Liliana Onut
Nume | Onut |
Prenume | Liliana |
Locatie | - |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | - |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Liliana Onut
Afisare: 1 - 16 din 16 comentarii
Mai mult respect!28.10.2009, 12:40
Cred ca ar fi cazul sa aratam mai mult respect fata de gazdele noastre.
Personal, nici mie nu imi place interiorul multor biserici catolice, dar nu asta conteaza. Sunt bisericile lor, traditiile, spritiualitatea, stilul lor. Ce drept avem sa emigram intr-o tara si apoi sa incepem sa le criticam bisercile si sa ne declaram superioritatea.
Oare bisericile ortodoxe din Romania ar fi acceptat sa isi imprumute lacasurile?
Le castigam aprecierea nemtilor sau altor natii daca ne comportam cu demnitate si respect pentru cultura altora.
Biserica pribeaga a romanilor din Koln
25.02.2009, 16:28
Apreciez foarte mult revista Formula As, dar ma ingrijoreaza faptul ca sustineti repetat , puncte de vedere pe care le consider periculoase, fara avertizari pentru cititori, fara simt critic si fara sa va delimitati clar punctul de vedere.
Reporterul dvs. nu reactioneaza deloc cind persoana intervievata promoveaza o carte intitulata "Vaccinarea - eroarea medicala a secolului".
Aveti foarte multi cititori. Daca acesti cititori, influentati de dvs,. refuza sa isi vaccineze copii, va asumati consecintele si responsabilitatea acestor actiuni?
Va trimit un link la unul din nenumaratele exemple legate de efectul unei panici nejustificate legate de vaccinuri si consecintele ei: http://www.telegraph.co.uk/scienceandtechnology/science/sciencenews/3325347/MMR-scare-blamed-for-huge-rise-in-mumps.html (Crestere fara precedent a numarului de cazuri de oreion datorata unei campanii de presa fara baza stiintifica),
Departe de mine intentia de a nega importanta acestor terapii alternative. Unele rezultate suna promitator. Dar ele trebuiesc prezentate moderat, cu o doza necesara de simt critic, baza unei atitudini stiintifice corecte.
Pe mine, o recomandare din partea unui doctorand de la o universitate obscura, fie ea si britanica, dar nu de prestigiu, nu e suficient.
As zice ca vorba lui Hiprocrat "in primul rind, nu face rau!" se aplica si jurnalistilor, nu numai medicilor.
Eugen Bargaoanu - "Orice transformare sta in puterea noastra"
29.01.2009, 11:15
Tot respectul pt. dl Balan si pt ceea ce a realizat si incearca in continuare sa faca.
Adevarul din intrebare nu e unul filozofic, teologic, ci unul concret si istoric, si in mod clar, il cunoaste, cel putin, suficient de bine.
Cel mai mult mi-au placut demnitatea si luciditatea de care da dovada. Nu e cazul nici de ego, nici de dorinta de razbunare, dovada atitudinea fata de informatori, si nici de nationalism agresiv, dovada aprecierile sale la adresa colegilor de alte natii.
Iar imaginile pe cale le-a imortalizat te urmaresc mult timp dupa ce le-ai vazut, sunt tulburatoare.
Felicitari.
"De sapte decenii visez la Tara in care m-am nascut"
04.09.2008, 16:22
De acord, dar articolul doar deplinge o stare de fapt si nu propune prea multe solutii. Iar teza ca internetul e raiul lenesilor ma face sa comentez.
Ne place sau nu, majoritatea informatiei se obtine de pe web, nu din biblioteca (ma refer, in primul rind, la informatie recenta, stiintifica, tehnica, comerciala, nu la beletristica sau poezie).
Pentru elevi sau studenti, a fi capabili sa selecteze critic informatie de pe web, unde , sa nu uitam, poate publica oricine, de la neica nimeni la somitati si institutii de prestigiu, a fi capabili sa analizeze si sa integreze aceasta masa uriasa de informatie in lucrari, esee, analize e o abilitate foarte importanta si deloc triviala, folositoare in scoala, in viata si, mai tirziu, in cariera. Ar fi bine ca programa scolara sa contina astfel de exercitii.
