Foto: Dreamstime Terapia este relativ ieftină și produce rezultate fantastice. E nevoie doar de lămâi obișnuite, de preferință cu coajă subțire, pentru că acestea conțin mai mult suc. Sucul proaspăt de lămâie își schimbă rapid compoziția sub influența aerului și a luminii solare. De aceea este necesar să preparăm de fiecare dată o porție nouă.
Există o părere larg acceptată, în special în rândul persoanelor care nu suportă prea bine gustul acru, anume că o cantitate prea mare de suc de lămâie va produce iritații stomacale. Dacă înțelegem procesele fiziologice ale sistemului digestiv, vom înțelege și că această îngrijorare nu este deloc justificată. Sub influența enzimelor, însuși gustul acru se transformă în gură în gust dulce. Acizii citric și ascorbic care ajung în stomac sunt mult mai slabi decât acidul clorhidric din sucurile gastrice - deci nu pot produce nicio stricăciune mucoasei care căptușește stomacul. Dimpotrivă: persoanele care suferă de gastrită sau ulcer profită adesea de terapia cu suc de lămâie.
Tratament preventiv cu lămâi
Folosiți următoarele cantități de suc de lămâie:
Ziua 1 - o lămâie
Ziua 2 - 2 lămâi
Ziua 3 - 3 lămâi
Ziua 4 - 4 lămâi
Ziua 5 - 5 lămâi
Ziua 6 - 5 lămâi
Ziua 7 - 4 lămâi
Ziua 8 - 3 lămâi
Ziua 9 - 2 lămâi
Ziua 10 - o lămâie
Din prima zi până într-a cincea, adăugăm câte o lămâie în fiecare zi, iar din a șasea până într-a zecea, scădem câte o lămâie pe zi. În total, vom bea sucul stors din 30 de lămâi, pe parcursul a 10 zile.
Sucul de lămâie se poate prepara după cum urmează:
Se taie o lămâie în două, se storc ambele jumătăți și se bea sucul fără a se adăuga zahăr. Dacă nu puteți consuma sucul pur de lămâie, adăugați o linguriță de miere. Lămâia stoarsă nu trebuie aruncată. Ea conține prețioase ingrediente fitochimice și uleiuri esențiale, care sunt benefice pentru inimă, vasele sangvine și creier. Tăiați lămâia stoarsă în bucățele mititele, puneți-le într-un borcan, adăugați miere și zahăr și puneți borcanul în frigider. În zece ore, veți avea un excelent extras de lămâie, care se poate combina cu apă fiartă sau cu apă minerală și folosi în loc de ceai sau cafea.