Întâlnire de familie
O lumină străvezie se revarsă peste satul basarabean Cobîlea şi peste dumbrava din coasta dealului. Uneori, câte o maşină coboară pe drumul pietruit spre lunca pustie, ca apoi să dispară pe uliţe, printre grădini. Simion Roşu iese din curtea casei sale şi se îndreaptă spre o răscruce din mijlocul căreia poate scruta mai bine depărtarea.
Citeste tot articolul
PĂPĂDIA - magicianul detoxifierii
Este cea dintâi plantă pe care farmacistul Ion Bobaru o recomandă celor care doresc să îşi cureţe organismul de toxine. Deşi ne-am obişnuit să o asociem cu razele calde ale soarelui, planta cea firavă ne este de mare folos acum, iarna.
Citeste tot articolul
D.C. Dulcan: În spatele tuturor lucrurilor e Dumnezeu
E medic neurolog şi psihiatru, doctor în ştiinţe medicale, bun cunoscător al filosofiei ştiinţei şi pionier în scrierile din domeniul conştiinţei. O minte strălucită, cu o curiozitate ştiinţifică ieşită din comun, care nu încetează să caute răspuns la marile întrebări ale existenţei.
Citeste tot articolul
Ce ne aşteaptă în 2013?
Se ştie că între promisiunile electorale şi acţiunea guvernamentală există o mare diferenţă. În istorie au fost foarte puţine guverne care şi-au onorat întru totul proiectele care le-au făcut posibilă constituirea.
Citeste tot articolul
O dezbatere (niţel) tardivă
Noul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat zilele trecute că prin contractul-cadru care va intra în vigoare de la 1 martie va fi sistată finanţarea din fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a unităţilor spitaliceşti private şi că, în urma aplicării acestei măsuri, spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10% mai mare.
Citeste tot articolul
Eminescu la TVR
Aniversarea, la 15 ianuarie, a 163 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, a fost marcată de toate televiziunile, fiecare după posibilităţi şi grad de înţelegere, după sensibilităţi şi pricepere editorială.
Citeste tot articolul
CĂTĂLIN PĂUNA - "România cheltuieşte foarte mult în investiţii de stat. Dar între aceste imense cheltuieli şi realizările din teren există o neconcordanţă frapantă"
Potrivit analiştilor financiari, anul 2013 începe sub auspicii încurajatoare. Leul creşte în raport cu euro, iar ministerul de finanţe se împrumută mai ieftin. Investitorii străini sunt din nou interesaţi de titlurile de stat de la Bucureşti. La Bursă, sumele tranzacţionate au întrecut deja orice aşteptări.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru E. ISBĂŞOIU - Câmpulung, Argeş, F. AS nr. 1051 - "Caut tratament pentru poliartrită reumatoidă"
Pentru început, se impune precizarea că alături de spondilita anchilozantă, artrita psoriazică, colagenoza sau granulomatoza Wegener, poliartrita reumatoidă face parte din categoria patologiilor reumatice autoimune şi presupune o suferinţă inflamatorie care se manifestă la nivelul diverselor articulaţii ale membrelor.
Citeste tot articolul
"Mulţumesc d-le doctor Rareş Simu, mulţumesc d-na doctor Cristina Răduţă, mulţumesc «Formula AS»"
În urmă cu 3 ani, am fost diagnosticată cu astm bronşic. Am urmat nenumărate tratamente alopate, iar spray-urile care se folosesc în astfel de situaţii au devenit indispensabile. Boala m-a marcat şi îmi pierdusem speranţa că voi reveni în vreun fel la starea mea de sănătate de dinainte.
Citeste tot articolul
Tratamente pentru gonartroză şi alte tipuri de artroze
Gonartroza presupune localizarea reumatismului degenerativ la articulaţia genunchiului. Este una dintre cele mai frecvente forme de reumatism degenerativ. Deşi mai puţin severă decât coxartroza, rămâne totuşi o afecţiune supărătoare, uneori chiar invalidantă.
