Un complot ruşinos
Complotul, minuţios pus la cale de PSD, pentru "albirea" corupţilor şi penalilor din clasa politică, s-a dezvăluit din prostie. Planul de blocare a Justiţiei independente a fost, ca şi la "lovitura de stat parlamentară" din 2012, bine gândit, dar prost executat.
Citeste tot articolul
Încotro, România?
"Nu sunt minciuni, sunt fapte alternative", a răspuns orwellian, zilele trecute, un înalt membru al noii administraţii americane, pus în faţa unor dezinformări servite chiar de secretarul de presă al Casei Albe. Conceptul a făcut imediat înconjurul unei lumi care, la început de 2017, bombardată din toate părţile de informaţie manipulată sau manipulabilă, înţelege tot mai greu care e realitatea în care trăieşte.
Citeste tot articolul
Revolta de la Miezul Nopţii
De câteva săptămâni, de când tandemul PSD-ALDE a ajuns la putere, oraşele ţării devin în fiecare duminică spaţiul revoltei şi al luptei pentru dreptate. În noaptea de 31 ianuarie - 01 februarie, în ziua de marţi, a avut loc singura demonstraţie pornită la miezul nopţii din anii 1990 până azi.
Citeste tot articolul
Prof. dr. AUGUSTIN LAZĂR - "Dreptatea este ca aerul. Nu poţi trăi fără ea"
Evenimentele politice recente, marcate de cele mai mari demonstraţii din ultimii zece ani, au scos în relief o figură mai puţin cunoscută românilor: profesorul doctor Augustin Lazăr, ajuns procurorul general al României, graţie unei inspirate recomandări a fostului ministru al Justiţiei, Raluca Prună.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru VIOLETA - Deva, F. AS nr. 1125 - "Caut un tratament naturist pentru răceală"
Răceala şi gripa se manifestă ca infecţie a tractului respirator superior şi este produsă în ambele cazuri de viruşi. Principalele simptome ce apar în cazul gripei sau răcelii sunt: curgerea nasului, strănutul, durerile de gât, tusea şi uneori febra. În Medicina Tradiţională Chineză există trei tipuri de răceală...
Citeste tot articolul
"Vă mulţumesc, d-le dr. LI LUOXI!"
Stimată redacţie, Am 55 de ani şi probleme de sănătate care par să nu se mai sfârşească: hipotiroidie, obezitate cauzată atât de problemele hormonale, cât şi de stres, tulburări de menopauză...
Citeste tot articolul
PINUL ROŞU şi PINUL NEGRU
Puţine peisaje se pot compara ca frumuseţe cu cel al pădurii de pin, iarna. Priviţi un pâlc de pini într-o dimineaţă de iarnă senină. Verdele acelor, zăpada aşternută pe ramuri şi albastrul profund al cerului dau un contrast de o frumuseţe care vă va tăia respiraţia. Pe drept cuvânt, pinul este considerat unul dintre cei mai frumoşi şi mai generoşi copaci din lume. Da, aţi citit bine: cei mai generoşi.
Citeste tot articolul
Sfaturi de învins frigul
Evitaţi băile calde şi prelungite şi produsele care produc prea multă spumă. Ele irită pielea şi fragilizează bariera cutanată, ceea ce duce la o deshidratare mai importantă şi la o vulnerabilitate mai mare. Se recomandă duşurile scoţiene, cald-rece-cald, câte 10 secunde. Pe măsură ce vă obişnuiţi, coborâţi tot mai mult temperatura apei. Duşul final să fie scurt. Duşurile scoţiene înviorează şi întăresc sistemul imunitar.
Citeste tot articolul
APA şi SAREA
În societatea hiperindustrializată de astăzi, milioane de oameni suferă de supraponderalitate (kilograme în plus), de intoxicaţii şi de bolile ce decurg din acestea. Cauzele: sedentarismul, excesul de calorii şi... consumul insuficient (cronic) de apă şi sare. Pare ciudat să susţii că apa şi sarea în cantităţi insuficiente sunt vinovate că ne-ngrăşăm, că devenim mai leneşi, că ne-mbolnăvim mai uşor şi că îmbătrânim înainte de vreme.
Citeste tot articolul
Topul sfaturilor pentru slăbit
Cele 19 sfaturi care urmează reprezintă o selecţie realizată de nutriţioniştii germani, în urma unor studii efectuate pe termen lung. Care să fie cauza eşecurilor dietelor de slăbit? De ce anume depinde în realitate reducerea kilogramelor? Răspunsul la aceste întrebări îl aflaţi în recomandările care urmează, fundamentate ştiinţific, pentru obţinerea unei greutăţi corporale ideale, dar sănătoase.
Citeste tot articolul
Pentru ca primăvara să vă găsească graţioase şi subţirele...
Visul siluetei de primăvară bântuie nopţile multor femei. Dorinţa aceea secretă, ca odată despachetate din pulovere şi paltoane, să ieşim la iveală subţirele şi zvelte ca trestia; adorate şi admirate, topite în mii de priviri. Bine ar fi! Din păcate, visul siluetei de primăvară nu se prea potriveşte cu frigul şi atmosfera de iarnă, care ne mână din spate spre frigider.