Deci, in loc sa catalogam Internetul ca loc al pierzaniei si copiatului, haideti sa incercam sa folosim partile lui bune.
Iar in legatura cu copiatul, cred ca, daca ar vrea, profesorii pot sa depisteze, cel putin, cazurile cele mai flagrante. Daca un elev a copiat lucrarea de pe Internet, dar o data intrebat stie si e clar ca intelege materialul bine, nu prea ai ce sa ii faci, de acord. Dar macar a facut efortul sa il inteleaga. Daca studentul nu pricepe continutul lucrarii "lui", de-aia exista nota 1.
Sigur, exista si diverse programe software care pot verifica daca o lucrare e copiata, destul de efectiv (problema exista la orice universitate din lume) si nu sunt pacalite de schimbari superficiale. Dar merita incercata varianta simpla la inceput.
03.09.2008, 12:02
Si cu puncte bune si mai proaste, felicitari!
Calificativul de "mama buna" se obtine dupa ani de dragoste, sprijin si sacrificiu, nu dupa o nastere, indiferent de cum ar avea loc.
Experienta mea: am nascut gemeni prin cezariana, am avut ceva dureri dupa, dar controlabile cu niste paracetamol, nu mai rau. Dar i-am alaptat din aceeasi zi si am continuat, aproape un an dupa nastere.
Sunt atitea experiente din primii ani de viata care le influenteaza dezvoltarea, mi-e greu sa cred ca nasterea ar conta mai mult decit cum ai grija de ei si cum ii iubesti.
08.07.2008, 15:23
E clar ca nu te imbogatesti dintr-o bursa de student nici unde in lume. (Nu cunosc acest caz in detaliu, dar am avut diverse burse de studii in USA, Franta si Italia ca sa vorbesc in cunostinta de cauza.)
Se prea poate ca bursa sa fie de citeva zeci de mii de dolari daca se include in ea si costul studiilor, care in America e enorm. Un student fara bursa trebuie sa plateasca si aceste taxe. Iar zece mii pe an, dupa ce se scad taxele de studiu, adica bani pentru carti si cheltuielile de baza de trait suna normal.
Marea sansa a acestui fel de bursa e ca iti da ocazia sa te pregatesti la o universitate cel putin buna, daca nu excelenta (cele slabe rar ofera bursa) cu profesori de renume mondial, in conditii f. bune si cu studenti talentati si dedicati. (acest ultim factor nu e desori mentionat, dar e extrem de important).
Banii ii cistigi dupa ce ai terminat, nu din bursa.
Altminteri sfaturi bune de la dl. Bebe.
Trist e ca dupa ce muncesti din greu sa obtii diploma de master sau doctoratla o facultate de prestigiu, daca te intorci ai o gramada de dificultati sa ti se recunosca aceste diplome in Romania....
O verficare e normal sa existe ca diplome de 2 bani se dau peste tot, dar cind ai una de la o universitate care e mult peste cea romaneasca pe orice criteriu acceptat in lumea asta, sa inghiti atitea mizerii in Romania de la Ministerul Educatiei la facultati e tare trist...
28.05.2008, 17:59
Imi pare rau, dar interviul a fost o dezamagire.
Aproape tot ce spune dl prof. se poate vedea cu ochiul liber la o plimbare prin oras. Iar restul e lamentare neputincioasa.
De la cineva cu functia dumnealui ma asteptam la propuneri concrete, la ceva care sa se poate realiza nu exprimari poetico-patetice de genul "rani adanci, sangereaza cu fiecare straduta linistita, lovita de interese imobiliare meschine, rapace." sau constatari pasive de gen "asistam la o distrugere". Pai de ce doar asistam, la cineva cu functia dv.?
Interese imobiliare meschine si rapace exista peste tot. "Rapaci" sunt toti capitalistii din toata lumea, dar asta nu inseamna ca patrimoniul arhitectural e distrus.
