Hreanul și talia subțire

Iulia Vlad
Dacă vă preocupă silueta, e bine să nu uitați ca în coșul de cumpărături să adăugați și ceva hrean.

Condiment bi­necunoscut și folosit de mai toate gos­podinele, hreanul are tre­cere nu doar în bucătărie, la mân­căruri și murături, ci se bucură de mare stimă și în dietele de slăbit, în combaterea obezi­tății. Ex­plicația? Hreanul crește meta­bolismul cu peste 20 la sută, ceea ce înseamnă arderi puternice de calorii și blocarea formării de celule noi de gră­sime. Pen­tru a beneficia de efectele lui e însă ne­ce­sar să îl consumați constant, timp de mai multe săptămâni:

* Consumați, zi de zi, 3 linguri de hrean (proaspăt) dat pe răzătoarea fină, la mesele prin­cipale. Pentru a i se mai "tăia" din iuțeală, hreanul se poate a­mesteca cu morcov și țelină crude, date pe răzătoare, sau sfeclă roșie coaptă, sub for­mă de salate, ase­zo­nate cu suc de lă­mâie și puțin ulei.

* Cine nu suportă hreanul crud poate lua tinctură de hrean (se găsește la magazine naturiste, plafaruri), câte o jumătate de linguriță, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.