Apa de trandafiri
Ingrediente: 500 g petale de trandafiri (cei galbeni sunt mai parfumaţi), 30 g sare, 1/2 l apă minerală.
Mod de preparare: zdrobiţi într-o piuliţă petalele de trandafiri. Amestecaţi-le cu sarea şi apa minerală şi lăsaţi-le la macerat vreme de o săptămână, amestecând în fiecare zi compoziţia şi presând cu mâna petalele. Strecuraţi, puneţi lichidul în sticlă şi astupaţi-o cu un dop.
Este ideală pentru întreţinerea tuturor tipurilor de ten. Se şterge faţa seara şi dimineaţa, după ce a fost demachiată.
Apa de lavandă
Ingrediente: 1 kg flori uscate de lavandă, 1 l apă.
Mod de preparare: Puneţi apa într-o cratiţă, fixaţi deasupra o strecurătoare care să nu atingă lichidul şi puneţi în ea florile de lavandă. Acoperiţi sita cu un capac şi puneţi vasul pe foc viu, o jumătate de oră. Strecuraţi apa şi puneţi-o în flacoane închise etanş.
E foarte indicată pentru tenul gras, cu pori deschişi şi înclinaţie către coşuri şi puncte negre.