Votul celor 256 de parlamentari (din USL, UNPR, UDMR şi minorităţi) reprezintă o victorie a "Sistemului”. Preşedintele Băsescu este la cea de-a doua suspendare. Prima, întâmplată acum cinci ani, s-a încheiat cu respingerea ei, la referendumul ce i-a urmat. D-l Băsescu este al doilea preşedinte român care se confruntă cu o organizaţie ocultă, numitul "sistem ticăloşit”, ce domină ţara după răsturnarea dictaturii ceauşiste. Primul, Emil Constantinescu, a capitulat înainte de încheierea unicului său mandat, recunoscând că nu poate lupta cu structurile mafiot-solidare ce au parazitat toate instituţiile statului român, toate organizaţiile politice ori social-economice. "Sistemul” - cum l-a denumit, inspirat, d-l Băsescu - este calchiat după formula de supravieţuire a nomenclaturii comuniste şi KGB-iste din Rusia şi fostele republici sovietice. Aceasta a presupus încălecarea societăţii prin asumarea privată a resurselor ei economice şi capturarea tuturor structurilor politice care ar alterna la putere. În acest mod, se creează iluzia restaurării democraţiei şi a economiei de piaţă, fără ca vreo forţă civică necontrolată să poată interveni. Orice agresiune împotriva sistemului duce imediat la solidarizarea componentelor lui (colorate politic diferit), şi la "mobilizarea” Justiţiei (aservită total diverselor interese de grup) pentru asigurarea impunităţii membrilor. Sistemul s-a impus, în Estul Europei, doar în fosta URSS şi în România (prin acţiunea perfect conştientă a "emanatului” Ion Iliescu).
Nu am spaţiu pentru descrierea organizării şi a modului de funcţionare a acestei "caracatiţe”. Schimbarea de generaţii politice nu o afectează, pentru că succesorii iniţiatorilor au fost "selecţionaţi” după chipul şi asemănarea lor. Evoluţia obligatorie a ţării în noile contexte euroatlantice şi europene a silit "actorii” la rafinarea "jocului”, la draparea cât mai convingătoare a ierarhiilor feudale în care sunt înscrişi cu vălurile democraţiei. Aparenţa este însă imediat înlăturată, la orice "atentat” ce le-ar putea afecta stabilitatea. D-l Băsescu, spre deosebire de Emil Constantinescu, n-a vrut să bage în seamă "avertismentul” din 2007, continuând agresarea Sistemului. El a iniţiat o depolitizare a Justiţiei, capabilă astfel să realizeze ceea ce era de neimaginat în situaţia anterioară: să judece şi să condamne "peştii mari”, capii reţelei ce defineşte "organizaţia”. Justiţia a început să-şi facă datoria fără discriminare, pedepsind infractorii din toate instituţiile, din toate partidele. Aşa a fost posibilă condamnarea şi "izolarea” efectivă a lui Adrian Năstase, fost premier şi lider al PSD-ului, cel mai mare partid al ţării. Aşa a fost posibilă arestarea şi condamnarea unor demnitari din partidul aflat la putere, PDL-ul, întâmplător partidul din care preşedintele însuşi a provenit. Condamnarea unor înalţi funcţionari ai partidului guvernamental nu s-a mai întâmplat în toată perioada postceauşistă. Independenţa Justiţiei a zguduit Sistemul, declanşându-i reacţia solidară de apărare. Mai ales că, pe listele procurorilor, figurau deja şi alte "nume grele”, ale unor indivizi ferm convinşi că Legea nu se aplică în cazul lor.
