Akina Real
Nume | Real |
Prenume | Akina |
Locatie | - |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | - |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Akina Real
Afisare: 1 - 21 din 21 comentarii
Si experienta mea concluzii11.10.2010, 16:11
Si eu am suferit in copilarie de urticarie; eruptiile erau declansate de capsuni, piersici (coaja cu puf) si mancaruri prajite (de ex cartofi prajiti), daca se intindeau consecutiv pe mai multe zile.
Cand m-am mutat in America de Nord nu am mai avut nici o problema cu capsunile (printre putinele fructe gustoase de acolo; la piersici am renuntat pentru ca nu aveau nici un gust), in schimb am inceput sa am alte reactii alergice la lactate care nu erau bio (alte produse fara gust de acolo). America de Nord are o problema majora cu alergiile din cauza hranei nesanatoase, de calitate f proasta (ca urmare, in multe scoli nu ai voie nici macar sa introduci arahide sau nuci, multi oameni au la diverse alimente alergii atat de severe incat le pun viata in pericol etc).
Cand m-am intors in Romania nu am mai avut nici o problema cu lactatele, dar a revenit problema cu capsunile. Actualmente pot manca rar capsuni (daca mananc odata e OK, daca mananc doua zile la rand apare imediat urticaria), nu mai am probleme cu piersicile (nu manananc coaja) si nici cu un alt tip de mancare (prajeli mananc rar - poate odata la doua saptamani o portie de cartofi).
Concluzia mea - este important:
1. Sa mananci sanatos (hrana usoara, cat mai multe legume si fructe, cat mai putina carne, prajeli, mancaruri grele sau pre-procesate)
2. Sa traiesti intr-o regiune a lumii unde alimentele de pe piata sunt cat mai sanatoase (unde se folosesc cat mai putini hormoni de crestere pt animale, cat mai putine pesticide, cat mai putine plante modificate genetic - din acest punct de vedere: mai degraba in Europa decat in America de Nord, mai degraba in Europa de Est decat in cea de Vest, etc)
3. Sa fii constient de alimentele care iti creeaza probleme in regiunea din lume unde locuiesti (in cazul meu: capsunile de pe piata din Romania) si sa le eviti cat mai mult.
4. Sa ai un stil de viata cat mai sanatos (fara stres, cu relaxare, sport, etc).
06.08.2010, 21:41
Oare cat timp a stat la Milano pana a inceput sa lucreze "la foc continuu" in modelling si cum s-a intretinut in acea perioada?
MADALINA DRAGHICI - "Pentru mine, scoala a fost mereu planul A"
06.08.2010, 21:25
Ma bucur ca exista oameni care lupta pentru protejarea Rosiei Montane!
"Opriti mineriada financiara si culturala de la Rosia Montana!"
06.08.2010, 21:18
Prin ce au trecut bietii oameni ... Fantastic cum inchisoarea i-a intarit in credinta! Oameni deosebiti ...
Povesti impotriva uitarii: Regina din Ribita
28.08.2009, 11:57
Articolul e alarmist si are un iz conspirationist, ori eu ma asteptam ca un ziar de acest calibru sa prezinte toate aspectele unei probleme. Pentru un punct de vedere complet asupra Codex Alimentarius recomand articolul din Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius.
Din nou, despre Codex Alimentarius
28.08.2009, 11:53
Imaginea de fata cuminte care isi vede de treburile casei si de rugaciunea de seara invatata de la bunica este pur si simplu contrazisa de aparitia in Playboy. Exista o limita a decentei pe care trebuie sa o treci ca sa apari in astfel de reviste, si cum tot este la moda astazi libertinajul de tip occidental, ce rost mai are sa pretinzi sfintenia? Fetei nu ii pare rau de asa zisa lipsa de maturitate din acel moment ci de faptul ca au prins-o parintii (nu stiu cum isi inchipuia ca ei nu vor afla, dar ma rog ...) Ma amuza ca se mira de faptul ca a primit propuneri indecente dupa pictorial - pai la ce se asteptase, sa fie apreciata pentru IQ? Cine stie de ce se straduie acum sa isi curete imaginea (cerintele postului TV, vreun bogatas ochit care nu ii apreciaza trecutul, etc) - e cam prea tarziu ...
