Poveşti cu prinţi şi prinţese - MARTHA BIBESCU
Frumoasă, elegantă şi talentată, prinţesa Martha Bibescu a stârnit pasiuni la tot pasul. Iubită de Kronprinţul Germaniei, de regele Spaniei şi de prinţul de Beauvau, cultivată de mari oameni politici, precum Churchill sau De Gaulle, a câştigat admiraţia unui întreg continent, a cărui glorie de început de secol XX a personificat-o fără greş.
Citeste tot articolul
Primul monah al creştinătăţii - Sfântul Antonie cel Mare
A plecat în pustiu când avea doar 20 de ani şi a petrecut acolo, până la moartea sa, timp de 85 de ani. A fost supranumit "Cel Mare" pentru că a fost primul călugăr din istoria creştinismului şi este preţuit de toate bisericile ca întemeietor al monahismului. Peştera în care şi-a petrecut ultimii ani din viaţă există şi acum în Egipt, fiind vizitată de milioane de pelerini din întreaga lume.
Citeste tot articolul
Februarie, un nou început
În luna februarie începe noul an chinezesc 2013, Anul şarpelui de apă. Este o perioadă foarte importantă, deoarece acum se stabileşte direcţia de evoluţie a stării de sănătate pentru tot anul care urmează. Luna februarie este în medicina chinezească un intersezon, o perioadă de trecere dintre două anotimpuri, iarna şi primăvara.
Citeste tot articolul
Promisiuni neonorate
Împărţirea portofoliilor ministeriale şi stabilirea competenţelor fiecărui înalt funcţionar din cabinetul lui Victor Ponta indică faptul că actuala coaliţie de guvernare nu este nici pe departe o unitate monolitică, aşa cum o prezintă liderii săi.
Citeste tot articolul
6 februarie - Ziua Roşiei Montane
6 februarie este ziua de naştere a Roşiei Montane, zi consemnată într-una dintre cele 50 de tăbliţe cerate descoperite în secolele al XVIII-lea - al XIX-lea în galeriile romane din masivele Jig, Cârnic, Lety şi Igre. Se împlinesc, deci, 1882 de ani (131-2013) de la prima atestare documentară a numelui "Alburnus Maior".
Citeste tot articolul
"Marile Proiecte", un balon de săpun
De mai bine de un an de zile, de când cu şicanele dintre doctorul Raed Arafat şi preşedintele Traian Băsescu, pe tema reformei sistemului medical de urgenţă din România (care au dus la proteste de stradă şi la demisia Guvernului Boc), temele privind sănătatea ţin capul de afiş al dezbaterilor publice.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Cea mai bună metodă de a afla programul de guvernare al USL este să întoarcem pe dos promisiunile electorale"
E de mirare că USL a putut să păcălească atâta lume, după ce s-a aflat şapte luni la guvernare înainte de alegeri, deşi a dat de pe atunci semne alarmante în privinţa intereselor sale, a modului discreţionar în care înţelege să exercite puterea.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SIMONA, F. AS nr. 1052 - "După histerectomie, sufăr de oboseală cronică, dureri de oase, insomnie"
Stimată doamnă,
În primul rând, doresc să vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere formulate la adresa mea, apărute în "Formula AS" nr. 1051, şi să vă asigur că şi pe mai departe voi încerca să pun la dispoziţia cititorilor revistei materiale şi răspunsuri temeinic documentate, în încercarea de a le veni în ajutor, din punct de vedere medical.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc domnului Bogdan Victor şi îi doresc sănătate, viaţă lungă şi cât mai multe realizări"
Sunt o cititoare fidelă a "Formulei AS" şi a Asului Verde. Vă preţuiesc şi vă admir, atât pe dvs., cât şi pe colaboratorii dvs., pentru profesionalismul şi dedicaţia în a informa cititorii în variate domenii şi mai ales pentru crearea spaţiului interactiv în problema terapiilor naturale, de care au beneficiat foarte mulţi cititori.
Citeste tot articolul
LEACURI DE LA CITITORI
Mă numesc Brujan P. Gh., învăţător pensionar, gradul didactic I, domiciliat în localitatea Motru, judeţul Gorj. Încă de la început vă doresc în noul an "La mulţi ani", sănătate, noroc şi tot ce vă doriţi. Noi suntem mulţumiţi că existaţi, că ajutaţi oamenii nevoiaşi în limita posibilităţilor şi, în general, ajutaţi pe toată lumea care vă citeşte, în special cu tratamente naturiste care sunt de un real folos.