Reacţia "sistemului ticăloşit” a fost fulgerătoare, după toate tehnicile loviturilor de stat bolşevice şi naziste. Un puternic aparat propagandistic, aservit "mogulului” Dan Voiculescu (dovedit colaborator al Securităţii şi mare afacerist), a pregătit terenul, incriminându-l pe Traian Băsescu de toate relele pământului. Denigrarea constantă a tuturor manifestărilor prezidenţiale nu putea rămâne fără urmări. Greşelile datorate naturii conflictuale şi temperamentului d-lui Băsescu au fost exploatate la maximum, "Felix” având grijă, concomitent, să se sustragă acţiunii judiciare (dosarul său de corupţie aflându-se deja la ICCJ) prin demisia din Senat. "Tratativele” cu politicieni şi parlamentari PDL, UNPR şi UDMR suspectaţi sau cu "musca Justiţiei pe căciulă” au continuat, până la realizarea unei noi majorităţi politice, ajungându-se astfel la răsturnarea guvernului MRU, impus de preşedinte în locul guvernului Boc, extrem de uzat în urma durelor măsuri de limitare a efectelor crizei economice. Guvernul Ponta a trecut rapid la aplicarea "planului”, excluzând oricare altă preocupare. Se ştie ce a urmat. Şicanarea preşedintelui în legătură cu reprezentarea externă a ţării a avut menirea să-i abată atenţia de la derularea evenimentelor interne. Excluzând regulamentele şi cutumele, având doar argumentul majorităţii parlamentare realizate conjunctural, USL-ul a trecut, în trei-patru zile, la confiscarea, în favoarea guvernului, a Monitorului Oficial, schimbarea Avocatului Poporului, limitarea atribuţiilor Curţii Constituţionale, eliminarea conducerii PDL-iste a camerelor Parlamentului şi, în final, la suspendarea preşedintelui. Paşii "tehnici” ai loviturilor de stat bolşevice au fost respectaţi întru totul. Acţiunea a fost, e drept, grăbită de dezvăluirea furtului intelectual (plagiatul) premierului Ponta însuşi.
Antonescu şi Ponta au fost dirijaţi de "structurile” Sistemului în pregătirea şi lansarea "loviturii”, cu toate diversiunile ce au însoţit-o. Subordonarea TVR, trecerea Institutului Cultural Român în subordinea Senatului, eliminarea conducerii Arhivelor Statului şi a Institutului Naţional de Statistică au avut rolul de a pregăti confiscarea instituţiilor Justiţiei, precum DNA sau ANI, ce vor fi umplute cu oameni noi, "mai curaţi, mai uscaţi”. Incompatibilităţile constatate în cazurile unor parlamentari ai puterii, precum Mircea Diaconu (obligat să renunţe la Ministerul Culturii, dar rămas senator), Florin Pâslaru şi "cunoscutul” Sergiu Andon vor dispărea, iar dosarele "pe rol” ale demnitarilor USL-işti, UNPR-işti, UDMR-işti sau chiar PDL-işti vor îngheţa. Dacă d-l Crin Antonescu va deveni efectiv, după alegeri, preşedinte al ţării, chiar şi "deţinutul politic” A. Năstase va fi graţiat.
D-l Băsescu se regăseşte (aproape) singur în faţa noului referendum. "Băieţii” au avut grijă ca data lui (29 iulie) să fie foarte apropiată. Cetăţeanul de rând, intoxicat propagandistic şi corupt cu măsuri populiste, nu va avea timp să se informeze şi să reflecteze la propriul viitor. După înlăturarea ultimului "obstacol contestatar”, Sistemul va avea grijă ca, fie şi cu preţul îndepărtării de Europa, acesta să nu-i mai aparţină.
01.08.2012, 20:22Fabrizio Bernardi
Cu tot respectul pentru formula AS pe care o citesc cu drag, nu sunt de acord...Basescu a manipulat institutiile de stat exact la fel ca si cei din opozitie. Daca scotociti prin PDL, cu siguranta veti gasi ex-nomenclaturisti din perioada ceausista. El a venit din sanul FSN-ului lui iliescu, a fost ministru in guvernul lui Roman, un alt ceausist de frunte. Dar toate astea sunt uitate pentru ca azi el striga sus si tare ca e impotriva comunistilor. Traiesc in Italia si pot face o comparatie foarte buna intre el si Berlusconi. Asa cum Berlusconi a castigat ani de-a randul alegerile strigand sus si tare ca el e singurul care lupta impotriva comunistilor, asa si Basescu. E un lup imbracat in haina de oaie care se autodefineste aparatorul oilor, iar noi il credem fara sa ne uitam cum e imbracat....E un oportunist ca toti ceilalti. Nici mai mult nici mai putin. SI FACE PARTE DIN ACEEASI CLICA, insetat ca toti ceilalti de eterna putere...