnit Mihai Viteazul. Şi în acest foarte scurt răstimp al istoriei, petrecut în şaua calului, cu spada în mână, a reuşit să îi bată pe turci de mai multe ori ...
Citeste tot articolul
O preumblare prin Gorjul de munte - POLOVRAGI
Călătorul care parcurge şoseaua dinspre Râmnicu Vâlcea spre Târgu Jiu ar putea dacă vrea să ajungă în Rai, să facă la dreapta, pe drumul care duce spre Mânăstirea şi Peştera Polovragi. Aşezat chiar sub meterezele abrupte ale Cheilor Olteţului, care despart Munţii Parângului de Munţii Căpăţânei, locul este de-o sălbăticie greu de descris, răsplătită, de altfel, de numărul de turişti care aleg nordul montan al Gorjului ca destinaţie de vacanţă.
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a FECIOAREI
Despre Fecioară circulă un clişeu potrivit căruia zodia ar fi "tipicară", obsedată de ordine şi curăţenie. De fapt, există două tipuri de Fecioare. Primul tip ţine ceşcuţele de cafea pe raft, la exact 2,5 cm, şi totul din frigider este etichetat şi aranjat ca-ntr-o farmacie, dar în mintea sa există un talmeş-balmeş de idei. Tipul numărul doi este teribil de dezordonat, îi vine greu să găsească două şosete de acelaşi fel, în timp ce în mintea sa există o ordine şi o claritate deosebite.
Citeste tot articolul
Şi Ilfovul ştie s-adune lume - SUMMER WELL FESTIVAL
Trei zile şi trei nopţi petrecute la umbra unuia dintre cele mai frumoase palate brâncoveneşti, nu-s de colo. Dacă mai adaugi arborii uriaşi ai grădinii şi iarba verde, unde canicula se va simţi mai puţin, ai în faţă o ofertă ademenitoare de weekend.
Citeste tot articolul