Salon de frumusețe la domiciliu

Iulia Vlad
Iată cum vă puteți îngriji frumu­sețea personală acasă, cu ingre­diente alimentare pe care le aveți în cămară, proaspete, naturale și foarte eficiente.

Loțiune cu ceai negru pentru piele grasă

Ingrediente: un pliculeț ceai ne­gru, o jumătate pahar apă minerală.
Puneți pliculețul de ceai negru într-un sfert de pahar apă minerală clocotită. Lăsați la infuzat 15 minute. Aplicați lichidul pe fața curățată, folosind o bucată de vată, dimineața și seara, timp de două săptămâni. Puteți păstra loțiunea timp de două zile, în frigider.

Cremă de banană, împotriva pielii uscate

Ingrediente: o banană bine coap­tă, 50 g unt.
Decojiți și zdrobiți banana până se transformă în piure și amestecați-o cu untul (scos din frigider cu oră îna­inte de folosire). Aplicați pasta obți­nută pe față sau pe restul corpului, în special pielea uscată de pe mâini și picioare. Lăsați să acționeze timp de 15-20 minute, înainte de clătirea cu apă călduță.

Mască regenerantă cu fasole boabe

Ingrediente: 4 linguri fasole boa­be bine fiartă, o linguriță ulei de măs­line.
Zdrobiți boabele de fasole fierte, adăugați uleiul și amestecați până ce preparatul se omogenizează. Aplicați pe față și pe gât cu masaj ușor, lăsați să-și facă efectul 30 de minute, apoi clătiți-vă cu apă călduță.

Mască împotriva acneei, cu drojdie și scorțișoară

Ingrediente: 2 linguri drojdie de bere, o lingură miere, un sfert lin­guriță praf de scorțișoară, apă.
Amestecați drojdia cu puțină apă, până când obțineți o cremă groasă, apoi adăugați mierea și scorțișoara. Întindeți amestecul pe față sau pe alte zone cu acnee și coșuri, lăsați să ac­ționeze timp de 20 minute, apoi clă­tiți cu apă caldă.

Cremă de cartofi pentru albirea pielii și ștergerea petelor

Ingrediente: cartofi făinoși, lapte, câteva picături apă de trandafiri.
Fierbeți câțiva cartofi făinoși, cu­rățați-i de coajă, sfărâmați-i, adăugați puțin lapte până se face o pastă, apoi puneți apa de trandafiri. Întindeți această pastă pe față, pe mâini sau pe decolteu și masați puternic. Lăsați să acționeze 10 minute, spălați-vă și a­pli­cați o cremă hidratantă.

Deodorant cu lămâie

Ingrediente: suc de lămâie proas­păt.
Spălați zona subrațului cu apă și săpun, apoi ungeți pielea cu un tam­pon de vată înmuiat în suc de lă­mâie.