Dar gustului ei acrişor şi picant i se mai adaugă o însuşire: varza murată slăbeşte. Dinamizează metabolismul. O întâmplare cu adevărat minunată, având în vedere că bucatele mâncate cu poftă mai degrabă îngraşă, decât slăbesc. Nu e şi cazul verzei murate, care devine un leac de slăbit dacă e consumată după program. Adică:
* De 2 ori pe zi, înainte de mesele consistente, mâncaţi câte 200-300 g de varză murată, crudă. Înainte de a o pune în farfurie, spălaţi-o cu apă rece, şi lăsaţi-o în apă 30 de minute, pentru a se desăra. Varza se taie apoi mărunt, şi se consumă imediat, fără a adăuga ulei. Se pot adăuga puţin chimen, cimbru sau alte condimente preferate. Se recomandă o cură de cel puţin 3 săptămâni, dar rezultatele se văd deja după câteva zile: kilograme pe minus şi energie pe plus.
Dieta cu varză murată nu se recomandă celor care au afecţiuni tiroidiene, digestive sau renale.