Cercetările au arătat că ingredientele termogenice din unele alimente (care cresc temporar termogeneza în corp) au efecte benefice asupra metabolismului, care poate fi stimulat cu până la 5%, iar arderea grăsimilor creşte cu până la 16%. Aceasta poate ajuta chiar la contracararea încetinirii metabolismului, care apare de multe ori în timpul regimurilor de slăbire, acele perioade în care, deşi ţinem în continuare dieta, nu mai slăbim. Puteţi consuma ardeiul iute proaspăt, uscat, gătit, sub formă de pulbere sau tinctură.
Ardei iute crud
Ardeiul iute crud permite cea mai bună asimilare a principiilor active conţinute. Consumaţi zilnic în timpul unei mese până la 5 grame de ardei iute proaspăt, nepreparat termic. O cură durează o lună, iar după 2-3 săptămâni de pauză o puteţi relua.
Tinctură de ardei iute
Se ia câte o jumătate de linguriţă de tinctură amestecată cu o jumătate de pahar de apă de 3 ori pe zi, înaintea meselor.
Dacă aveţi probleme gastro-intestinale sau hipertensiune, evitaţi tratamentele cu ardei iute.