Răspuns pentru SILVIA D. - Iași, F. AS nr. 1349 - "Nu reușesc să-mi revin după AVC"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Accidentul vascular cerebral (AVC) este nu­mele comun al mai multor tul­burări ce apar la scurt timp după per­turbarea aportului de sânge la creier. Când circulația sanguină spre creier este blocată, celulele nervoase sunt de­private de oxigen și substan­țe nu­tri­tive. Drept urmare, funcțio­na­rea neu­­ronală poate fi alterată sau com­pro­misă definitiv. Din această cauză, cu cât este mai mare durata de timp în care un AVC rămâne netratat, cu atât mai mari vor fi leziunile și im­plicit sechelele neurologice. Succesul terapeutic depinde, deci, de promptitudinea instituirii trata­mentului medicamentos.
În altă ordine de idei, AVC-ul este o afecțiune potențial letală, ce necesită intervenție me­dicală de urgență. După orice fel de AVC (ischemic, he­moragic) poate rămâne o arie de țesut cerebral mort (infarct cerebral), astfel încât recuperarea funcțiilor afectate depinde de capacitatea țesutului cerebral rămas neafectat de a suplini funcțiile celui afectat. În cazul unui accident cerebral, tratamentul imediat vizează îmbunătățirea circulației san­guine. În acest scop, mai multe tipuri de medicamente pot veni în ajutor. Astfel, combinația dintre aspirină, dipiridamol și clopidogrel reprezintă o for­mu­lă terapeutică (antiagre­gante pla­chetare) ce reduce tendința sângelui de a forma cheaguri, împiedicând agregarea plache­tară în momentul când sângele trece prin locuri înguste. War­farina și Heparina sunt medi­camente anticoagulante care ac­ționează sinergic. Heparina are un efect imediat în reducerea tendinței de coagulare sanguină, în timp ce se așteaptă intrarea în acțiune a Warfarinei. Tera­pia trombolitică împiedică sau reduce afectarea cerebrală, prin dizolvarea cheagurilor sanguine și restabilirea circulației.
Sigur că, așa cum probabil vi s-a spus, recu­perarea parțială sau totală consecutivă unui AVC poate dura o perioadă de timp mai îndelungată, în funcție de severitatea afectării țesutului cerebral, de vârstă, condiția fizică și patologiile asociate care, la rândul lor, pot deveni factori de risc pentru in­stalarea accidentului vascular cerebral (hiperten­siu­nea arterială, ateroscleroza, diabetul etc.) În acest context, medicina complementară vă poate veni în ajutor cu remedii care pot grăbi recuperarea neuro-motorie și senzitivă. Dintre acestea, aș menționa Ginkgo PrimMax, Resveratrolul, Coenzima Q10, acidul Alfa lipoic, DVR stem neuro, complexul vitaminic B și nu în ultimul rând, extractul de muguri de Arin-negru, gemoderivat consacrat în tratamentul sechelelor post AVC.
Să auzim numai de bine!


Dr. LUCICA SIMA, Centrul de Imunologie ROMVAC COMPANY SA Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

"Cum scap de Proteus prin metode naturiste?"
(Răspuns pentru OANA - Constanța, F. AS nr. 1351)


Bacteriile din genul Proteus fac parte din flora normală a tubului digestiv, sursa tulpinilor care produc îmbolnăviri fiind flora bacteriană fecală. Când ajung în vagin, acestea pot declanșa infecții urinare. În cadrul Companiei Rom­vac s-a dezvoltat "Departa­mentul de Cercetare-Dezvoltare Imu­­no­in­stant" unde se obțin pro­dusele 100% naturale din gama Imu­no­instant. Principalul com­po­nent biologic ce stă la baza întregii ga­me de produse IMU­NOINSTANT este Imuno­glo­bulina Y - anti­corp specific extras din gălbe­nușul ouă­lor hiperi­mune provenite de la găina ouă­toare (Gal­lus do­mesticus). Produsele din gama Imunoinstant se ca­rac­terizează prin activitate anti­microbiană, antiin­fla­matoare și imuno­modulatoare, fiind de ma­re ajutor în prevenirea și combaterea infecțiilor cu ger­meni patogeni, inclusiv în cazul infecției urinare cu Proteus sp. Medicul terapeut din cadrul Cabi­netului de Medicină Comple­men­tară Romvac re­co­mandă, în primul rând, efectuarea unor analize me­dicale recente, care să stabilească diagnosticul cert de infecție urinară cu Proteus sp.; pe baza aces­tora, medicul stabilește un protocol de administrare de preparate Imunoinstant, incluzând și produsul spe­­cific Imunoinstant anti-Proteus, soluție buva­bi­lă.

