RODICA CULCER despre... România contra C.E.
"Dacă ar fi dovedite, acuzele de luare de mită aduse de inculpatul şi condamnatul penal Sebastian Ghiţă ar fi foarte grave. Doar că nici una din acuzaţiile formulate anterior de acest fugar, la adresa doamnei Kövesi, nu au fost dovedite vreodată. Dimpotrivă, există documente oficiale, făcute publice, care atestă lipsa lor de temei."
Citeste tot articolul
În pădurea Hoia-Baciu din Cluj urlă drujbele!
"Vin veşti proaste şi de la Cluj! O ştire de agenţie de presă a căzut, la începutul acestei săptămâni, ca o secure: Hoia-Baciu, una dintre cele mai faimoase păduri din România, a devenit victima sălbaticelor tăieri de copaci, iar Poiana Rotundă, cea atât de bine cunoscută pentru fenomenele paranormale care au loc acolo, e pe cale să ajungă o simplă amintire."
Citeste tot articolul
Longevitatea, o ameninţare
"Se împlinesc, la 4 martie, trei ani de când stimabila doamnă Christine Lagarde, şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI), a avertizat că media de viaţă a lumii se schimbă, că oamenii trăiesc mai mult ca înainte, că "faptul este un risc pentru economia globală". Fenomenul a intrat şi în atenţia presei."
Citeste tot articolul
Conf. Dr. AVRAM FIŢIU - "În decursul ultimilor 2000 de ani, Europa nu a mai cunoscut un popor care să-şi vândă o treime din pământ pe timp de pace, cum au făcut românii&qu
"Ţăranul trebuie să se schimbe prin educaţie. Nu să dispară, ci să se adapteze, păstrându-şi liniile esenţiale care-l definesc. Am muncit 19 ani la acest studiu, avându-l în minte pe tatăl meu şi munca grea din gospodăria ţărănească la care am luat parte, şi eu, în copilărie. Spaţiul rural se află în schimbare totală, trebuie redefinit. O acţiune de interes naţional, în care trebuie implicaţi şi specialiştii, universităţile agricole, studenţii şi colegii mei, profesori."
Citeste tot articolul
"Doresc un tratament pentru spondiloză cervicală şi dorsală"
"Nepoata mea de 30 de ani se confruntă cu grave probleme ale coloanei. A fost diagnosticată cu spondiloză cervicală şi dorsală. Totul a pornit de la condiţiile necorespunzătoare în care lucra: ore în şir petrecute în faţa calculatorului, neglijenţa ei în alegerea vestimentaţiei în funcţie de vreme. Are dureri mari de coloană, anchilozarea gâtului."
Citeste tot articolul
"În somn mi se usucă gura şi rămân cu un gust amar"
"Am suferit de amar în gură ani în şir. O reţetă simplă, la îndemâna oricui, m-a vindecat. Luaţi: 500 g lămâi, 500 ml ulei de măsline, 500 g miere de albine. Lămâile se spală bine, se dau prin maşina de tocat cu tot cu coajă, se adaugă mierea de albine şi uleiul de măsline. Se pune într-un borcan şi se ţine la frigider."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru I.D. - Sibiu, F.AS nr. 1353 - "Cum pot evita recidiva ocluziei intestinale?"
"Înţelegem prin ocluzie intestinală condiţia patologică prin care are loc un blocaj complet sau parţial, fie la nivelul intestinului subţire, fie la nivelul colonului. Acest blocaj împiedică conţinutul intestinal să îşi urmeze cursul de-a lungul tractului intestinal şi se traduce de obicei prin semne şi simptome care pornesc de la distensia abdominală cu dureri spasmodice şi crampe, până la episoade de vomă şi chiar oprirea tranzitului pentru materiile fecale şi gazele intestinale."
Citeste tot articolul
Medicamentele de sub pământ
"Sunt ascunse adânc în pământ şi când sunt dezgropate, par mai degrabă zbârcite. Bulbii şi rădăcinile plantelor n-ar cuceri, cu siguranţă, vreun premiu de frumuseţe. La ele este vorba de comorile pe care le ascund înăuntrul lor. Plantele îşi concentrează toată puterea în aceste "rezervoare" inestimabile. Iar noi, oamenii, profităm din plin de ele."
Citeste tot articolul
Capcanele primăverii
"Primele miresme ale primăverii ne ademenesc deja simţurile, făcându-ne să oftăm nerăbdători după zilelele ei însorite. Dorul ne face să uităm că ea vine mereu încărcată de provocări. Printre problemele asociate anotimpului verde se numără alergiile, anemia, virozele şi, desigur, astenia de primăvară. Oare le putem da de cap, pentru a ne bucura, liniştiţi, de frumuseţea ei?"
