Incredibil, dar adevărat: o siluetă frumoasă, dar și sănătate! Cât ai bate din palme! Cum? Simplu: puneți în mixer fructe și legume proaspete, apăsați pe buton și... beți! Cocktail-urile "dietetice" pe care vi le prezentăm în cele ce urmează conțin o grămadă de substanțe vitale și numai 200 de calorii per pahar. Dintr-o singură lovitură slăbiți, dar vă încărcați de energie.
Dar iată mai întâi etapele programului de slăbit:
* 1,5 kg în 3 zile
Înlocuiți micul dejun și cina cu câte un suc de fructe și legume. La prânz: o porție mare de salată cu carne de pui, vită sau pește.
* 2 kg în 3 zile
Înlocuiți prânzul și cina cu câte-un suc de fructe și legume. Dimineața - un mic dejun copios cu alimente sănătoase: müsli, pâine integrală, iaurt, șuncă slabă, brânză și miere.
* 2,5 kg în 4 zile
Înlocuiți micul dejun, prânzul și cina cu câte un suc de fructe și legume.
* Valabil pentru toate variantele
Între mese, consumați fructe și legume după bunul dvs. plac - de preferat fructele de pădure și cele exotice, deoarece conțin foarte multă vitamina C și enzime, care stimulează descompunerea grăsimilor. Iar pentru eliminarea reziduurilor, beți zilnic și 3 litri de apă minerală sau ceaiuri de fructe și plante medicinale.
10 sucuri combinate pentru o siluetă de vis
(pentru prepararea lor folosiți storcătorul de fructe, mixerul sau robotul de bucătărie)
1. Suc de zmeură și piersici
Introduceți în mixer 200 g de zmeură spălată și 2 piersici (fără sâmburi și pieliță) tăiate bucățele și, când sunt gata mărunțite (ca un piure), adăugați 100 ml de suc de mere. Turnați sucul astfel preparat în pahar și presărați deasupra o linguriță de migdale zdrobite sau frunzulițe de mentă.
2. Suc de afine și pepene roșu
Introduceți în mixer 200 g de afine spălate și 300 g de miez de pepene roșu tăiat cubulețe. Adăugați la piureul obținut o lingură de zeamă de lămâie.
3. Suc de castraveți și pepene roșu
Tăiați bucăți 200 g de castraveți și 300 g de miez de pepene roșu. Mărunțiți-le în mixer. Adăugați 150 g de iaurt slab și zeama de la o lămâie și mai mixați-le o dată. Înainte de a consuma sucul, presărați puțin piper și eventual câteva semințe de susan.
4. Suc de afine și pere
Întroduceți în mixer 200 g afine spălate și mărunțiți-le. Adăugați câte 100 ml de suc de pere și de portocale și o lingură de zeamă de lămâie și mixați-le.
5. Suc de mere și portocale
Amestecați 200 ml de suc de mere cu 200 ml de suc de portocale (ambele proaspete) și adăugați câteva picături de zeamă de lămâie.
6. Suc de mure și pepene galben
Introduceți în mixer 200 g de mure spălate și amestecați-le cu sucul stors din 200 g de pepene galben. Adăugați puțină zeamă de lămâie și presărați o linguriță de mentă tocată mărunt.
7. Suc de sfeclă roșie și mere
Amestecați 1/4 l de suc de sfeclă cu 1/4 l de suc de mere și presărați puțin piper și eventual codițe de ceapă verde tăiate rondele.
8. Suc de roșii, ardei, țelină și castraveți
Curățați și tăiați bucățele două tulpini de țelină, 150 g de castraveți și un ardei gras. Introduceți-le în storcătorul de legume, amestecați sucul obținut cu 200 ml de suc de roșii și adăugați câteva picături de Tabasco (sau alt condiment iute).
Concluzii despre eficiența sucurilor de fructe și legume
* Se prepară proaspete și de aceea conținutul lor în substanțe benefice pentru sănătatea noastră este optim.
* Au vitamine, substanțe vitale și bioactive într-o formă ușor de valorificat pentru organism - lucru important pentru sistemul imunitar.
* În combinație cu albuminele (produse lactate degresate), sucurile de fructe și legume sunt energizante și stimulează arderea grăsimilor.
* Curăță organismul și combat radicalii liberi.