Prof. ION BRAD - Alimentele - medicamente sau otrava?
... Fara a intra in obositoare explicatii stiintifice, trebuie sa amintesc faptul ca in hrana noastra folosim alimente care nu au toti metabolitii (vitamine, aminoacizi esentiali etc.). Altele au chiar antimetaboliti naturali sau de sinteza, proveniti din agenti poluanti, des intalniti in agricultura. E bine, de pilda, sa stim ca anumite soiuri de mere au antivitamina C. Soiuri de ovaz demineralizeaza organismul de calciu. Soiuri de spanac, macris sau de tomate au acid oxalic, un demineralizant puternic. Lista poate sa continue de la mustar (cu efect antitiroidian), pana la berea obtinuta in conditii precare, bere ce contine forme de mucegai cancerigen. ...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Nutritie"
Afisare: 81 - 102 din 102 articole
-
Ce sa mancam in luna lui Faurar?
Numarul 904 -
Alimentatia corecta
Numarul 901 -
Postul cu mere
Numarul 892 -
Conserve cu gust de toamna
Numarul 890 -
ANTOLOGIE AS
Numarul 889 -
Legume uitate (II)
Numarul 888 -
Legume uitate (I)
Numarul 887 -
Otetul de mere
Numarul 884 -
Dr. Andreea Dragomirescu, medic specialist Medicina de Familie, Centrul Naturist de Sanatate "Steaua Divina" -"Sa fim vigilenti!"
Numarul 882 -
Din nou, despre Codex Alimentarius
Numarul 882 -
Codex Alimentarius, sub lupa specialistilor * Dr. farm. OVIDIU BOJOR
Numarul 881 -
Vremea conservelor de vara a sosit!
Numarul 880 -
PAINEA
Numarul 877 -
Lubrifiantii vietii: Grasimile bune
Numarul 865 -
Retete de post din Basarabia
Numarul 863 -
Totul despre vitamine
Numarul 836 -
Produse alimentare nocive
Numarul 826 -
Dieta de 9 saptamani
Numarul 821 -
Iaurtul si neamul lui
Numarul 820 -
Cum slabesc americanii
Numarul 810 -
Supe de sanatate
Numarul 807 -
Alungati dusmanii din farfurii!
Numarul 806