De cuptorul cu microunde, probabil toata lumea stie cat este de periculos, mai ales pentru copii si femeile insarcinate. Dar daca la el putem renunta, facem la fel si cu calculatorul, care este cu mult mai periculos, nu doar pentru sanatate, ci si pentru frumusete?
Cercetari recente, facute de catre specialistii din domeniul medicinei si cosmetologiei au dovedit ca imbatranirea prematura a femeilor si, in special a pielii, este provocata de zilele lungi petrecute in fata monitorului. Emisia de unde electromagnetice patrunde adanc in piele si ii distruge structura.
Din fericire, farmacia naturii detine cateva remedii eficiente, chiar si pentru diminuarea efectelor negative ale progresului tehnic. Iata cateva dintre ele:
Consumati, zilnic, 300 g de salata din varza si telina - neutralizeaza emanatiile nocive.
Folositi neaparat o crema hidratanta si una de protectie.
Aplicati in fiecare seara comprese: un prosop flausat, moale si pufos, se umezeste cu ceai din ace de brad sau apa cu sare de mare, se aplica pe fata si se tine 3-5 minute.
Dimineata si seara, fata se freaca cu o feliuta de mar proaspat sau un cubulet de gheata, obtinut din orice suc de fructe, fara zahar.
Dimineata, in loc de apa de la robinet, fata se spala cu infuzie de paine neagra. Peste o felie de paine se toarna apa fierbinte, se lasa pana la racire, se strecoara. Spalarea cu apa de paine protejeaza pielea de deshidratare.
Daca lucrati la calculator, la fiecare 1,5 ore beti cateva inghitituri de apa cu suc de lamaie, grefuri sau otet kombucha.
Zilnic se bea nu mai putin de 300 ml ceai verde.
De doua-trei ori pe zi, pielea se tamponeaza cu apa minerala.
Daca ati petrecut o noapte in fata monitorului si vreti sa va recuperati expresia fetei, preparati un piure dens de cartofi. Amestecati un pahar de piure cu sucul unei lamai, aplicati preparatul pe fata, acoperindu-l cu un prosopel subtire. Peste 30 de minute, masca se inlatura, fata se spala cu apa rece sau infuzie de paine.
Este importanta aerisirea regulata a spatiului si stergerea mobilierului, deoarece computerul atrage puternic praful.
Dupa o zi de munca, se face un dus in asa fel ca apa sa curga de la ceafa pe coloana (aici se afla punctele reflexoterapeutice importante). Incepeti cu apa calduta, apoi tot mai fierbinte, timp de 5-6 minute, iar la final rece. Dupa dus, e de dorit sa stati putin in pat, sa va relaxati. Alungati toate gandurile negre, ascultati o muzica calma, cu sunetele naturii.
Minimum o zi pe saptamana renuntati la lucrul cu calculatorul.
Doua retete "soc"
Profilaxia ridurilor timpurii provocate de radiatii: 2 linguri de seminte de in se fierb in doua cani de apa pana se obtine un terci. Se raceste pana la 38gr.C si se aplica timp de 20 de minute pe pielea spalata. In caz de alunite pe fata, terciul se aplica racit pana la 18-20gr.C.
Pentru pielea cu alunite, nevi etc. Se folosesc comprese din infuzie de patrunjel: 2 linguri de frunze se taie marunt, se infuzeaza in 100 ml apa clocotita doua ore (de preferat in termos). Infuzia strecurata se amesteca cu 100 ml lapte crud si se aplica pe fata.
06.11.2007, 17:47Akina Real
"De cuptorul cu microunde, probabil toata lumea stie cat este de periculos, mai ales pentru copii si femeile insarcinate. Dar daca la el putem renunta, facem la fel si cu calculatorul, care este cu mult mai periculos, nu doar pentru sanatate, ci si pentru frumusete?"
Cuptorul cu microunde nu este periculos pentru sanatate, ba dimpotriva! Se considera ca microundele in general devin periculoase la nivele foarte inalte, cand produc supraincalzirea testului viu si arsuri. In cuptorul cu microunde nivelul de radiatii este extrem de mic si nu reprezinta nici un pericol pentru sanatate. In plus radiatia este continuta in interiorul cuptorului, prin constructia acestuia.
