Doctorul de pe malul mării

Rodica Demian
- Bronșite, reumatism, boli de inimă și de suflet, vindecate pe gratis. Dispar ca prin farmec -

Bronșite, alergie la polen și astm alergic
Plimbați-vă zilnic trei ore pe malul mării. Aerul e purificat de praf și mi­crobi, picături pulve­ri­zate de apă ma­­rină pătrund ca o ceață în căile res­­piratorii, ume­zin­du-le cu săruri mi­ne­rale: sare, magneziu, calciu, po­­tasiu. Vinde­care, deja după o săptă­mână.

Reumatism. Marea caldă "spală" durerile
De ce nu suferă pescarii de reu­ma­tism, cu toate că sunt mu­rați, pur și simplu, de mare? Da­to­rită conținu­tu­lui bogat în mine­rale al apei marine. Anchilozele se relaxează, durerile dispar. Reu­maticii să se scalde de două ori pe zi într-o mare de mini­mum 24 de grade. Primele succese apar după circa trei săptămâni.

Valurile și soarele vindecă și sufletele bolnave
Soarele și marea înviorează și sis­temul vegetativ. Metabolismul se ac­ti­vează. Oboseala și depre­si­ile dis­par. Timpul necesar: o săp­tămână.

Circulația sângelui și inima. După înot, te simți nou-născut
Prin înot, circulația sângelui este stimulată, exact ca la jogging sau la mersul cu bicicleta. Cu o mică deo­sebire: inima trebuie să pompeze sân­gele numai orizon­tal. Lumina soare­lui coboară ni­velul coleste­rolului. Ris­cul infarc­tu­lui și al atacului de apo­plexie se re­duce.

Pe plajă se odihnește și șira spinării
În apa sărată, corpul nostru cân­­tă­rește numai a șaptea parte din greu­­tatea sa. Șira spinării și oasele bazinului se odihnesc. Mem­brele sunt mena­jate. Muș­chii se des­tind. Se re­co­mandă îno­tul alter­na­tiv, pe burtă și pe spa­te, statul în apă cam 2-3 ore pe zi. Con­diția: apa mării să ai­bă peste 22 de grade.

Psoriazisul se vindecă la Marea Moartă
Milioane de oameni su­feră de psoriazis. La Marea Moar­tă (Isra­el), vindecarea apare de­ja după 3-4 săp­tă­mâni. Con­­­­­cen­tra­ția pu­terni­că de sare a apei spală subs­tan­țele nocive din piele și des­cua­­mă­rile se po­tolesc. În plus, ra­zele ultra­vio­lete fa­vorizează for­ma­rea în orga­nism a vita­minei D, care cu­răță și ne­te­zește pie­lea.

Neurodermitele - apa de mare potolește mâncărimile
Fiecare al 5-lea copil su­feră de neurodermite. Este noua boală a acestui mileniu, cauzată de aerul murdar pe care îl respirăm. Marea ac­ționează ca o cură in­ten­sivă. Exact ca și la psoriazis, ma­rea elimină sur­sele de infecție ale pielii, o ali­men­tează cu sub­stan­țe minerale.

Glanda tiroidă. Cum o vindecă marea
În cazul lipsei de iod, glanda ti­­roidă bolnavă ne face să ne sim­țim moi, fără chef. Iată de ce trebuie să ne plimbăm 4 ore pe zi pe malul mării (aerul de mare conține iod), să mân­căm mult pește de mare, scoici, alge.

Desculți, pe malul mării. Picioarele întineresc
Contra varicelor, a picioarelor obo­site și umflate, se recomandă să vă plim­bați două ore pe malul mării, în lo­cul unde apa atinge nisipul. Masa­jul mușchilor face ca sângele adu­nat în vase să fie transportat pe rețelele ve­ne­lor, și vari­cele se re­sorb. Înotul e­xer­­cită și el o pre­siune asu­pra țesu­tu­rilor, care face ca apa de pri­sos să se re­soarbă din locurile în care s-a adunat.

Fracturile se vindecă mai ușor
V-ați scos ghipsul? Fracturile se su­dează mai repede în apa caldă a mă­­rii. Datorită valurilor și a înotului, locul rupt se irigă mai bine cu sânge, și primește cal­­­ciul și magneziul atât de im­por­­tan­te pentru întărirea oase­lor. Muș­chii atrofiați își recapătă vo­lu­mul, ten­doa­nele scurtate devin mai elastice și se întind.