Dieta cu dovleac fiert sau copt - slăbiți 3 kilograme pe săptămână
Timp de 3 zile pe săptămână, consumați doar 1-1,5 kg de dovleac fiert sau copt, împărțit în 4-5 porții. Se poate adăuga puțină zeamă de lămâie sau piper. În celelalte 4 zile ale săptămânii, consumați salate, lactate cu conținut redus de grăsime, ouă, pește, pui fiert sau la grătar, fructe și legume crude și fierte, toate în cantități mici.
Dieta cu supă de dovleac - slăbiți 2 kilograme pe săptămână
Supă de dovleac
Ingrediente: 1 kg de dovleac tăiat cubulețe, 2 roșii medii tăiate cubulețe, 2 ardei grași feliuțe, 2 linguri bulion de roșii, 1 ceapă mare feliată, sare, piper după gust
Mod de preparare: Se pun dovleacul și legumele la fiert la foc mic, în apă suficientă. Când sunt aproape fierte, se adaugă bulionul, sarea, piperul. După ce au fiert, se pune supa deoparte, cu capac, la răcit. La servire, se pot adăuga pătrunjel și mărar verde.
Dieta se ține astfel: Timp de 3 săptămâni, înlocuiți masa de prânz sau masa de seară cu supă de dovleac, în orice cantitate. La celelalte mese, reduceți porțiile și evitați dulciurile, făinoasele, alimentele prea sărate și prea grase.