Citeste tot articolul
Leacuri pentru o bătrâneţe uşoară
Aceste cure ne curăţă organismul de substanţe ce dăunează sănătăţii şi efectul lor benefic nu se lasă aşteptat. Cura cu pătrunjel şi zer: Tăiaţi mărunt un pumn de pătrunjel verde, inclusiv codiţele, şi puneţi-l într-un vas, cu 1/2 l de apă rece. Lăsaţi-l, apoi, să fiarbă circa trei minute şi adăugaţi - în ultimul minut - o linguriţă rasă de splinuţă şi una de coada-calului - ambele uscate.
Citeste tot articolul
IRINA BANDRABUR - "Implicarea românilor în problemele de mediu ne bucură foarte mult"
Pacea verde pe care ne-o dorim pentru România este producerea de energie curată, din surse regenerabile. Putem să avem energie ieftină, fără să poluăm şi fără să distrugem natura. Din acest punct de vedere, bătălia noastră este în primul rând împotriva energiei nucleare.
Citeste tot articolul
DRAGOSTE VIRTUALĂ
În dimineaţa aceea, am intrat în birou încruntat, fără să salut. Mi-am turnat o cafea mare şi m-am prăbuşit în scaun dinaintea computerului. Pe cana albă scria cu litere mari, roşii: "Make love, not coffee". Mi-o dăruise Anca, încercând să-mi potolească nesaţul de cafea, care o să mă omoare până la urmă.
Citeste tot articolul
SCRISORI DE LA CITITORI
Sunt în căminul Schitul Darvari de 20 de ani, prin forţa destinului. Sunt în vârstă de 93 de ani, am 37 de ani de muncă şi un echilibru mintal care mă menţine. Soţul meu a decedat. Vă scriu cu dorinţa de a-mi publica textul pe care vi-l trimit.
Citeste tot articolul
"Poziţia copilului" - Un nou film românesc în competiţia pentru URSUL DE AUR de la Berlin
Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7 - 17 februarie 2013), unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume, şi-a anunţat de curând titlurile din competiţia pentru Ursul de Aur. Suntem tentaţi a spune, poate, "desigur că există un film românesc" şi la Berlinala din acest an, familiarizaţi cu seria de ani în care cineaşti români ne-au obişnuit cu performanţe internaţionale.
Citeste tot articolul
RĂZVAN POPOVICI - "Nimeni nu face o reclamă mai bună unei ţări ca artiştii ei"
Avea ceea ce prea mulţi tineri români îşi doresc cu ardoare: o carieră de succes şi o slujbă bine plătită, pe viaţă, în vestul Europei. Dar Răzvan Popovici a decis să părăsească postul de violist în cadrul Orchestrei de cameră din München şi s-a întors după 15 ani în România, pentru a o lua de la zero şi a pune bazele unui festival de muzică de cameră.
Citeste tot articolul
Recital de gravură la Mogoşoaia
De două luni, gravura românească şi internaţională a invadat pereţii palatului Mogoşoaia. Închipuiri îndrăzneţe ori subliminale, închinate toate unui frumos neţărmurit, migrează, într-un cor polifonic, prin lucrări, dintr-o cameră în alta a castelului.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
În urmă cu mai bine de 20 de ani, când am citit în manuscris primul lui roman, "Sonata pentru acordeon", am fost uluită de forţa, autenticitatea şi originalitatea lui Radu Aldulescu. Avea atunci vreo 38 de ani şi un parcurs diferit de scriitorii optzecişti, în general absolvenţi de Litere cu mentori prestigioşi ce-i sprijineau.
Citeste tot articolul
SFÂNTUL NECTARIE - Povestea unei minuni
Acum cinci veri, circula prin oraş un pliant cu semnele de alertă ale aluniţelor. ADAS, scris vertical, fiecare literă conducându-te către o spaimă particulară (A = asimetrie, D = dimensiune etc.) Nu l-am refuzat când mi-a fost întins, aşa cum refuz, de regulă, orice alt pliant de la ambulanţi.
Citeste tot articolul