Condiment binecunoscut și folosit de mai toate gospodinele, hreanul are trecere nu doar în bucătărie, la mâncăruri și murături, ci se bucură de mare stimă și în dietele de slăbit, în combaterea obezității. Explicația? Hreanul crește metabolismul cu peste 20 la sută, ceea ce înseamnă arderi puternice de calorii și blocarea formării de celule noi de grăsime. Pentru a beneficia de efectele lui e însă necesar să îl consumați constant, timp de mai multe săptămâni:
* Consumați, zi de zi, 3 linguri de hrean (proaspăt) dat pe răzătoarea fină, la mesele principale. Pentru a i se mai "tăia" din iuțeală, hreanul se poate amesteca cu morcov și țelină crude, date pe răzătoare, sau sfeclă roșie coaptă, sub formă de salate, asezonate cu suc de lămâie și puțin ulei.
* Cine nu suportă hreanul crud poate lua tinctură de hrean (se găsește la magazine naturiste, plafaruri), câte o jumătate de linguriță, de 4 ori pe zi, cu puțină apă.