Părintele Arsenie Boca
Dacă veţi întreba vreodată un ţăran din satele cuprinse între Braşov, Făgăraş şi Sibiu dacă a auzit de părintele ARSENIE BOCA, faţa lui se va lumina ca o zi de duminică. Te va prinde de mână, te va duce în casă, arătându-ţi-l pe perete, printre icoane. În satele din Munţii Făgăraşului, părintele Arsenie e un sfânt.
Citeste tot articolul
ASPIRINA ORGANICĂ - Antidotul răcelii şi gripei
Mai întâi a fost un remediu natural, obţinut din scoarţa salciei. Apoi, un savant neamţ a inventat un proces industrial, şi aspirina a devenit primul medicament chimic din lume.
Citeste tot articolul
Brevet pentru singurătate
Trăieşte ascuns, departe de lume, într-o casă din lemn, ticsită cu unelte, fiare, schiţe, medalii şi diplome. Dintotdeauna, oamenii l-au privit cu suspiciune, ca pe o ciudăţenie. A fost mereu persiflat, dat deoparte, marginalizat. Îl cheamă Justin Capră şi este unul dintre cei mai mari inventatori ai României
Citeste tot articolul
Alte poveşti din toamnele copilăriei
Oameni, locuri şi întâmplări din vremuri de demult îmi vin în minte ori de câte ori brumele argintii, ploile nesfârşite şi ceţurile răsfirate pun stăpânire peste lume. Şi asta se întâmplă mai ales în noiembrie, cea mai tulburătoare lună a toamnei, aceea în care, dacă eşti atent, mai poţi să vezi la tot pasul ultimele zvâcniri ale vieţii de vară...
Citeste tot articolul
Greaua moştenire
Toată lumea o invocă, de la premieri şi miniştri, până la managerii din mediul privat, şi de la antrenorii din handbal, fotbal şi popice, până la instalatorii chemaţi să repare ţevi sparte în miez de noapte.
Citeste tot articolul
Genii anonime şi mitocani vedetă
Voi evoca, pe scurt, povestea unor români care ne fac cinste. Pentru cei mai mulţi dintre noi, numele lor sunt total necunoscute. Ştim cu toţii cine sunt fraţii Cămătaru, Simona Senzual, Nicolae Guţă. Nu ştim însă absolut nimic despre marii inventatori sau cercetători ai României...
Citeste tot articolul
Plantele toamnei: CRĂIŢELE (Tagetes patulaia)
Numele Tagetes vine de la zeul etrusc Tages, întruchipare a frumuseţii şi puterii. Originară din Mexic, planta a fost adusă în Europa în secolul al XVI-lea. Ajunsă şi în România, ea a fost adoptată rapid, atât pentru frumuseţea, cât şi pentru virtuţile ei terapeutice.
Citeste tot articolul
FRANZ NOPCEA
Nepot al celebrului "Faţă Neagră", alias baronul Vasile Nopcea, Franz Nopcea şi-a întrecut bunicul în bizarerie, în ciuda activităţii sale de mare om de ştiinţă şi diplomat. O biografie de "serie neagră", sfârşită cu un glonţ de pistol.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CONSTANŢA - Italia, F. AS nr. 1043 - "Am scleroză multiplă în stadiu incipient”
Deşi vă aflaţi într-un stadiu incipient de boală, este util să ştiţi că în mod normal criteriile de diagnostic pentru scleroza multiplă se modifică în mod continuu şi cuprind un istoric sugestiv de deteriorare neurologică şi de anomalie a sistemului nervos central, de tipul slăbiciunii musculare, alterării reflexelor şi senzaţiilor.
Citeste tot articolul
"Mulţumesc d-lui doctor Mircea Peia. E.coli şi Klebsiella au fost stârpite”
Aş dori ca prin intermediul acestei reviste să mulţumesc domnului dr. Mircea Peia pentru ajutorul acordat în vederea vindecării afecţiunii de care sufeream: E.coli şi Klebsiella, la prostată şi în urină, cu care am fost diagnosticat în urma unei operaţii de strictură uretrală.
