Slăbiți cu dovleac

Iulia Vlad
Dacă vreți să scăpați de câteva kilograme, dovleacul este una dintre cele mai potrivite alegeri. Prin faptul că este bogat în fibre și apă, fa­vorizează scăderea în greutate și ajută la ținerea sub control a apetitului. Deși plăcinta tradițională nu este cea mai indicată pentru a slăbi, o mulțime de alte preparate apetisante se pot face din dovleac, care vă ajută să vă atingeți obiectivul.

Dieta cu dovleac fiert sau copt - slăbiți 3 kilograme pe săptămână

Timp de 3 zile pe săptămână, con­su­mați doar 1-1,5 kg de dovleac fiert sau copt, împărțit în 4-5 porții. Se poa­te adăuga puțină zeamă de lă­mâie sau piper. În celelalte 4 zile ale săptămânii, consu­mați sa­late, lactate cu conținut redus de grăsime, ouă, pește, pui fiert sau la grătar, fructe și legume crude și fierte, toate în cantități mici.

Dieta cu supă de dovleac - slăbiți 2 kilograme pe săptămână

Supă de dovleac
Ingrediente: 1 kg de dovleac tăiat cubulețe, 2 roșii medii tăiate cubulețe, 2 ardei grași feliuțe, 2 linguri bulion de roșii, 1 ceapă mare feliată, sare, piper după gust
Mod de preparare: Se pun do­vlea­cul și legumele la fiert la foc mic, în apă suficientă. Când sunt aproape fier­te, se adaugă bulionul, sarea, piperul. După ce au fiert, se pune supa deopar­te, cu capac, la răcit. La servire, se pot adăuga pătrunjel și mărar verde.
Dieta se ține astfel: Timp de 3 săp­tămâni, înlocuiți masa de prânz sau masa de seară cu supă de dovleac, în orice cantitate. La celelalte mese, reduceți porțiile și evitați dulciu­rile, făinoasele, alimentele prea să­rate și prea grase.