Citeste tot articolul
Avantajele regimului vegetarian
"Observăm mereu faptul că tipurile tradiţionale de alimentaţie, în primul rând cele asiatice, dar şi dieta mediteraneeană, sunt mai prielnice sănătăţii decât variantele occidentale. Motivul: conţin cantităţi mult mai mici de proteine animale sau renunţă la ele cu totul. Pornind de aici, se ridică firesc o serie de întrebări. De ce mai mâncăm carne, la urma urmei, de vreme ce ştim că ea ne omoară? În situaţia dată, n-ar fi raţional să devenim vegetarieni?"
Citeste tot articolul
Trucuri de întâmpinat primăvara
"Fiindcă nu poate să strige de foame, nu înseamnă că obrazul nu trebuie să fie hrănit. Încercaţi să-i oferiţi în fiecare zi alt meniu. Dimineaţa sau după-amiaza, când vă întoarceţi acasă de la birou, curăţaţi-l bine şi poftiţi-l la masă: luni - o mască din miere proaspătă de albine, marţi - o mască de argilă, miercuri - brânză de vaci amestecată cu câteva picături de lămâie, joi - mască de drojdie, vineri - mască de fructe..."
Citeste tot articolul
"Lună plină" şi "Crai nou"
"Dacă vreţi să scăpaţi cât mai repede de kilogramele de prisos, aruncaţi o privire spre frumoasa "regină a nopţii". Drumul ei pe bolta cerească e plin de tâlc. Influenţat, la fel ca întreaga natură, de ciclurile lunare, organismul uman e supus şi el regulii de flux şi reflux, de pierderi şi acumulări. Când Luna creşte - kilogramele se reped către noi în roiuri negre."
Citeste tot articolul
Despre un copil şi un câine
"Pe Alma, căţeluşa mea, am luat-o de pe stradă, pentru că şi-a întins botişorul spre mine şi pentru că avea o pată mare pe frunte şi pe urechea dreaptă, de parcă purta o pălărie. A fost dragoste la prima vedere. Deşi nu mai avusesem niciodată un câine al meu, Alma m-a învăţat cum să mă port cu ea, chiar dacă nu avea decât o lună şi câteva zile."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Thor este un motănel-puiuţ tigrat, în vârstă de 6 luni, foarte cuminte, inteligent, care toarce tot timpul. Este obişnuit cu alte pisici, doarme ca un copil făcut colac. Sănătos, deparazitat intern şi extern, vaccinat, obişnuit la litieră."
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Modul de distribuire a ajutoarelor pe luna IANUARIE 2019
Distribuţia ajutoarelor pe luna IANUARIE 2019
Citeste tot articolul
Cititorii mulţumesc pentru ajutor
"Mă numesc Manole Doina, sunt bunica lui Paraschiv Alexandru Andrei, şi nu găsesc cuvinte să vă pot mulţumi pentru ajutorul pe care l-aţi dat nepotului meu, bolnav cu grad grav de handicap. Pe lângă ajutoarele primite de la cititori, am obţinut sprijin şi de la Fundaţia "Formula AS". Ridicăm ochii către cer şi ne rugăm la Dumnezeu, pentru gestul de omenie pe care l-aţi făcut."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată doamnă Sânziana Pop, Mă numesc Irimia Lenuţa şi sunt din comuna Priponeşti, jud. Galaţi. Cu lacrimi în ochi, după multe ezitări, îndrăznesc să vă rog să-mi ascultaţi şi păsul meu. Am fost căsătorită cu un om neom, care cred că nu face parte din rândul speciei umane. N-am fost considerată soţie, ci doar o slugă supusă necondiţionat voinţei sale."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii IANUARIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Poveşti cu aur şi aurari
"Munţii ăştia, de-aici, chiar îs din aur, că nu trebuie să sapi după el! Îl aduni cu mâna! Aşa a fost de pe vremea dacilor, aşa au prins moşii mei, aşa e şi acum!"
Citeste tot articolul
Pr. MARIUS POPA - "Muzica religioasă poate înmuia şi cele mai împietrite inimi"
"Sunt foarte mulţi oameni care ascultă muzică religioasă. Există un public destul de larg de credincioşi, dar şi de simpli melomani. Problema principală este aceea a calităţii, mai degrabă. Din păcate, fie pentru că unele biserici nu au posibilităţi financiare, fie că nu au oamenii necesari, oferă o muzică religioasă de slabă calitate şi mulţi ascultători îşi fac idei preconcepute despre ea. De aceea, mulţi oameni sunt, pur şi simplu uimiţi, atunci când ascultă pentru prima oară muzică sacră de calitate."
