Întrebați-ne, vă răspundem

Redactia
"Cum să scap mai repede de grăsimile de pe burtă?"

Mă aflu într-o competiție de slăbit (fără cronometru) pe care aș vrea s-o câștig până ce voi pleca în vacanță la mare. M-am apucat de una din rețetele de slăbit publicate în "Formula AS" (re­țeta disociată) și rezultatele nu au în­târziat să apară. Kilogramele se topesc, dar stratul de grăsime format pe burtă cedează mai greu. Există vreun pro­ce­deu prin care să scap mai repede?
Simona - București

Există! Și numele lui este... mal­tra­tare, adică necesitatea de a îndura o oa­re­care durere provocată de masarea zo­nelor cu grăsimi. Procedeul e simplu: mai întâi apelați la o perie aspră sau la o mănușă de lufă, cu ca­re vă frecați pân­tecul în mișcări circulare, până când pielea se înroșește. Masajul pro­duce activa­rea circulației sanguine din zonă și accelerează metabolismul. O a doua etapă: ciupitul cu vâr­ful de­ge­te­lor. Apu­cați zona gra­să între dege­tul mare și arătă­tor, tra­geți de ea în afa­ră, ru­lați-o în­tre degete, apoi dați-i drumul. Exer­ci­țiul trebuie să dureze minimum cinci minute și să fie executat în fiecare zi. În final, unge­ți-vă locurile astfel masate și "fră­ge­zite" cu o cremă care să conțină ex­tract de nămol sau alge (Pell Amar).

"Avertismentele contra intensității solare m-au speriat"

Pe 10 iulie plec împreună cu sora mea mai mare la Costinești. Din păca­te, o parte din bucuria vacanței mi-a fost stricată de avertismentele date la radio și la televizor contra intensității solare. Cum să nu stai la soare, când mergi la mare? În plus, eu sunt din fire și cam blonzie, cu pielea albă. Ce mă­suri de precauție să îmi iau?
Andreea - Vaslui

Nu spune nimeni să nu stai la soare când mergi la mare, ci doar să te ferești de exagerări. Adică: plaja se face nu­mai între orele 8 și 11 dimineața și nu­mai progresiv, pornind de la o expu­nere de 5-10 minute, la un timp pre­lungit. În plus: atenție la zo­nele corpu­lui mai expuse - decol­teul, nasul, po­me­ții obrazului, ume­rii, fruntea și ge­nunchii - care ris­că mai repede (din cau­za căderii per­pen­diculare a ra­ze­lor solare) să facă ar­suri. Lucrul es­te vala­bil și pen­tru sâni, în cazul când faceți nu­dism. Zonele acestea tre­buie unse întot­dea­una cu produse so­­lare cu factor de protecție adec­vat (10 sau chiar mai mult). Ele se găsesc de vânzare în toate magazinele noastre și orice vânzătoare vă va ajuta să vă orientați.

"Am părul vopsit și apa sărată mi-l face praf"

După fiecare vacanță la mare, unde nu pot să-mi refuz băile prelungite în va­luri, părul meu se usucă și se trans­formă într-un caier de cânepă. Sunt blondă, vopsită și apa sărată mi-l face praf. Dacă știți vreo metodă care să îm­pa­ce înotul cu frumusețea mea capi­lară v-aș rămâne veșnic recunos­că­toare.
Miruna - Alba-Iulia

În vreme ce părului nostru îi place acrul, apa de mare, care e un soi de soluție bazică, îl chinuie și-l usucă de tot. Iată de ce e bine ca după o baie în mare să nu vă duceți direct la soare, pe plajă, ci să vă clătiți mai în­tâi din bel­șug la un duș cu apă normală. În co­merț au apărut și spray-uri de protecție pentru păr (Pro­tecting Hair Lotion) pe care le puteți folosi cu în­credere. Dar părul vopsit în blond ri­dică probleme și dacă faceți baie în­tr-un bazin cu apă care conține (mai mult ca sigur și în can­tități însem­nate) clor. În ca­zul acesta (pă­rul începe să ba­tă în verzuliu), clă­tiți-vă cu un litru de apă în care dizolvați două tablete de as­pirină. O ul­ti­mă problemă pen­­tru părul vopsit o re­prezintă oxi­darea pro­dusă de soare. Nu lă­sați ni­cio­dată pă­rul să vi se "coa­că" la soare, ci pro­tejați-l cu o pă­lărie de paie sau cu un tur­ban.