Condiment binecunoscut şi folosit de mai toate gospodinele, hreanul are trecere nu doar în bucătărie, la mâncăruri şi murături, ci se bucură de mare stimă şi în dietele de slăbit, în combaterea obezităţii. Explicaţia? Hreanul creşte metabolismul cu peste 20 la sută, ceea ce înseamnă arderi puternice de calorii şi blocarea formării de celule noi de grăsime. Pentru a beneficia de efectele lui e însă necesar să îl consumaţi constant, timp de mai multe săptămâni:
* Consumaţi, zi de zi, 3 linguri de hrean (proaspăt) dat pe răzătoarea fină, la mesele principale. Pentru a i se mai "tăia" din iuţeală, hreanul se poate amesteca cu morcov şi ţelină crude, date pe răzătoare, sau sfeclă roşie coaptă, sub formă de salate, asezonate cu suc de lămâie şi puţin ulei.
* Cine nu suportă hreanul crud poate lua tinctură de hrean (se găseşte la magazine naturiste, plafaruri), câte o jumătate de linguriţă, de 4 ori pe zi, cu puţină apă.