Loțiune cu ceai negru pentru piele grasă
Ingrediente: un pliculeț ceai negru, o jumătate pahar apă minerală.
Puneți pliculețul de ceai negru într-un sfert de pahar apă minerală clocotită. Lăsați la infuzat 15 minute. Aplicați lichidul pe fața curățată, folosind o bucată de vată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Puteți păstra loțiunea timp de două zile, în frigider.
Cremă de banană, împotriva pielii uscate
Ingrediente: o banană bine coaptă, 50 g unt.
Decojiți și zdrobiți banana până se transformă în piure și amestecați-o cu untul (scos din frigider cu oră înainte de folosire). Aplicați pasta obținută pe față sau pe restul corpului, în special pielea uscată de pe mâini și picioare. Lăsați să acționeze timp de 15-20 minute, înainte de clătirea cu apă călduță.
Mască regenerantă cu fasole boabe
Ingrediente: 4 linguri fasole boabe bine fiartă, o linguriță ulei de măsline.
Zdrobiți boabele de fasole fierte, adăugați uleiul și amestecați până ce preparatul se omogenizează. Aplicați pe față și pe gât cu masaj ușor, lăsați să-și facă efectul 30 de minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță.
Mască împotriva acneei, cu drojdie și scorțișoară
Ingrediente: 2 linguri drojdie de bere, o lingură miere, un sfert linguriță praf de scorțișoară, apă.
Amestecați drojdia cu puțină apă, până când obțineți o cremă groasă, apoi adăugați mierea și scorțișoara. Întindeți amestecul pe față sau pe alte zone cu acnee și coșuri, lăsați să acționeze timp de 20 minute, apoi clătiți cu apă caldă.
Cremă de cartofi pentru albirea pielii și ștergerea petelor
Ingrediente: cartofi făinoși, lapte, câteva picături apă de trandafiri.
Fierbeți câțiva cartofi făinoși, curățați-i de coajă, sfărâmați-i, adăugați puțin lapte până se face o pastă, apoi puneți apa de trandafiri. Întindeți această pastă pe față, pe mâini sau pe decolteu și masați puternic. Lăsați să acționeze 10 minute, spălați-vă și aplicați o cremă hidratantă.
Deodorant cu lămâie
Ingrediente: suc de lămâie proaspăt.
Spălați zona subrațului cu apă și săpun, apoi ungeți pielea cu un tampon de vată înmuiat în suc de lămâie.