Citeste tot articolul
Vigoarea justiţiei într-un stat problemă
Tocmai pentru că dă semne de rectitudine, justiţia este hărţuită şi ameninţată. Armata de politicieni cu dosare penale, condusă de "varanul” Dan Voiculescu, nu are nici un interes în consolidarea statului de drept, ci, dimpotrivă, în demontarea lui.
Citeste tot articolul
LEACURI DE SĂNĂTATE - Volumul V
Săptămâna viitoare, la toate chioşcurile de presă din ţară, veţi putea cumpăra, împreună cu revista "Formula AS”, şi ultima apariţie din seria "Leacuri de sănătate”, editate sub tutela "Biblioteca «Formula AS»”.
Citeste tot articolul
AVRAM FIŢIU - "Mediul rural românesc deţine astăzi o bogăţie pe care nu o mai are nici o altă ţară europeană: circa un milion de familii tinere, întoarse acasă din emigraţie”
Încă nu s-au stins ecourile declaraţiei absurde, făcută de economistul şef al Băncii Naţionale, Valentin Lazea, cu privire la necesitatea desfiinţării clasei ţărăneşti, în numele unei aşa-zise "consolidări” a pământului. Forumurile ziarelor au fost cuprinse de o febră a comentariilor non stop.
Citeste tot articolul
Noi "minuni” ale argilei
Poate pentru că se află sub tălpile noastre, în pământ, prea la îndemână ca să fie considerată medicament, argila terapeutică e privită cu neîncredere. Greşeală de neiertat! Puterile sale vindecătoare rezolvă probleme de sănătate, faţă de care multe alte tratamente lasă, ruşinate, capul în piept.
Citeste tot articolul
MARINA KRILOVICI - "De România şi de românii mei, nimeni şi nimic nu m-ar putea despărţi vreodată sufleteşte”
Într-adevăr, pe 11 iunie am împlinit 70 de ani. O vârstă pe care nu mi-o ascund, ba - din contră! - sunt chiar mândră de ea. Sunt mândră de viaţa pe care am trăit-o, de împlinirile ei. A fost un răstimp în care mi-am construit o carieră, mi-am făcut o familie, am visat, am râs, am plâns... am trăit deplin, fără jumătăţi de măsură şi fără regrete.
Citeste tot articolul
Festivalul Naţional de Teatru 2012
Am izbutit! Am izbutit să facem festivalul, în ciuda nu numai a crizei, care i-a ameninţat, la un moment dat, însăşi existenţa (s-a pus problema anulării acestei ediţii, în lipsa fondurilor necesare), ci şi în ciuda unui adevărat lanţ de ghinioane ce ne aduseseră în pragul exasperării: părea că avem împotrivă un complot universal, al oamenilor şi al împrejurărilor.
Citeste tot articolul
MIOARA ROMAN - "După ce trăieşti 20 de ani pe viaţă şi pe moarte, te bucuri că nu mai eşti în cărţi”
A fost şefă de promoţie, jurnalist de radio, traducătoare şi specialistă în istoria şi civilizaţia ţărilor arabe. O întorsătură a destinului i-a dat însă viaţa peste cap pentru totdeauna
Citeste tot articolul
Scrisori de la cititori
Pe părintele Arsenie Boca l-am cunoscut pentru prima dată cu prilejul sărbătoririi Izvorului Tămăduirii la mânăstirea Sâmbăta de Sus, din judeţul Braşov. Evenimentul avea loc, dacă îmi aduc bine aminte, prin luna august.
Citeste tot articolul
Fenomenul Tunguska
Soarele se pregătea să răsară, când cerul a fost brusc inundat de o lumină orbitoare. O minge de foc îşi face apariţia, străbate cu o viteză colosală taigaua siberiană şi se prăbuşeşte cu un zgomot asurzitor.
Citeste tot articolul
BONNIE TYLER la Bucureşti
A intrat în istoria muzicii cu hituri ca: "It's a Heartache”, "Holding Out for a Hero”, "Total Eclipse of the Heart” sau "Have You Ever Seen the Rain”. În cei peste 40 de ani de carieră a câştigat numeroase premii internaţionale şi discuri de platină, ba chiar un loc în Guinness Book, deoarece a fost prima solistă din Anglia al cărei album...
Citeste tot articolul