Dar gustului ei acrișor și picant i se mai adaugă o însușire: varza murată slăbește. Dinamizează metabolismul. O întâmplare cu adevărat minunată, având în vedere că bucatele mâncate cu poftă mai degrabă îngrașă, decât slăbesc. Nu e și cazul verzei murate, care devine un leac de slăbit dacă e consumată după program. Adică:
* De 2 ori pe zi, înainte de mesele consistente, mâncați câte 200-300 g de varză murată, crudă. Înainte de a o pune în farfurie, spălați-o cu apă rece, și lăsați-o în apă 30 de minute, pentru a se desăra. Varza se taie apoi mărunt, și se consumă imediat, fără a adăuga ulei. Se pot adăuga puțin chimen, cimbru sau alte condimente preferate. Se recomandă o cură de cel puțin 3 săptămâni, dar rezultatele se văd deja după câteva zile: kilograme pe minus și energie pe plus.
Dieta cu varză murată nu se recomandă celor care au afecțiuni tiroidiene, digestive sau renale.