Andreea Mantea - "Nu uit niciodata de rugaciunea de seara"
10.04.2008, 17:56
Spectacolul este splendid intr-adevar, insa are si cateva surprize: cantece si scenete patriotice cu eroii persecutati de regimul comunist pentru credinta lor. Despre ce eroi este vorba? Despre practicantii de Falun Gong :)
La prima vedere Falun Gong pare o benefica practica spirituala, insa in realitate fondatorul ei este un foarte abil om de afaceri, Li Hongzhi, care pretinde ca este reincarnarea unui bodhisattva si promite tot felul de puteri supranaturale celor ce ii imbratiseaza "credinta". Li Hongzhi s-a nascut in China comunista, iar in primii ani de raspindire a Falun Gong-ului (a creat cultul in 1992) guvernul chinez i-a acordat chiar niste grant-uri (pe ideea ca practica lui deriva din qigong, recunoscut ca fiind folositor). Astazi Li Hongzhi traieste in SUA, unde poseda doua "casute", una in New York cumparata in 1998 cu aproape 300.000 $, si una in New Jersey, cumparata un an mai tarziu cu aproape 600.000 $ - cam multe si prea valoroase posesiuni materiale pentru o fiinta ce se vrea deasupra muritorilor de rand si interesata doar de spiritual :)
Li Hongzhi are azi multi adepti in China (guvernul chinez a estimat ca ar fi fost cam 70 de milioane (!) in 1998), probabil intr-adevar persecutati de regimul comunist. Tehnica Falun Gong aduce niste beneficii reale (prin exercitii de meditatie si cultivarea caracterului) - ea provine totusi din qigong, insa din pacate personajul care a introdus-o nu este demn de incredere. Un adevarat indrumator spiritual este on om de talia lui Arsenie Boca (despre care s-au scris multe articole in acest ziar), care traieste in mijlocul celor pe care ii pastoreste si care nu fuge de persecutii, si nu un personaj care se crede divin si isi cumpara case scumpe in SUA. Li Hongzhi imi aduce mai degraba aminte de Bivolaru, "gurul" care s-a folosit de o tehnica reala (o ramura Yoga) pentru propriile scopuri, foarte indepartate de spiritual.
"Chinese Spectacular" este organizat de televiziunea NTDTV (New Tang Dynasty Television) din New York, parte a imperiului mediatic creat de practicantii Falun Gong (cultul pretinde ca ar avea 100 milioane de adepti in peste 80 de tari). Spectacolul este interesant si foarte bine organizat - merita vazut (chiar daca banii pe bilet merg in buzunarele cultului), insa tineti minte cine il organizeaza. (Ma intreb daca in spectacolul din Romania vor pastra acele dansuri si cantece despre eroii "macelariti" de comunisti. Desi imi inchipui ca partidul comunist din China nu ii trateaza cu blandete, exact acele aspecte mi s-au parut trase de par in spectacol, aducandu-mi aminte de cantecele/istorioarele, etc despre maretii eroi comunisti din copilarie. Eu am vazut spectacolul in Canada si daca nu as fi crescut sub comunism in Romania poate nu mi s-ar fi parut sforaitoare respectivele parti; asa insa ele m-au determinat sa incerc sa aflu mai multe despre organizatori. Dupa 45 de ani de comunism romanii nu mai inghit imediat povesti lacrimogene despre eroii-martiri, astfel ca ma intreb daca aceste scenete vor ramane sau nu in spectacolul din Bucuresti :)
Mai multe informatii despre Li Hongzhi (inclusiv o foto in care arata ca un om de afaceri uns cu toate alifiile, din nou - o imagine nepotrivita pentru un leader spiritual), cultul Falun Gong si NTDTV gasiti in Wikipedia.
"Formula AS" va recomanda... Shen-Yun - Divine Performing Arts
11.03.2008, 00:44
Sunt remarcabile. Si chiar fotografia lui Velcescu e in acelasi ton cu cele ale statuilor :)
Un mister istoric: Dacii Din Roma
11.03.2008, 00:39
"un sfat celor care ajund pe aceste meleaguri, nu cedati dorului de casa fiindca si acasa ai suferi la fel de mult din alte pct de vedere, fiti rationali, practici si idealisti, chiar daca e contradictoriu... profitati cat sunteti tineri de aceste momente!! "
Dorul de casa are rolul lui. Si eu am fost studenta in Franta si am ales sa ma intorc in Romania. Nu mi-a parut rau absolut nici un moment, ci acasa am avut parte de ani foarte fericiti!
10.03.2008, 21:50
"Dar astazi, cand Europa ne invata cum sa ne anesteziem porcul inainte de a-l sacrifica ori cum sa dezinfectam ugerul vacii inainte de muls, ar trebui sa avem curajul si mandria de a-i aminti Europei cat de mult ne datoreaza, rostind doar cateva cuvinte precum: Cucuteni, Gumelnita, Hamangia... "
E frumos sa ne mandrim cu originile si vechimea noastra, dar anestezierea porcului inainte de sacrificare si dezinfectarea ugerului vacii sunt si ele semne de civilizatie. Unul tine de etica - atat cat se poate vorbi despre ea cand omoram animale, iar altul de igiena.
