În plus, dacă pe timpul iernii ați adăugat ceva kilograme, urzicile au și darul de a topi rapid depozitele de grăsime.
Se recomandă ca o cură de urzici să dureze trei săptămâni, cu pauză de o săptămână, cât ele sunt tinere și fragede. Iată câteva procedee ca să aveți ca rezultat talia subțiată:
Ceai de urzici
Peste două linguri cu urzici proaspete sau uscate se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi, între mese.
Salată de urzici
Câteva urzici fragede (vârfuri) se freacă cu puțină sare (ca să nu piște) și se amestecă cu frunze de salată verde. Se adaugă suc proaspăt de lămăie și puțin ulei de măsline. Se mănâncă câte o porție de salată, înaintea meselor principale.
Urzici fierte
Urzicile se fierb în apă cu sare, apoi se scurg și se toacă. Se adaugă puțin din zeama în care au fiert, sare, usturoi sau alte condimente, după preferință. Nu se adaugă ulei. Se consumă câte o porție de urzici înaintea meselor principale.
Tinctură de urzici
Se iau câte 30 de picături de tinctură de urzici, de 3 ori pe zi, diluate în jumătate de pahar cu apă, între mese.