Cum sunt tinute in friu aceste interese comerciale in alte parti, care sunt diferentele in legi. A venit comisia cu vreo propunere de amendament al legii, a incercat sa obtina sprijin parlamentar/prezidential pentru asta, a angajat opinia publica, societatea civila pentru a opri astfel de demolari, mutilari.
Despre asta as fi vrut sa aud.
Dar calm, concret si constructiv.
Prof. dr. DAN LUNGU - "Bucurestiul seamana tot mai mult cu un oras mutilat de razboi"
27.05.2008, 13:28
Un raspuns eficient si concret oferindu-le consumatorilor o alternativa. Separat de informare, ramine ca fiecare sa decida singur ce si cum vrea in alimentatie.
Plus un succes comercial.
In alte tari am vazut si o alta alternativa pentru cooperative de tarani oferind produse ecologice. Cooperativa are un web-site unde isi prezinta oferta de "cutii": cutie de fructe, de legume, de salata, combinatii, pt familie mare, mica, in total vreo 10 alternative. Continutul cutiilor se schimba in functie de sezon.
Tu faci un gen de abonament si in fiecare saptamina ti le aduce la usa. Avantajul pt ei e ca stiu precis numarul de clienti, banii vin regulat, si nu au nevoie de spatiu de desfacere. Pentru tine ca economisesti timp si alergatura.
Cum cei care isi permit mincare mai buna, ecologica au, de obicei, servicii si timp putin, e o idee foarte buna. Sper sa inceapa si la noi un asemenea sistem.
14.05.2008, 17:10
Pt. tot ceea ce faci tu.
Poate e o picatura in ocean, dar e singura sansa de schimbare. Educatie, implicarea tuturor in ecologie, sensibilizarea celor care in alte privinte sunt cetateni onesti dar care sunt si criminali ecologici (vezi ce ramine dupa o iesire la iarba verde)
De cit sa stam pe margine si sa blestemam guvernele, mai bine punem mina si sa ne facem curat in ograda.
Dar singur nu poti sa faci multe. Ai reusit sa convingi colegi sau alti tineri? Entuziasmul tau e minunat. Ce mult imi doresc sa aud de aceasta atitudine pozitiva si optimista, plina de initiative.
Mult noroc!
"Oamenii cand ma vad zic: Baiatul cu reciclarea si ma admira"
13.05.2008, 18:47
Mie cuvintul fericire imi sugereaza o stare de extaz momentana care, prin definitie, nu e de durata.
Multumirea e altceva. E o stare de echilibru care se poate atinge.
Un echilibru intre satisfactia pt ceea ce ai si ai realizat si imboldul si determinarea de a obtine mai mult (si nu ma refer neaparat la posesii materiale). Unul fara altul e rau. Daca ai doar satisfactie, te plafonezi si nu mai realizezi nimic in viata. Daca ai numai ambitie, fara urma de multumire, nu e iarasi bine.
La fel echilibru intre satisfactiile personale specifice fiecaruia si cele profesionale.
Punctul cheie e ca acesta satisfactie e diferita la fiecare. Pt unul sunt familie si copii, pt. altul e cercul de prieteni, pasiuni sau vazut lumea.
Si satisfactiile profesionale sunt diferite (care pot sa fie salariu mare, sau post de prestigiu, sau satisfactia de a descoperi ceva nou in stiinta sau bucuria de a publica ceva, de a vindeca pe cineva, sau ce o fi ce face fiecare). Iarasi, una fara alta e o reteta de nefericire.
Echilibru intre a avea grija de propria persoana si a te dedica altora (dedicati exclusivi altora sunt doar sfintii si putini dintre noi pot aspira la asa ceva).
13.05.2008, 17:46
Tot respectul. Felicitari!
Dr. Sergiu Stoica - Neurochirurg la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti
06.05.2008, 11:33
Nu sunt de acord cu ideea ca te duci la servici pt. afectiune. Din multe motive e mai bine sa nu. O relatie cordiala cu colegii, da. Dar mai mult, nu e bine. E competitie, e gelozie profesionala, face o impresie proasta, neprofesionista, relatiile intime la locul de munca sunt, de multe ori, un dezastru (cu exceptile de rigoare).
