Apa de trandafiri
Ingrediente: 500 g petale de trandafiri (cei galbeni sunt mai parfumați), 30 g sare, 1/2 l apă minerală.
Mod de preparare: zdrobiți într-o piuliță petalele de trandafiri. Amestecați-le cu sarea și apa minerală și lăsați-le la macerat vreme de o săptămână, amestecând în fiecare zi compoziția și presând cu mâna petalele. Strecurați, puneți lichidul în sticlă și astupați-o cu un dop.
Este ideală pentru întreținerea tuturor tipurilor de ten. Se șterge fața seara și dimineața, după ce a fost demachiată.
Apa de lavandă
Ingrediente: 1 kg flori uscate de lavandă, 1 l apă.
Mod de preparare: Puneți apa într-o cratiță, fixați deasupra o strecurătoare care să nu atingă lichidul și puneți în ea florile de lavandă. Acoperiți sita cu un capac și puneți vasul pe foc viu, o jumătate de oră. Strecurați apa și puneți-o în flacoane închise etanș.
E foarte indicată pentru tenul gras, cu pori deschiși și înclinație către coșuri și puncte negre.