Dieta 5 : 5 : 5

Iulia Vlad
- Se bucură de succes în lumea întreagă, pentru că este ușor de urmat și dă rapid rezultate. În plus, nu simțiți oboseală sau foame în exces, iar digestia se îmbunătățește -

Creată de nutriționista brita­nică Angela Dowden, dieta le pro­pune celor ce doresc să slă­bească 5 mese reduse cantita­tiv, pe zi, care să conțină obli­gatoriu 5 porții de le­gu­me și fructe. Regimul du­ce la pier­de­rea a 5 kilo­grame, în 2 săptă­mâni, ne asigură nutrițio­nis­ta. În afa­ră de fruc­te și legume, me­se­le sunt com­pu­se din ingre­diente sănă­toa­se, bogate în proteine, cum ar fi pește, car­ne sla­bă, fiartă sau la grătar, ouă, lac­tate sau brânzeturi cu puțină grăsime, nuci, alune ne­prăjite. O zi de dietă ar putea arăta ast­fel: * dimineața: un iaurt mic, o mână de fructe de pă­dure (coa­căze, afine, zmeură, mure); * prânz: 100 g file de pește la grătar sau la cuptor, o salată mică; * seara: 100 g carne de vită sau pui, fiartă sau la cuptor, cu legume fierte. Între ma­sa de dimi­neață și cea de seară se con­­sumă câte o porție mică de fructe alături de 2-3 nuci sau alune nepră­ji­te. Regula de bază: porțiile mici.
Pe timpul dietei, aveți "interzis" la: pâine, paste, produse de patise­rie, cartofi prăjiți sau fierți, fasole, linte, năut, zahăr și produse cu zahăr, brân­­zeturi grase, carne grasă, meze­luri, unt, margarină, ulei (oricare tip), băuturi acidulate. E necesar să beți apă plată, cel puțin 2 litri pe zi. Sunt permise și ceaiul, cafeaua fără zahăr.