O iubire cât veacul
129 de scrisori! De la versuri naive şi aluzii delicate, la mărturisiri exaltate şi rugi dezarmante: tânărul Nicolae Iorga a scris o "operă” întreagă, până să înfrângă temerile feciorelnice ale frumoasei braşovence Catinca Bogdan. 129 de scrisori până la mărturisirea cea dintâi a unei iubiri care a ars până la moartea dramatică a marelui istoric român.
Citeste tot articolul
"Odaia” Sfântului Nicolae
Îl recunoşti dintre sute de chipuri şi icoane. Îl recunoşti după fruntea deosebit de înaltă şi senină; după bunătatea zâmbetului desenat abia perceptibil pe buze, în tuşe albe şi subţiri, ca urmele de zahăr vanilat.
Citeste tot articolul
Cel Bun, Cel Simplu şi Cel Frumos
A fost cu mine pe câmpul de la marginea lumii, dincolo de blocuri şi autobuze, printre lăcuste şi cârduri de gâşte. M-a învăţat că bucuria înseamnă atât de puţin - tata şi mama ţinându-se de mână, mirosul de cicoare, mentă, muşeţel, albastrul vălurit al unui cer de vară, un pistol cu capse cu care să împuşti scaieţi, încrederea că nimic rău nu ţi se poate întâmpla.
Citeste tot articolul
Bătălia cu depresia
Nu ştiu dacă USL va îndeplini promisiunile făcute electoratului privind prosperitatea, creşterea economică şi eficienţa guvernării, dar sunt sigură că va îndeplini cu promptitudine angajamentele asumate în faţa colonelului (r) Dogaru şi a lui Dorin Lazăr Maior, capo di tutti capi al "revoluţionarilor” lui Ion Iliescu.
Citeste tot articolul
Moţii au invalidat referendumul
O amară surpriză şi, totodată, o lecţie de morală le-au oferit moţii manipulatorilor din judeţul Alba, care au pus la cale, la comanda companiei Gold Corporation, un referendum local privind mineritul, cu trimitere explicită la proiectul Roşia Montană.
Citeste tot articolul
A fost interzisă vânătoarea în Delta Dunării!
Cu mai bine de o lună în urmă, a trecut aproape neobservată o ştire lansată de asociaţia "Salvaţi Dunărea şi Delta" (SDD) şi de Coaliţia pentru Mediu: printr-un ordin al Ministrului Mediului (nr. 2487) a fost interzisă, punctual, vânătoarea în Delta Dunării!
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU: "În politica românească, Anul Caragiale se încheie dramatic, cu Năpasta”
Deşi victoria USL era prevăzută de toate sondajele de opinie, cred că nici liderii social-liberali nu se aşteptau să fie de-o asemenea proporţie. Speram că electoratul se va asigura ca în Parlament să existe un echilibru de forţe, astfel încât Opoziţia să poată opri eventualele derapaje ale Puterii.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIA SAVA, F. AS nr. 1047 - "Soţul meu a devenit dintr-o dată polialergic”
Pentru a înţelege mai bine ce i se întâmplă soţului dvs., cred că sunt utile următoarele precizări: alergia este o afecţiune în care are loc o reacţie exagerată a organismului la anumiţi corpi străini (cunoscuţi ca alergeni).
Citeste tot articolul
"Domnule Mircea Peia, vă mulţumesc că existaţi!”
Vă scriu această scrisoare după o perioadă de suferinţă şi de disperare, când nu mai credeam că o să găsesc vreodată o rezolvare pentru problema mea.
Citeste tot articolul
Top 5 al plantelor care ridică imunitatea: Cătina, măceşele, tescovina, muşetelul şi teiul (I)
Iarna, lupta pentru păstrarea sănătăţii este mai aprigă ca oricând. Viruşii, bacteriile şi alte microorganisme dăunătoare atentează permanent la echilibrul organismului nostru.
Citeste tot articolul
Sănătoşi toată iarna!