Citeste tot articolul
Trei exerciţii de dezumflare
Ghemuite la podea, cu călcâiele înălţate uşor pe o pernă, apropiaţi genunchii şi relaxaţi-vă spatele. Inspiraţi profund, umflându-vă pântecul la maximum. Expiraţi, retrăgându-vă abdomenul cât mai mult. Repetaţi de zece ori.
Citeste tot articolul
Supe magice de legume
Supă de varză roşie. Ingrediente (pentru 4 persoane): 40 g unt, 2 cepe mici, 1 căţel de usturoi, 500 g varză roşie, 600 ml zeamă de legume, 300 ml vin alb sec, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 linguriţă praf de curry, 1 vârf de cuţit scorţişoară, nucşoară rasă, sare de mare (fină), piper negru.
Citeste tot articolul
Din culisele istoriei - Elena Lupescu
Trebuia să fie doar o aventură ca atâtea altele, pe răbojul fără capăt al "Prinţului Playboy", Carol al II-lea. Dar povestea de dragoste cu Elena Lupescu avea să dureze aproape trei decenii, până la moartea fostului rege.
Citeste tot articolul
OLGA MORĂRESCU MĂRGINEAN - "Tot ce ne înconjoară vrea să ne spună ceva"
Iernile acestea cu zăpadă creează o lumină specială, de basm, atât pentru copii, dar şi pentru oamenii mari. Veşmântul alb al lumii răspândeşte o stare de visare, de beatitudine. Vechile mirări şi bucurii se redeşteptă, mai ales când ninge cu fulgi mari.
Citeste tot articolul
MĂRIUCA VERDEŞ - "Dumnedzău ne deie bine şi pă anu care zine!"
Am o imagine de pe la patru ani: eram în casa mamei din Deseşti, satul în care m-am născut şi am crescut, urcată pe o masă. Cântam cu un cocean de porumb în mână, în chip de microfon, privindu-mă în geamul unei icoane vechi, de sticlă, aşezată deasupra mesei, că altă oglindă nu aveam.
Citeste tot articolul
COCA BLOOS - "Draga mea, teatrul este un templu. Poartă-te ca atare"
Cred cu toată covingerea că numele înseamnă foarte mult în viaţa unui om. În numerologie se vorbeşte mult despre asta, despre valoarea literelor, despre vibraţiile lor combinate. Informaţiile acestea mi-au parvenit destul de târziu, însă, odată ce le-am descoperit, am început să-mi explic multe lucruri. Vedeţi, pe mine nu mă cheamă Coca.
Citeste tot articolul
Pr. prof. univ. dr. GHEORGHE DRĂGULIN - "Cu Dumnezeu nu trebuie să macini vorbe. Spune-I ce ai de spus"
Am avut şi eu momente de slăbiciune, însă, în adâncul sufletului meu, niciodată nu m-am îndoit de Dumnezeu. Ştiam că tot ce se petrece cu mine este din voia Lui şi spre mântuirea mea. Chipul lui Hristos nu s-a întunecat nicio clipă în inima mea. Hristos e bun, milostiv, te iartă, te aşteaptă; Hristos S-a jertfit pentru noi şi ne-a dat pildă de viaţă sub cruce.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Povestea s-a petrecut în ianuarie 2004. Ieşiserăm cu Ordonanţa din Combinatul siderurgic Hunedoara şi pentru că nu aveam încă anii de pensie, am început să lucrăm la două firme de sondaje de opinie. Mergeam la mânăstirea Prislop din 1996, de când am aflat că există un loc atât de binecuvântat de Dumnezeu, la numai 15 km de casa noastră.
Citeste tot articolul
GABRIEL PĂUN - "Când lupţi pentru pădurile din România, să nu stai prea aproape de şinele de metrou"
Toate pădurile virgine îmi sunt dragi. Dar există un loc anume aici, în Retezat, care are în mijloc o poieniţă unde zăpada stă până în luna mai, de ziua mea. Acolo mă simt în pace şi fericit. Este locul unde trecutul se întâlneşte cu viitorul. Arăta la fel acum 6000 de ani, şi eu lupt să arate la fel şi peste alte 6000.
Citeste tot articolul
Concert PEPE & LIVE BAND
Cea mai scurtă lună din an, Februarie, e în schimb cea mai bogată în sărbători populare. În fruntea lor se află, bineînţeles, Dragobetele. Ziua îndrăgostiţilor atinşi de săgeata lui Cupidon. Celebrată de milioane de oameni, indiferent de vârstă sau sex, ziua inimilor aprinse nu dă foc doar la vorbe şi sentimente, ci şi la mari petreceri, onorate cu muzică şi cu dans.
Citeste tot articolul
Săptămâna 10-16 februarie
Iată şi prima eclipsă a acestui an, o eclipsă de Lună, care se petrece între noaptea de 10 şi 11 în semnul Leului. Ca toate eclipsele de Lună, ea afecteaza două zodii, cea de-a doua fiind Vărsătorul. Accentul cade asupra echilibrului din cuplu sau asocieri. Ni se arată dacă suntem autonomi sau depindem de partener. De multe ori, eclipsa de Lună coincide cu finalizarea unui proiect sau, dimpotrivă, eşecul acestuia.
Citeste tot articolul