Mă aflu într-o competiţie de slăbit (fără cronometru) pe care aş vrea s-o câştig până ce voi pleca în vacanţă la mare. M-am apucat de una din reţetele de slăbit publicate în "Formula AS" (reţeta disociată) şi rezultatele nu au întârziat să apară. Kilogramele se topesc, dar stratul de grăsime format pe burtă cedează mai greu. Există vreun procedeu prin care să scap mai repede?
Simona - Bucureşti
Există! Şi numele lui este... maltratare, adică necesitatea de a îndura o oarecare durere provocată de masarea zonelor cu grăsimi. Procedeul e simplu: mai întâi apelaţi la o perie aspră sau la o mănuşă de lufă, cu care vă frecaţi pântecul în mişcări circulare, până când pielea se înroşeşte. Masajul produce activarea circulaţiei sanguine din zonă şi accelerează metabolismul. O a doua etapă: ciupitul cu vârful degetelor. Apucaţi zona grasă între degetul mare şi arătător, trageţi de ea în afară, rulaţi-o între degete, apoi daţi-i drumul. Exerciţiul trebuie să dureze minimum cinci minute şi să fie executat în fiecare zi. În final, ungeţi-vă locurile astfel masate şi "frăgezite" cu o cremă care să conţină extract de nămol sau alge (Pell Amar).
"Avertismentele contra intensităţii solare m-au speriat"
Pe 10 iulie plec împreună cu sora mea mai mare la Costineşti. Din păcate, o parte din bucuria vacanţei mi-a fost stricată de avertismentele date la radio şi la televizor contra intensităţii solare. Cum să nu stai la soare, când mergi la mare? În plus, eu sunt din fire şi cam blonzie, cu pielea albă. Ce măsuri de precauţie să îmi iau?
Andreea - Vaslui
Nu spune nimeni să nu stai la soare când mergi la mare, ci doar să te fereşti de exagerări. Adică: plaja se face numai între orele 8 şi 11 dimineaţa şi numai progresiv, pornind de la o expunere de 5-10 minute, la un timp prelungit. În plus: atenţie la zonele corpului mai expuse - decolteul, nasul, pomeţii obrazului, umerii, fruntea şi genunchii - care riscă mai repede (din cauza căderii perpendiculare a razelor solare) să facă arsuri. Lucrul este valabil şi pentru sâni, în cazul când faceţi nudism. Zonele acestea trebuie unse întotdeauna cu produse solare cu factor de protecţie adecvat (10 sau chiar mai mult). Ele se găsesc de vânzare în toate magazinele noastre şi orice vânzătoare vă va ajuta să vă orientaţi.
"Am părul vopsit şi apa sărată mi-l face praf"
După fiecare vacanţă la mare, unde nu pot să-mi refuz băile prelungite în valuri, părul meu se usucă şi se transformă într-un caier de cânepă. Sunt blondă, vopsită şi apa sărată mi-l face praf. Dacă ştiţi vreo metodă care să împace înotul cu frumuseţea mea capilară v-aş rămâne veşnic recunoscătoare.
În vreme ce părului nostru îi place acrul, apa de mare, care e un soi de soluţie bazică, îl chinuie şi-l usucă de tot. Iată de ce e bine ca după o baie în mare să nu vă duceţi direct la soare, pe plajă, ci să vă clătiţi mai întâi din belşug la un duş cu apă normală. În comerţ au apărut şi spray-uri de protecţie pentru păr (Protecting Hair Lotion) pe care le puteţi folosi cu încredere. Dar părul vopsit în blond ridică probleme şi dacă faceţi baie într-un bazin cu apă care conţine (mai mult ca sigur şi în cantităţi însemnate) clor. În cazul acesta (părul începe să bată în verzuliu), clătiţi-vă cu un litru de apă în care dizolvaţi două tablete de aspirină. O ultimă problemă pentru părul vopsit o reprezintă oxidarea produsă de soare. Nu lăsaţi niciodată părul să vi se "coacă" la soare, ci protejaţi-l cu o pălărie de paie sau cu un turban.