Ce am descoperit ca ajuta foarte mult cu problemele descrise e placerea de a face bine. Traind in alte tari, am descoperit importanta voluntariatului. Desi am familie cu copii mici si o cariera, imi gasesc timp pt asa ceva, macar din cind in cind.
Intilnesti persoane generoase, care se intereseaza de altii mai mult decit de propriile obsesii, e o anumita stare de bine care ti-o creezi facind bine dezinteresat. Din aceste motive spuneau unii ca acesti voluntari nu sunt chiar dezinteresati or sfinti, ca in felul asa isi fac lor bine, dar asta e despicat firul in patru si nu e important.
Poate fi orice actiune voluntara, curatat un parc, ajutat la o actiune sociala, organizare, distributie de materiale, adus o masa la un batrin, ajutor la o biserica, orice, orice.
Sunt convinsa ca ajuta si daca faci asa ceva singur, dar cel mai bine e cind iti gasesti un grup. In plus, cunosti oameni frumosi dpv moral, de obicei, neobsedati de posesii materiale care iti pot deveni prieteni adevarati sau mai mult.
29.04.2008, 11:04
Timpul nu imi permite sa citez numeroasele exemple din istoria limbii romane cind astfel de temeri de poluare si distorsionare a limbii romane au fost exprimate. Nu sunteti original aici. Limba romana a supravietuit.
Exemplele citate, legate de limba franceza si germana, aveau rostul de a contrazice teoria din articol de "razboi importiva limbii romane", adica un fel de conspiratie mondiala importiva noastra. Sa fim seriosi!
In afara de "muritul de ris" si "sa ne opunem din rasputeri" nu oferiti nici un exemplu concret de actiune.
Ceea ce imi doresc este o analiza calma si nuantata a acestui fenomen si solutii realiste si efective, inclusiv inspirate de experienta altora.
Ma tem ca numind tineretul si segmentul cel mai dinamic al economiei romanesti (principalii vorbitori de "englezo-romana") "fara minte sau chiar rauvoitori " nu vom realiza nimic.
Altminteri, toate bune!
24.04.2008, 17:23
Parerea mea este ca sunt amestecate in articol si in multe din comentarii doua lucruri diferite. Teoriile despre istoria limbii romane, influente, importanta etc. sunt una. Necesitatea de a pastra o limba romana curata dar care reflecta realitatile sec XXI e altceva si nu are legatura cu citi imparati romani aveau origine tracica sau nu.
Dezamagirea mea e ca un lingvist de profesie, din cite inteleg, nu face distinctia intre fenomenul de asimilare a unor cuvinte straine (englezesti) care reflecta realitati noi, pentru care nu exista echivalente potrivite romanesti, precum internet, web, fax, broker etc. si folosirea unor cuvinte englezesti cind echivalente exista (cool etc).
Primul e un fenomen natural, care s-a intimplat de atitea ori in istorie, de fiecare data cu oponenti la timpul respectiv. A te opune lui e o dovada de provincialism si inchistare.
A te opune celui de-al doilea fenomen e altceva si ca sa ai succes, trebuie sa ii intelegi cauza. E un teribilism? e o simpla moda care va trece? Vrea persoana respectiva sa faca dovada ca stie limba engleza? E o forma de nesiguranta? E o anume expresivitate in acea expresie engleza care atrage?
As fi vrut sa aud de la un specialist unde considera ca e linia de demarcatie intre cele doua. E "trend" doar o moda ori tendinta, e "manager" administrator ori sef? Sa fie faptul ca acesti termeni romanesti au anumite conotatii ("sef") care lipsesc din varianta engleza motivul pt. care sunt folosite unele sau celelalte?
Acest fenomen de adoptare a termenilor englezesti nu e specific limbii romane, nu e o conspiratie impotriva noastra. Este o problema care exista in multe, multe limbi, fie mai mici, fie cu mare influenta culturala. Vezi eforturile Academiei Franceze de a stopa acest fenomen si rezultatele mai mult sau mai putin reusite. Ori vezi existenta (ironica?) a termenului "denglish" (deutsch- english) denumind limba hibrida germano-engleza, cu fraze gen "Das ist cool").