Citeste tot articolul
Un nou produs românesc care naşte speranţe: BIOSTEM
După ani de studii laborioase, Laboratoarele româneşti "Bionatura Plus" au conceput formula unui produs din şaptesprezece plante medicinale, care acţionează asupra tuturor celulelor stem din organism.
Citeste tot articolul
ATACUL DE PANICĂ
Este o stare de mare disconfort, care apare din senin, creează spaimă şi poate duce la pierderea controlului, la senzaţia de deces iminent. Din fericire, această manifestare încetează în majoritatea cazurilor în 10-20 de minute sau în câteva zeci de secunde, şi nu reprezintă un pericol vital.
Citeste tot articolul
Kathleen Laraia McLaughlin - "Maramureşul înseamnă experienţa vieţii mele"
În prima zi de octombrie a anului 1999, o fotografă americancă păşea fascinată în ţinutul Maramureşului. Îşi plănuise demult această călătorie şi, spre deosebire de turiştii ce vin şi pleacă, ea a rămas într-un sat maramureşean timp de un an, încălţându-se cu opinci, vorbind româneşte, încălzindu-se la soba cu lemne şi fotografiind.
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste
Acum zece ani eram o femeie înfloritoare. La cei 32 de ani pe care îi împlinisem atunci, nu era zi să nu uimesc pe cineva, fie el simplu coleg de muncă, prieten oarecare sau om străin de pe stradă. Cu o privire, cu un cuvânt spus la timpul potrivit, cu un sfat, cu o atingere măruntă, reuşeam, de fiecare dată, să împart din entuziasmul meu şi celor din jur.
Citeste tot articolul
Scrisoare amară
Dragă doamnă Ildiko Nemeş,
Am citit scrisoarea dumneavoastră publicată în ultimul număr al revistei "Formula AS" şi am să vă răspund, pentru că trebuie să vă mărturisesc că lectura ei m-a făcut să privesc şi să analizez cu o oarecare detaşare propria mea viaţă.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula As"
Între înfăptuirile pentru care literatura română contemporană datorează recunoştinţă editurii Polirom se numără şi seria de Opere ale unor scriitori cu valoare dovedită dincolo de conjuncturi.
Citeste tot articolul
Începe sezonul premiilor OSCAR
Cea de-a 85-a ediţiei a galei Premiilor Oscar este deja în pregătire, iar conform tradiţiei, în luna ianuarie aflăm cine sunt nominalizaţii. Pentru pasionaţii de cinema, momentul nominalizărilor e poate mai interesant decât Oscarurile în sine, pentru că ele înseamnă deja o decizie tranşantă între sutele de filme făcute la Hollywood şi în lume.
Citeste tot articolul
Ieromonah Savatie Baştovoi - "Eu nu am cunoscut o treaptă mai înaltă, mai frumoasă, mai luminoasă şi mai dulce, decât aceea a monahului care iubeşte şi este iubit"
În ultimii ani, părintele Savatie Baştovoi a devenit un nume de referinţă pentru ortodocşii din România şi Basarabia. Autor a numeroase volume de proză şi poezie, deopotrivă scriitor ficţional şi eseist tradiţionalist, este laureat al mai multor premii literare şi e menţionat în câteva cărţi de critică şi istorie literară.
Citeste tot articolul
Misterele unui mare clarvăzător - WOLF MESSING
Wolf Messing a fost una dintre cele mai enigmatice personalităţi ale secolului XX. El a prezis cu exactitate moartea lui Hitler, înfrângerea Germaniei naziste şi victoria URSS-ului în cel de-al doilea război mondial.
Citeste tot articolul
Muzici peste muzici, la început de an
Anul 2013 începe cu veşti bune pentru toţi iubitorii de muzică de la noi. Andrea Bocelli, Richard Clayderman, Depeche Mode, SLASH, Smokie, Vaya Con Dios, Patricia Kaas sunt doar câţiva dintre artiştii internaţionali care se pregătesc să ne treacă pragul.
Citeste tot articolul