Incredibil, dar adevărat: o siluetă frumoasă, dar şi sănătate! Cât ai bate din palme! Cum? Simplu: puneţi în mixer fructe şi legume proaspete, apăsaţi pe buton şi... beţi! Cocktail-urile "dietetice" pe care vi le prezentăm în cele ce urmează conţin o grămadă de substanţe vitale şi numai 200 de calorii per pahar. Dintr-o singură lovitură slăbiţi, dar vă încărcaţi de energie.
Dar iată mai întâi etapele programului de slăbit:
* 1,5 kg în 3 zile
Înlocuiţi micul dejun şi cina cu câte un suc de fructe şi legume. La prânz: o porţie mare de salată cu carne de pui, vită sau peşte.
* 2 kg în 3 zile
Înlocuiţi prânzul şi cina cu câte-un suc de fructe şi legume. Dimineaţa - un mic dejun copios cu alimente sănătoase: müsli, pâine integrală, iaurt, şuncă slabă, brânză şi miere.
* 2,5 kg în 4 zile
Înlocuiţi micul dejun, prânzul şi cina cu câte un suc de fructe şi legume.
* Valabil pentru toate variantele
Între mese, consumaţi fructe şi legume după bunul dvs. plac - de preferat fructele de pădure şi cele exotice, deoarece conţin foarte multă vitamina C şi enzime, care stimulează descompunerea grăsimilor. Iar pentru eliminarea reziduurilor, beţi zilnic şi 3 litri de apă minerală sau ceaiuri de fructe şi plante medicinale.
10 sucuri combinate pentru o siluetă de vis
(pentru prepararea lor folosiţi storcătorul de fructe, mixerul sau robotul de bucătărie)
1. Suc de zmeură şi piersici
Introduceţi în mixer 200 g de zmeură spălată şi 2 piersici (fără sâmburi şi pieliţă) tăiate bucăţele şi, când sunt gata mărunţite (ca un piure), adăugaţi 100 ml de suc de mere. Turnaţi sucul astfel preparat în pahar şi presăraţi deasupra o linguriţă de migdale zdrobite sau frunzuliţe de mentă.
Introduceţi în mixer 200 g de afine spălate şi 300 g de miez de pepene roşu tăiat cubuleţe. Adăugaţi la piureul obţinut o lingură de zeamă de lămâie.
3. Suc de castraveţi şi pepene roşu
Tăiaţi bucăţi 200 g de castraveţi şi 300 g de miez de pepene roşu. Mărunţiţi-le în mixer. Adăugaţi 150 g de iaurt slab şi zeama de la o lămâie şi mai mixaţi-le o dată. Înainte de a consuma sucul, presăraţi puţin piper şi eventual câteva seminţe de susan.
4. Suc de afine şi pere
Întroduceţi în mixer 200 g afine spălate şi mărunţiţi-le. Adăugaţi câte 100 ml de suc de pere şi de portocale şi o lingură de zeamă de lămâie şi mixaţi-le.
5. Suc de mere şi portocale
Amestecaţi 200 ml de suc de mere cu 200 ml de suc de portocale (ambele proaspete) şi adăugaţi câteva picături de zeamă de lămâie.
6. Suc de mure şi pepene galben
Introduceţi în mixer 200 g de mure spălate şi amestecaţi-le cu sucul stors din 200 g de pepene galben. Adăugaţi puţină zeamă de lămâie şi presăraţi o linguriţă de mentă tocată mărunt.
7. Suc de sfeclă roşie şi mere
Amestecaţi 1/4 l de suc de sfeclă cu 1/4 l de suc de mere şi presăraţi puţin piper şi eventual codiţe de ceapă verde tăiate rondele.
8. Suc de roşii, ardei, ţelină şi castraveţi
Curăţaţi şi tăiaţi bucăţele două tulpini de ţelină, 150 g de castraveţi şi un ardei gras. Introduceţi-le în storcătorul de legume, amestecaţi sucul obţinut cu 200 ml de suc de roşii şi adăugaţi câteva picături de Tabasco (sau alt condiment iute).
Concluzii despre eficienţa sucurilor de fructe şi legume
* Se prepară proaspete şi de aceea conţinutul lor în substanţe benefice pentru sănătatea noastră este optim.
* Au vitamine, substanţe vitale şi bioactive într-o formă uşor de valorificat pentru organism - lucru important pentru sistemul imunitar.
* În combinaţie cu albuminele (produse lactate degresate), sucurile de fructe şi legume sunt energizante şi stimulează arderea grăsimilor.
* Curăţă organismul şi combat radicalii liberi.