Miracolul de la Câmpeni
Întreaga campanie de victimizare a Apusenilor e doar o abilă manipulare, în favoarea marilor corporaţii interesate să pună mâna pe resursele României. În timp ce amărăştenii din reclamele cu Roşia Montană croşetează şosete şi îşi plâng de milă, adevăraţii moţi cresc animale, şi-au făcut pensiuni turistice şi îşi rotunjesc veniturile culegând fructe de pădure.
Citeste tot articolul
Hrana vieţii - Seminţele şi boabele încolţite
- Proprietăţile curative ale seminţelor germinate se cunosc din timpuri străvechi. În conştiinţa multimilenară a omenirii
s-a perpetuat obiceiul ca primăvara, în hrana de zi cu zi, să intre diverse seminţe încolţite. În zilele noastre, nutriţioniştii confirmă valoarea lor excepţională, recomandând dietele cu germeni pentru combaterea alergiilor, a excesului de greutate, a afecţiunilor respiratorii, ori ale celor ale tractului gastro-intestinal, dar şi pentru consolidarea imunităţii şi revigorarea funcţiilor sexuale. Despre valoarea nutritivă a seminţelor s-a scris chiar dintru început în Biblie, cartea de căpătâi a omenirii.
"Apoi a zis Dumnezeu: «Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră»". (Geneza 1:29) -
Citeste tot articolul
Săptămâna 23-29 mai
E vremea să ne organizăm, să consolidăm cele începute până pe 14, dar şi să scăpăm de lucrurile care s-au strâns şi de care nu mai avem nevoie. Duminică ar trebui să ne ferim să începem ceva nou sau să plecăm la drum. Luna nouă din seara de miercuri se petrece în Gemeni.
Citeste tot articolul
Viitorul dreptei şi dreapta viitorului
A devenit limpede pentru toată lumea că înfruntarea electorală presupusă de "europarlamentare" este, în fapt, un preambul al "prezidenţialelor". Niciuna dintre tabere nu se mai oboseşte să explice în ce constau avantajele sau dezavantajele susţinerii dreptei sau stângii europene, a popularilor sau socialiştilor, ce primejdii ataşează votul pentru eurosceptici, care sunt şansele creşterii solidarităţii şi omogenităţii unionale şi ce consecinţe are concretizarea lor pe termen mediu sau lung.
Citeste tot articolul
TĂNŢICA şi HENRY
Sunt împreună de mai bine de 15 ani. El blond, cu ochi albaştri, ea creolă şi cârlionţată. El neamţ, producător muzical, ea fată de lăutar din Clejani. Cum funcţionează un astfel de cuplu? "Suntem ca piesele unui puzzle", spun ei.
Citeste tot articolul
Muntele cu pustnici
În Cheile Cibului, la poalele Munţilor Metaliferi, pe locul unei vetre mânăstireşti fondate în anul 1000, s-a ridicat un fel de cetate de maici pustnice. Mânăstirea "Buna Vestire" este pe cât de frumoasă,
pe atât de tainică. Acolo vieţuiesc, după reguli schimniceşti, opt maici şi un duhovnic, feriţi de lume, ucenici ai părintelui Rafail Noica .
Citeste tot articolul
Vladimir Putin şi femeia cu barbă
"La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Data viitoare voi zbura la bordul unui bombardier!" Aşa sună ameninţarea lui Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, la adresa noastră. Pentru cei mai în vârstă dintre dvs., crescuţi în umbra marelui URSS, tonul pare cunoscut. În anii 50-60, tovarăşii de la răsărit făceau legea în ţara noastră. La propriu!
Citeste tot articolul
Ridică-te şi luptă!
Între 8 şi 11 mai, la Roşia Montană s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Forumului Împotriva Megaproiectelor Inutile Impuse (FAUIMP). Au luat parte peste douăzeci de grupuri de militanţi din toată lumea, care se împotrivesc unor megaproiecte la fel de distructive precum cel din inima Apusenilor. Precedentele ediţii ale forumului au avut loc în Val di Susa (Italia), Notres Dame des Landes (Franţa) şi Stuttgart (Germania).
Citeste tot articolul
Un basarabean candidează la alegerile europarlamentare din România!
Până zilele trecute, eram sigur că nu voi merge la vot pe 25 mai. Mă număr printre cei dezamăgiţi de clasa politică românească, în ansamblul ei. La ce bun să pun ştampila pe sigla unui partid căruia nu-i pasă de existenţa mea decât o dată la patru-cinci ani? Şi atunci, doar să mă prindă la urne...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CARMEN MOLDOVEANU - Braşov, F. AS nr. 1115 - "Cum să mă vindec de fibromialgie?"
Deşi durerea asociată fibromialgiei poate afecta personalitatea şi calitatea vieţii bolnavului (depresie, tulburări de somn etc.), această afecţiune cronică nu are un caracter progresiv şi mutilant, nu duce la incapacitate şi, în general, nu determină apariţia altor afecţiuni mai grave.
