Legume uitate (II)
							VARZA CREATA: Alaturi de cartofi si de ceapa, era al treilea fel important de mancare din satele ardelenesti. Preparata sub forma de supa (lucicos), transformata in budinca, cu orez si cu carne (varza a la Cluj) sau pusa in placinta facuta din foi subtiri de faina si apa (retise), atingea suprematia la vreme de sarbatoare, cand o varza intreaga era fiarta si umpluta cu tocatura de carne (crautar). Un fel popular si festiv totodata, recomandat pentru vremea friguroasa de iarna. ...
							
							Citeste tot articolul
						
 
					
                    Alte articole din sectiunea "Nutritie"
Afisare: 81 - 102 din 102 articole
- 
								Ce sa mancam in luna lui Faurar?
 Numarul 904
- 
								Alimentatia corecta
 Numarul 901
- 
								Postul cu mere
 Numarul 892
- 
								Conserve cu gust de toamna
 Numarul 890
- 
								ANTOLOGIE AS
 Numarul 889
- 
								Legume uitate (I)
 Numarul 887
- 
								Otetul de mere
 Numarul 884
- 
								Dr. Andreea Dragomirescu, medic specialist Medicina de Familie, Centrul Naturist de Sanatate "Steaua Divina" -"Sa fim vigilenti!"
 Numarul 882
- 
								Din nou, despre Codex Alimentarius
 Numarul 882
- 
								Codex Alimentarius, sub lupa specialistilor * Dr. farm. OVIDIU BOJOR
 Numarul 881
- 
								Vremea conservelor de vara a sosit!
 Numarul 880
- 
								Prof. ION BRAD - Alimentele - medicamente sau otrava?
 Numarul 879
- 
								PAINEA
 Numarul 877
- 
								Lubrifiantii vietii: Grasimile bune
 Numarul 865
- 
								Retete de post din Basarabia
 Numarul 863
- 
								Totul despre vitamine
 Numarul 836
- 
								Produse alimentare nocive
 Numarul 826
- 
								Dieta de 9 saptamani
 Numarul 821
- 
								Iaurtul si neamul lui
 Numarul 820
- 
								Cum slabesc americanii
 Numarul 810
- 
								Supe de sanatate
 Numarul 807
- 
								Alungati dusmanii din farfurii!
 Numarul 806
 
				
 
 
 


 
				 
			 
                                  




 
				 
			 
                         
			 
		
                
        	 
		 
		 
		