Orez basmati (și nu din cel care fierbe repede, cu bobul mic) - are puține calorii, dar oferă energie, satură, elimină apa în exces din țesuturi.
Se fierb în apă 300 g de orez, la foc mic, timp de 20 de minute. Se adaugă și un pic de sare și o linguriță de untdelemn. Se împarte în 2-3 porții, care se consumă de-a lungul unei zile. Nu depășiți cantitatea de 300 g pe zi.
Legume - ușor înăbușite (în puțină apă, nu în ulei), sau crude, sunt un ajutor prețios în lupta cu kilogramele.
Consumați ardei gras, fasole verde, dovlecei, vinete, ceapă, roșii, castraveți, praz, bame, salată verde, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfeclă, varză, napi, ridiche albă, ciuperci, dovleac - în orice cantitate. Nu se adaugă niciun fel de grăsime.
Pește - sursă de proteine, ajută la arderea caloriilor, prin sporirea metabolismului.
Consumați pește fiert, la grătar, sau marinat - somon, ton, macrou, sardine, heringi etc. - nu mai mult de 300 g pe zi, împărțit în 2 porții.
Condimente - stimulează digestia și arderea grăsimilor.
Adăugați la orez, legume și pește, după preferință: ghimbir, ardei iute, muștar, hrean, coriandru, piper.
Ceai verde - "topește" grăsimea, și reduce pofta de mâncare.
Beți zilnic 2-3 cești, după mese.
În continuare, pentru a mai slăbi, țineți "varianta prescurtată" a dietei, adică 2-3 zile pe săptămână.