Citeste tot articolul
IULIANA VÎLSAN - scenografă - "Pe mine, părintele Papacioc m-a învăţat să zbor"
"Părintele Papacioc era de părere că este păcat să nu ai grijă de trupul tău. El se oprea din spovedit oamenii, ca să mănânce, ca să doarmă. Dacă nu i-ar fi dat trupului său cele necesare, ar fi ars mult mai repede, s-ar fi prăpădit, şi mulţi oameni ar fi rămas fără ajutor. În plus, nu-i plăceau călugării nespălaţi sau cei care făceau exces şi paradă de evlavie."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Sorina Bălănescu e cea mai bună specialistă de la noi în opera lui Anton Pavlovici Cehov. Pe lângă alte traduceri şi studii, ei îi datorăm ediţia critică de Opere Cehov în 5 volume, apărută la Ed. Univers între 1986-89. Ca şi Leonte Ivanov, care a tradus şi îngrijit exemplar un prim volum din corespondenţa lui Dostoievski..."
Citeste tot articolul
SÎNZIANA MIRCEA - "Oriunde am un pian, pentru mine înseamnă acasă"
"Să ştii că noi, în România, suntem foarte norocoşi, pentru că avem învăţământ vocaţional gratuit. După ştiinţa mea, aşa ceva nu mai există decât în Rusia. În restul Europei, o şcoală primară, unde să ai şi ore de cultură generală, dar şi ore de pian şi de teorie, reprezintă un lux pe care puţini şi-l permit, din pricina costurilor."
Citeste tot articolul
MARTIRI AI CREDINŢEI - Părintele HARALAMBIE VASILACHE
"În cimitirul Mânăstirii Cernica îşi doarme somnul de veci unul dintre marii martiri ai închisorilor comuniste - părintele Haralambie Vasilache. Singura lui vină a fost aceea că a crezut în Hristos fără rest, iar propovăduirea lui a adus la biserică mii de suflete."
Citeste tot articolul
Prinţul Charles, printre credincioşii români din Londra
"Într-un moment când Marea Britanie trage să se rupă de Europa şi zice "stop" la străini, Prinţul Charles dă o nouă dovadă de deschidere şi de ataşament faţă de România, participând la Londra, în mijlocul comunităţii noastre, la o slujbă ortodoxă. Un moment de mare emoţie, la care avem bucuria să vă facem părtaşi, cu ajutorul unor români, care au avut şansa să participe la eveniment."
Citeste tot articolul
DIN LUMEA LARGĂ
"Bătălia modei de primăvară a început: în cinstea aniversării a 50 de ani de la primul festival Woodstock, designerii readuc în actualitate BATICUL, basmaua subţire şi colorată, pe care o folosesc ca să facă din ea veşminte. Ceea ce pentru unii este o amintire de tinereţe multicoloră şi veselă, pentru alţii înseamnă un protest exprimat prin haine. Exact la fel ca în anii când hippies manifestau pe stradă împotriva războiului din Vietnam, îmbrăcaţi în veşminte cu flori, creatorii de astăzi vor să transforme moda în atitudine."
Citeste tot articolul
Bătălia pentru colonizarea Lunii a început
"Impactul mediatic al noii misiuni spaţiale chineze Chang'e 4 a făcut ca bătrâna Lună să revină în mod spectaculos în atenţia publicului. Pentru prima dată, omenirea a avut prilejul să asiste la explorarea părţii întunecate a Lunii şi să afle ce se întâmplă, de pildă, dacă încerci să cultivi aici plante aduse de pe pământ."
Citeste tot articolul
Dragobete muzical - De dragoste, cu HARA şi DAN HELCIUG
"De Dragobete, trupa Hara îşi invită fanii din Capitală în parcul Herăstrău, pentru o seară de neuitat. Chemările au şi început: "Ne vedem fix de Dragobete, duminică, pe 24 februarie, la Berăria H!!!... Ce-o să vă faceeem...", promit clujenii pe pagina oficială de Facebook. Formaţia Hara a fost înfiinţată în anul 2000, la Cluj, de Flavius Buzilă, un muzician talentat, care şi-a propus să aducă un suflu proaspăt în muzica românească şi a reuşit."
Citeste tot articolul