Ne plângeam că e secetă, că nu plouă, că nu vine iarna, iar acuma suntem îngropaţi în zăpezi. Din păcate, priveliştile albe, care ne aduc atâta pace în suflet, ascund în frumuseţea lor diafană o mulţime de pericole pentru sănătate. Nu există iarnă în care să nu fim ameninţaţi de gripe şi de răceli.
Citeste tot articolul
Leacuri din bucătărie (II)
Lămâie, piper de Cayenne şi miere - Când începe să usture în gât, această combinaţie poate fi de folos. Acidul din lămâie contractă ţesutul inflamat şi îl protejează cu vitamina C. Capsaicina din piper grăbeşte procesul de vindecare, iar mierea are un efect antibacterian.
Citeste tot articolul
Îngerul de gheaţă
Mai demult ştiam când vine iarna, după cum se opreau norii peste pădure. Cam cu două-trei zile înainte să cadă primele zăpezi, se lăsau grei, vineţii, jos de tot peste copaci. Erau aşa de grei, că se auzea până în casă trosnetul crengilor apăsate.
Citeste tot articolul
Diadema Haricleei Darcleé a ajuns, în sfârşit, Acasă!
Titlul acesta pare să evoce o poveste. Numai că întâmplarea nu este născocită de vreun făuritor de feerii, ci una adevărată. Am aflat despre ea de la TVR2, un post care, spre lauda lui, a reprogramat episoade filmate la un eveniment petrecut în această vară, la Brăila. Un eveniment de valoare naţională şi internaţională.
Citeste tot articolul
Selecţia Formula As
O descoperire arheologică din provincia chineză Shaanxi a făcut în 1974 senzaţie în toată lumea. Nu doar istoricii au fost fascinaţi de uluitoarea comoară, ci şi oameni cu preocupările cele mai diverse, fiindcă aşa ceva nu se mai văzuse.
Citeste tot articolul
PAULA SELING: "Aştept Crăciunul cu aceeaşi emoţie ca atunci când eram de-o şchioapă”
Luna decembrie este încărcată, ca în fiecare an, atât de spectacole, apariţii publice şi înregistrări, cât şi de întâmplări deosebite, pe care postul şi apropierea Crăciunului le îmbracă într-o emoţie specială. Acestei perioade luminate în care am intrat i-am dedicat versurile piesei "Lumi paralele”, din care Andrei Tudor a "ţesut” o melodie deosebită, pe care am lucrat-o apoi împreună, astfel încât să ni se potrivească mie şi lui Cristi Minculescu...
Citeste tot articolul
DAN BERINDEI - "Românii şi-au abandonat ţara”
Cărturar de viţă veche, cu o descendenţă ilustră, istoric de renume internaţional şi membru al Academiei Române, Dan Berindei a făcut din pasiunea sa pentru istorie motorul supravieţuirii sub patru regimuri politice
Citeste tot articolul
Predicţiile sănătăţii în anul 2013 - Anul Sufletului (Anul Şarpelui de apă)
Primul împărat chinez, Huang-di, a introdus în China calendarul lunar, care este respectat până în ziua de astăzi începând din anul 2636 i.H. Calendarul este format din cicluri de 60 de ani, alcătuite din 5 cicluri simple, de câte 12 ani.
Citeste tot articolul
Chelia - pericol de infarct
Începutul de chelie sau ridurile de pe obraz sunt simple semne de bătrâneţe, se credea până acum. Iată însă că un studiu realizat la Universitatea din Copenhaga arată că asemenea modificări vizibile pot indica afecţiuni ale vaselor coronariene şi pericolul unui infarct.
Citeste tot articolul
Unde vă întâlniţi cu Moş Crăciun?
Se încheie un an mai greu decât alţii, cu criză economică, certuri politice, nelinişte socială şi anotimpuri scăpate de sub control. Răbdarea românilor e pusă la grea încercare, iar efortul de a primi sărbătoarea Crăciunului, cu sufletele liniştite şi luminoase, va fi cu atât mai mare.
Citeste tot articolul