Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g macaroane, sare, 2 dovlecei, 2 ardei grași, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 2 lingurițe ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apă), 1 lingură cimbru mărunțit, 4 fileuri de sardele (din conservă), 2 lingurițe capere.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare și se lasă să se scurgă. Dovleceii și ardeii grași se spală și se taie bucățele, iar ceapa și usturoiul - curățate și spălate - se toacă mărunt. Se unge cu ulei o tigaie de teflon și se călesc legumele pregătite. Se sărează, se piperează, se adaugă zeama de zarzavat și se lasă 5 minute să se dunstuiască. Se încorporează cimbrul, sardelele, caperele și macaroanele scurse, se amestecă și se mai gustă o dată de sare și piper.
Macaroane cu roșii și piept de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g macaroane, sare, 300 g piept de pui, piper, 8 bulbi de praz, 600 g roșii, 25 linguri concentrat de legume (Delikat+apă).
Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare și se lasă să se scurgă. Se taie pieptul de pui bucățele și se prăjește circa 5 minute - fără grăsime - într-o tigaie antiadezivă. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și prazul tăiat rondele, se dunstuiesc și ele puțin, iar pe urmă se toarnă deasupra zeama de zarzavat și se lasă să fiarbă 3 minute. Se gustă de sare și piper și se amestecă cu macaroanele scurse.
Spaghete cu broccoli (conopidă)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g spaghete, sare, 600 g broccoli (conopidă) desfăcută în buchețele, 4 lingurițe ulei, 2 ardei iuți mici, 400 ml concentrat de legume (Delikat+apă), piper, 4 lingurițe semințe de susan (circa 20 g).
Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se prăjește puțin broccoli (conopida) în uleiul încins și se adaugă ardeii iuți, curățați de semințe și nervuri, și tocați mărunt. Se prăjesc și ei câteva secunde, se sting cu zeama de zarzavat și se lasă să se dunstuiască, în continuare, circa 10 minute. Se amestecă cu spaghetele scurse de apă, se gustă de sare și piper și se presară cu semințele de susan rumenite într-o tigaie fără grăsime.
Dulciuri
Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones)
Ingrediente (pentru 15 bucăți): 3 căni de făină amestecată cu un pachețel de praf de copt, 2 linguri de zahăr, 60 g unt tăiat bucățele, 1 cană de lapte, 1 ou bătut pentru uns, gem de căpșuni, caise și frișcă pentru servit.
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210°C. Se unge o formă cu untdelemn. Se cerne făină într-un vas. Se adaugă untul tăiat bucățele și se sfărâmă ambele ingrediente cu vârful degetelor. Se face o adâncitură la mijloc, se toarnă laptele și se amestecă totul repede, pentru a se obține un aluat ușor lipicios. Se întinde aluatul pe o tablă de lemn dată cu făină, manevrând sucitorul ușor, pentru a obține o foaie groasă de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar de șampanie), care se pun unul lângă altul pe tava de prăjituri. Se ung cu ou și se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinți, unse cu marmeladă și frișcă.