03.03.2008, 19:29
Uite ca mai exista si avocati de treaba (eu sunt obisnuita cu cei din America de Nord, deloc iubiti ...)
Bravo lor!
"La Rosia Montana a fost o confruntare intre David si Goliat"
03.03.2008, 19:28
Supele cele mai sanatoase sunt cele doar de zarzavat, fara carne (si ulei)! Reteta americana a supei de pui pentru raceala/gripa este o mare prostie - cand organismul este slabit exact carne ii mai lipseste ca sa il dea de tot peste cap (din pacate americanii nu stiu mare lucru despre dieta sanatoasa ...)!
08.02.2008, 22:22
Foarte interesant articolul. Si eu traiesc in strainatate (desi in alta tara) si am ajuns exact la aceleasi concluzii.
07.02.2008, 20:44
Articolul este interesant, in special prezicerea lui madam Danoaie referitoare la cal, insa obsesia cu sanii (matusa Lenuta si sotia) este total deplasata. Asa ceva nu trebuia sa apara intr-un ziar ca Formula AS.
07.02.2008, 20:43
In primul rand felicitari pentru rezultatele pregatirii copiilor.
In al doilea, nu sunt de acord cu unele afirmatii.
"Din ce am vazut eu e clar ca in Occident invatamantul, ca sistem si ca nivel de masa, este peste Romania."
Am lucrat in invatamant in doua tari occidentale si am studiat in trei (in Europa si America de Nord), iar invatamantul romanesc mi s-a parut de departe cel mai bun calitativ. In Occident exista acum din pacate tendinta de a face lucrurile de mantuiala in invatamant, iar situatia cea mai proasta se gaseste in America de Nord. De performanta nu se poate vorbi decat la nivelul unor universitati de prestigiu.
"Insa noi, ca sa zic asa, avem un material uman mult mai bun. Pur si simplu, tinerii nostri sunt mai dotati ca ai lor."
Nu avem noi un material genetic mai bun care sa ne faca mai inteligenti, ci avem un sistem mult mai bun de invatamant, care tine copiii in frau si ii pune cu burta pe carte. Daca si copiii din Occident ar creste in acelasi sistem, ar avea rezultate similare.
"Apoi, la noi este o motivatie pentru performanta mult mai mare, exista ideea de a evada de-aici, pentru ca nu ai alta sansa decat daca faci performanta."
Asta da. Din pacate. Si mai merita amintit ca cei care reusesc "sa evadeze" ajung la un moment dat la concluzia ca satisfactia in viata nu vine doar din "a face performanta" in domeniul dorit.
"Occidentul stie foarte bine ca Romania este o pepiniera de oameni de stiinta."
Corect.
"La Microsoft, cred ca exista o aripa intreaga de cercetatori romani, cei mai buni in calculatoare. Aproape 20% din companie. Practic, in anumite sectoare, limba romana e a doua limba oficiala a firmei. De la noi se extrag valori, pentru ca aici nimeni nu pare interesat sa le pastreze."
Vechiul mit cu Microsoftul :) Inginerii soft romani sunt bine pregatiti si muncitori, dar asta nu inseamna ca sunt neaparat cei mai buni. Chinezii sunt la fel de bine pregatiti si din pacate workoholici. Romanii nu sunt nici cei mai numerosi informaticieni - in America de Nord predomina in bransa indienii si chinezii. Cat despre Microsoft, nu reprezinta taramul cu lapte si miere. Este o companie care si-a asigurat succesul pe baza unei strategii de marketing agresive, si care isi munceste la sange angajatii (aparuse la un moment dat in presa un articol interesant - "vaduvele de la Microsoft" - titlul se refera la sotiile angajatilor care nu prea apuca sa isi vada sotii din cauza programului de lucru ultra-incarcat al acestora). Plata este intr-adevar destul de buna, insa nu tuturor le place sau li se potriveste cultura companiei respective si stilul de viata impus de un loc de munca acolo (viata langa campusul american din Redmond, etc).
07.02.2008, 20:38
"Departe de lumea dezlantuita si plina de directive ale veterinarilor, ciobania in Carpati isi continua ritualurile ancestrale. In scurt timp, turma lui Lenghel va pleca in transhumanta, pret de 100 de kilometri, peste munti si vai. Nu e dracul chiar asa negru, cum se vrea pe la Bucuresti. Bacii vor prepara casul cum au pomenit, cu cheag din ranza de vitel, nu cu chimicale de la supermarket."
