La începutul secolului 20, cura cu oțet de mere a fost popularizată de celebrul medic american D.C. Jarvis, fiind urmată cu entuziasm de femeile care doreau o talie mai fină. Bogat în aminoacizi, vitamine, minerale și multe alte substanțele active valoroase, oțetul stimulează digestia prin creșterea salivației și a sucurilor gastrice, accelerează metabolismul, arderea grăsimilor și stimulează procesele de eliminare. Este unul dintre cele mai simple și mai eficiente tratamente de reglare a greutății, cu condiția ca oțetul de mere să fie natural, adică preparat din mere, miere și drojdie alimentară.
Mod de administrare: Într-un pahar cu apă se pun 2 linguri de oțet de mere. Se bea de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. O cură durează 4 săptămâni. Se face o pauză de 10 zile, după care se reia. După o lună, veți cântări cu 3-4 kg mai puțin. Nu se ține mai mult de 5 luni pe an.