Pe langa aceasta:
- radiatia produsa de cuptorul cu microunde este ne-ionizanta, deci NU este asociata cu riscul de cancer ca si radiatia ionizanta (razele X, lumina ultravioleta, sau particulele cu energie inalta)
- metoda de gatit cu microunde este una din cele mai indicate pentru sanatate deoarece nu presupune folosirea uleiului si evita de asemenea carcinogenii din portiunile arse (gatitul cu microunde presupune incalzirea hranei prin propriul ei continut de apa)
Nici calculatorul nu este periculos prin emisia de unde electromagnetice deoarece acesta este si ea mica (periculos este nivelul acestei energii in cazul stalpilor de inalta tensiune sau ale antenelor pentru telefonia mobila - este nesanatos sa locuiesti pe langa ele). In plus, monitoarele cu plasma nici macar nu emit radiatie electromagnetica (doar cele cu tub catodic, dar din nou, la un nivel nepericulos, ca si TV-urile). Singurele probleme de sanatate in cazul calculatoarelor sunt "incordarea" continua a ochilor (prin vizualizarea la o distanta fixa - fata de monitor, motiv pentru care este recomandabil ca din timp in timp sa te uiti la ceva aflat la distanta) si statul pe scaun pe durate lungi (care poate conduce la dureri de spate, motiv pentru care este necesara mentinerea unei posturi corecte si executarea regulata a unor figuri de stretching).
Metodele descrise in articol sunt probabil benefice pentru reinvigorarea pielii, insa imbatranirea acesteia este cauzata de procesul biologic normal, nu de radiatia electromagnetica. Consensul stiintific actual este ca atat cuptoarele cu microunde cat si monitoarele cu tub catodic nu afecteaza sanatatea.
11.11.2007, 06:42Ehe Ehe
Cuptoarele cu microunde nu sint periculoase, daca nu sint folosite la gatit.
Aplicatia microundelor la gatit a fost propusa si respinsa in URSS inca din anii '50. Americanii nu s-au sinctisit desi au vazut care sint efectele devastatoare asupra sanatatii personelor care consuma mincare gatita la cuptoate cu microunde.
Rezultatele experimentelor din anii '50 au aratat ca mincarea gatita la microunde provoaca in organism efecte asemanatoare septicemiei.
L-am aruncat pe al meu la gunoi de mult!
Despre calculator pot sa spun ca literatura care dovedeste ca radiatiile produse de calculatorare sint departe de a fi benefice pot fi gasite pretutindeni.
Cit despre consensul stiintific actual tot ce pot spune este ca depinde cite te plateste si pentru ce ca sa fi in consens.
05.12.2007, 12:45Bratu Camelia
Nu cred in nici o argumentatie in mod vadit partizana a ceva anume, care se indeparteaza astfel de o pozitie obiectiva: nici in cea traditionala care respinge ca malefic si total nesanatos tot ce apartine zilelor noastre (calculatorul, microundele, celularele etc), dar nici in cea care apara cu o indarjire oarba micile unelte ale secolului in care traim (sunt minunate, magnifice, fac bine la ten si la sanatate)
Sa fim seriosi! Ele ne usureaza viata, si imbunatatesc calitatea acesteia in multe dintre aspectele ei, dar nu trebuie sa ignoram si componenta nociva a acestora (care nu inseamna in mod implacabil si inevitabil cancer) ca de altfel a orcarui lucru fie el natural sau nu (si mizeria si microbii sunt foarte naturali si cu toate acestea au provocat dezastre in trecut).
Trebuie sa ne asumam epoca in care traim asa cum este ea, si sa evitam excesele de orice fel (chiar si cele de discurs). Trebuie sa luam ce este bun de la civilizatie, si nu sa devenim sclavii ei.
E bine ca am invatat sa ne spalam, sa fim curati, ca suntem mai informati in ceea ce priveste o alimentatie sanatoasa, ca putem comunica mai usor, si ne putem deplasa mai usor.
Dar haideti sa nu ridicam in slavi supa la plic, fast-food-urile, si licorile colorate, noptile petrecute in bazitul ametitor al muzicii techno si al navigatului pe internet!