Citeste tot articolul
"Vă mulţumesc, d-nă doctor Ionela Jurj"
Sunt Andreea, am 26 de ani şi locuiesc în Bucureşti. Sunt mama unui băieţel de 5 ani şi jumătate. Băieţelul meu a fost un copil perfect sănătos, până la vârsta de un an, nefiind nevoită să îi administrez vreun tratament medical. După împlinirea vârstei de un an, au început să îi apară diverse bubiţe pe piele şi pe obraji - dermatită atopică, după concluzia medicului specialist.
Citeste tot articolul
ALGA CALCAROASĂ (Lithothamnium calcareum)
Denumirea sa ştiinţifică este Lithothamnium calcareum, ceea ce ar însemna fructul din piatră calcaroasă, aluzie la culoarea sa roşie la exterior, asemeni unui fruct, şi la corpul său atât de mineralizat, încât aduce cu o piatră. Multă vreme, despre această algă s-a crezut că este o specie de coral - un animal marin specific apelor calde.
Citeste tot articolul
Ardeiul iute
Condiment apreciat în mai toate bucătăriile lumii, "leac" important pentru multe boli, ardeiul iute are şi efecte de excepţie în întreţinerea frumuseţii, pentru că stimulează circulaţia sângelui, este antiinflamator, antiseptic, ajută la eliminarea toxinelor, regenerează şi netezeşte pielea.
Citeste tot articolul
...Vârf de atac contra kilogramelor
Capsaicina, substanţa care oferă ardeilor iuţeala lor, "dă căldură" corpului şi astfel ajută la combaterea obezităţii. Cercetările au arătat că ingredientele termogenice din unele alimente (care cresc temporar termogeneza în corp) au efecte benefice asupra metabolismului, care poate fi stimulat cu până la 5%, iar arderea grăsimilor creşte cu până la 16%.
Citeste tot articolul
Stop, gazele de şist!
Recent, corporaţia americană Chevron, sfidând opoziţia localnicilor, a anunţat că începe forajele la Pungeşti. Deşi majoritatea analiştilor independenţi consideră că, începând cu 2017, exploatarea gazelor de şist din SUA va intra într-un rapid şi ireversibil declin, România pare nerăbdătoare să preia ştafeta eşecului american.
Citeste tot articolul
POVEŞTILE COPILĂRIEI
Mai vesele sau mai triste, poveştile copilăriei sunt cercuri luminoase pe trunchiul vieţii noastre şi ne susţin. Şi se potrivesc de minune cu primăvara de-afară, pe care au avut-o totdeauna decor. Dacă iradierea ei, care ne spală de toate tristeţile lumii, v-ademeneşte, întoarceţi-vă în anii copilăriei, pentru a găsi o întâmplare care nu se lasă uitată şi care a crescut, împreună cu dvs., punându-şi pecetea pe adultul de azi. Dragi cititori ai revistei, vă aşteptăm la depănat poveşti.
Citeste tot articolul
VALENTINA PELINEL - "Aşa am ales să trăiesc: în frumos şi în speranţă"
Bucureştiul e oraşul în care m-am născut, dar New York-ul e oraşul meu de suflet, locul unde mă simt ca peştele în apă. Spaţiul acela are o energie aparte, care vibrează probabil pe aceeaşi lungime de undă cu a mea. În plus, în New York am avut cele mai mari satisfacţii pe tărâmul profesiei.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Însemnările de o viaţă ale Mariei Banuş, editate profesionist de Geo Şerban, încununează postum o operă literară, ca jurnal de creaţie şi vast roman. Un roman-frescă al secolului XX în România, aşa cum a fost trăit de o poetă adevărată şi cu o francheţe a autoscopiei fără limite. Scrisul ei confesiv taie în carne vie şi nu ezită să exprime simţiri, sentimente şi gânduri de obicei inavuabile.
Citeste tot articolul
Bisericile de lemn din Ţara Zarandului
Vestită ca loc de naştere al părintelui ARSENIE BOCA, Ţara Zarandului are şi alte temeiuri pentru a fi cercetată şi preţuită: BISERICILE DE LEMN DIN ZONA HĂLMAGIULUI. Monumente istorice vechi de sute de ani, cu o frumuseţe pogorâtă, parcă, din alte lumi, povestea lor stă ascunsă între pereţii din bârne, îmbinate între ele ca într-o lungă îmbrăţişare, în urmele de pictură în care mai ard culori şi în sufletul celor care s-au născut şi-au crescut lângă ele.
Citeste tot articolul
"Noaptea Europeană a Muzeelor"
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă, pe 17 mai, va avea loc cea de-a zecea ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor. Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, acest eveniment a prins şi la noi şi are numeroşi adepţi. Timp de câteva ore, chiar şi acele muzee care nu reuşesc să atragă prea mulţi vizitatori peste an, vor fi invadate de iubitori de cultură, dar şi de oameni care nu pot avea altfel acces la ea.
Citeste tot articolul