Dar asta e un fenomen prea complex pentru a fi rezumat aici.
10.04.2008, 11:49
Cred ca ceea ce displace intr-o femeie reusita, dar singura, nu sunt succesul sau inteligenta, ci aroganta si egoismul.
Daca esti o femeie cu succes profesional (si doar o diploma si a lucra la o firma mare nu sint repere atit de inalte) dar ai umor, feminitate, capacitate de autoironie, ai si alte interese in afara de servici, arati ca iti pasa de potentialul partener si ca dorintele lui nu sunt totdeauna pe locul doi dupa ambitiile tale, nu vad care ar fi problema. Nu e vorba de umilinta sau modestie excesiva, e un gen de comportament pe care l-as recomanda oricui.
Si sa nu credeti ca astfel de femei nu exista! E adevarat, ca nu sunt, de obicei, singure. Surpriza?
Nu cred nici in povestea ca barbati destepti prefera femei proaste. In mediul in care lucrez, tehnico-stiintiic, sunt cel putin 75% barbati. Cunosc o buna parte din sotii si nici una nu e lipsita de educatie sau inteligenta, chiar daca la un moment dat nu lucreaza si au grija de copii. Barbatii nu sunt prosti, stiu ca dupa citiva ani cind pasiunea se "aseaza" e important sa aiba cu cine vorbi. Iar ca ar alege "bucatarese", sa fim seriosi. Barbatii de succes isi pot permite sa manince la restaurant sau sa angajeze pe cineva. Nu e nevoie sa se insoare pt. asta.
Nici cu o nostalgie excesiva dupa trecut nu sunt de acord. Da. erau putine divorturi si majoritatea femeilor se casatoreau si aveau copii de tinere, dar de multe ori starea asta ascundea multa nefericire.
Conteaza foarte mult mediul in care te invirti. De acolo iti gasesti prieteni si potentiali parteneri. Asta ar fi sfatul meu pt. doamnele destepte si singure.
Frumoase, inteligente, dar singure... De ce?
06.03.2008, 17:02
Draga Adriana,
Am trait si eu citiva ani in America si stiu cit e de greu.
Dar e timpul sa iti analizezi greselile si sa mergi mai departe.
Experienta cu prima familie a fost o eroare. Lectia: trebuie sa ai grija singura de tine ca altceva nu are cine sa o faca. Esti tinara, capabila, intr-o tara dezvoltata. Iti gasesti un servici, chiar la vase, dar ai independenta, stringi citiva banuti pt. interviu, apoi, un servici mai bun, cistigi exprienta, te documentezi ce se cere in domeniul pe cate ti-l doresti, urmeaza urmatorul servici, si tot asa. Te zbati, te chinui, dar nu te tine in cusca nimeni.
E trist ca speri la un "Fat Frumos" sa te salveze. Ai facut o greseala cu seful tau. Se zice ca e aproape totdeauna o greseala o astfel de relatie. Evident e un om de nimic si nu merita lacrimila tale. O sa vina si nunta frumoasa, dar trebuie sa fii gata pt ea.
Intr-o tare ca America hartuirea sexuala nu e tolerata. Seful isi asuma un risc enorm. Vorbeste cu HR (Relatii Umane) a companiei, cu alti sefi, cauta pe Internet organizatii de suport, avocati pro-bono etc . Poti sa ii dai in judecata pt. sume enorme (nu sugerez sa faci asta), dar existind acest risc nu cred ca exista o companie in America sa tolereze aceasta situatie.
Documenteaza aceasta hartuire, dar intre timp pregateste-te sa iti gasesti alt servici.
Trimite CV-uri, du-te la interviuri. Sa stai in acest mediu toxic e rau pt. tine. Salveaza-te singura. O data ce ai un serviciu cit de cit stabil, bani, dar mai ales respectul de sine care e fara de pret, atunci poti sa fii gata pt. dragoste si sa iti ajuti familia.
Imi pare rau daca asta suna prea dur, dar cred ca asta e singura solutie.
Mult succes.
Liliana
"Va rog cu disperare sa-mi dati un sfat"