E foarte frumoasa pastrarea traditiilor, dar e daunator sa te impotrivesti lucrurilor noi cu adevarat bune. De exemplu, astazi nu mai este nevoie sa omori bietii vitei ca sa obtii din stomacurile lor cheagul necesar preparii branzei. Din fericire se poate acum folosi cheagul vegetarian, cel microbial si acidul citric. Nu sunt "chimicale din supermarket" ci tot elemente naturale, santoase si in primul rand etice. Singura obiectie se poate ridica impotriva unei a patra variante: cheagul modificat genetic (folosirea genelor animale in modificarea bacteriilor/mucegaiului/drojdiei pentru obtinerea de chemosyn). Ca vegetarian prefer insa fara discutie primele trei variante ne-animale enumerate in loc de cheagul animal.
07.02.2008, 02:35
Intr-adevar un Craciun magic!
Si intamplarea cu oaia care a sarit in patul copilului e tare amuzanta :)
05.02.2008, 20:33
Bravo! Nu stiam ca este pasionata de flori. Mi-a placut de asemenea tare mult faptul ca ii infrunta pe vanatori!
21.11.2007, 20:07
Superstitiile de genul celei cu ingropatul cocosului si jertfa ceruta de o constructie remarcabila sunt interesant de studiat din punct de vedere etnografic.
Din punct de vedere practic este insa datoria preotului si a invatatorului/profesorilor sa lupte impotriva lor.
Cat despre visul Mariei Rosca, mi s-a parut extrem de interesant ... Imi aduc aminte ca am mai citit tot intr-un articol din Formula AS despre unul asemanator, unde apareau iarasi florile raiului (de data aceasta colorate).
Barsana - Manastirea care a cerut cap de om
06.11.2007, 19:13
Conform traditiei ortodoxe Marta a plecat in Cipru impreuna cu sora ei Maria si fratele ei Lazar. Lazar a fost numit primul episcop al Kitionului. Toti trei au murit in Cipru.
O singura legenda doar o plaseaza pe Marta in Tarascon.
Pe urma primilor sfinti crestini - Sfanta Marta din Provence
06.11.2007, 17:47
"De cuptorul cu microunde, probabil toata lumea stie cat este de periculos, mai ales pentru copii si femeile insarcinate. Dar daca la el putem renunta, facem la fel si cu calculatorul, care este cu mult mai periculos, nu doar pentru sanatate, ci si pentru frumusete?"
Cuptorul cu microunde nu este periculos pentru sanatate, ba dimpotriva! Se considera ca microundele in general devin periculoase la nivele foarte inalte, cand produc supraincalzirea testului viu si arsuri. In cuptorul cu microunde nivelul de radiatii este extrem de mic si nu reprezinta nici un pericol pentru sanatate. In plus radiatia este continuta in interiorul cuptorului, prin constructia acestuia.
Pe langa aceasta:
- radiatia produsa de cuptorul cu microunde este ne-ionizanta, deci NU este asociata cu riscul de cancer ca si radiatia ionizanta (razele X, lumina ultravioleta, sau particulele cu energie inalta)
- metoda de gatit cu microunde este una din cele mai indicate pentru sanatate deoarece nu presupune folosirea uleiului si evita de asemenea carcinogenii din portiunile arse (gatitul cu microunde presupune incalzirea hranei prin propriul ei continut de apa)
Nici calculatorul nu este periculos prin emisia de unde electromagnetice deoarece acesta este si ea mica (periculos este nivelul acestei energii in cazul stalpilor de inalta tensiune sau ale antenelor pentru telefonia mobila - este nesanatos sa locuiesti pe langa ele). In plus, monitoarele cu plasma nici macar nu emit radiatie electromagnetica (doar cele cu tub catodic, dar din nou, la un nivel nepericulos, ca si TV-urile). Singurele probleme de sanatate in cazul calculatoarelor sunt "incordarea" continua a ochilor (prin vizualizarea la o distanta fixa - fata de monitor, motiv pentru care este recomandabil ca din timp in timp sa te uiti la ceva aflat la distanta) si statul pe scaun pe durate lungi (care poate conduce la dureri de spate, motiv pentru care este necesara mentinerea unei posturi corecte si executarea regulata a unor figuri de stretching).
Metodele descrise in articol sunt probabil benefice pentru reinvigorarea pielii, insa imbatranirea acesteia este cauzata de procesul biologic normal, nu de radiatia electromagnetica. Consensul stiintific actual este ca atat cuptoarele cu microunde cat si monitoarele cu tub catodic nu afecteaza sanatatea.
Tenul si nocivitatea calculatorului