"Am o infecție în gât care nu mai trece"
(Răspuns pentru BOGDAN G. - Arad, F. AS nr. 1349)


Stimate domn, din păcate există infecții bacte­riene care netratate co­res­­punzător se pot croni­ciza și care, într-adevăr, pot dura atât de mult. Recoman­darea medicilor te­ra­peuți din cadrul Ca­binetului de Medicină Complementară Romvac este stabilirea unui diag­nostic de certitu­dine, res­pectiv analiză micro­bio­logică din exudat farin­gian. Odată identificat cu exactitate agen­tul pa­to­gen incriminat, medicii spe­­cialiști ai companiei Rom­vac vă aș­teaptă pen­tru con­sultație și stabi­li­rea unui protocol tera­peutic care se bazează pe administrare de produse din gama Imunoinstant. Acestea sunt 100% natu­rale și au la bază Imunoglo­bulina Y - anticorp cu activitate spe­cifică, extras din găl­benușul ouălor hiperimune, provenite de la găina ouătoare (Gallus domesticus). Pro­du­sele din gama Imunoinstant se carac­terizează prin activitate anti­microbiană, anti­inflamatoare și imunomo­dulatoare, fiind de mare ajutor în prevenirea și combaterea in­fecțiilor cu germeni patogeni. Însă, pentru adminis­trarea corec­tă a acestor produse și reușita aplicării lor este im­perios necesară sta­bilirea unui diagnostic de certi­tu­dine a agenților care au declan­șat și men­țin aceas­tă afecțiune, iar numai după obținerea re­zul­tatelor acestora să con­sultați medicii terapeuți ai Cabinetului de Medicină Com­ple­mentară Romvac, care vor stabili un pro­tocol te­ra­peutic pe baza pro­duselor din gama Imu­no­instant.


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Alergia la frig îmi face viața un calvar"
(Răspuns pentru LOREDANA - Galați, F. AS nr. 1352)


Odată cu sezonul rece se pot acutiza în or­ga­nism o serie de simptome: se intensifică durerile articulare, apar afecțiunile respiratorii (răceală, gripă), sistemul imunitar este slăbit, iar toamna, putem menționa și episoadele de gastrită. Deși cele mai frecvent întâlnite, din păcate, aceste simptome nu sunt singurele. Și pielea are de suferit în timpul sezonului rece. De cele mai multe ori vorbim de o piele uscată, deshidratată, puternic sensibilizată, care se poate asocia cu prurit (mâncărimi), roșeață, inflamație, sensibilitate locală crescută. De obicei, în timpul verii avem recomandare strictă de hidra­tare, în special din cauza căldurii, a excesului de transpirație etc. Dar nu trebuie să uităm să ne hi­dratăm și în sezonul rece, când organismul de ase­menea poate fi deshidratat, iar pentru acest lucru, cel mai indicat este con­sumul de apă și nu băuturi carbo­ga­zoase sau cafea. Creșteți aportul de legume și fructe care aduc un plus de vita­mine, minerale, fibre; evitați mân­carea pro­ce­sată, nesănătoasă, care încarcă organismul cu toxine ce pro­duc deze­chi­libre metabolice (meze­luri, fast-food, snackuri etc). Puteți îmbunătăți și susține calitatea pielii cu câteva suplimente cu rol esențial la acest nivel: Cola Fast Colagen Rapid, conține 2 brevete de colagen din sur­să ma­rină care, pe lângă protecția articulațiilor și ten­doanelor, îmbunătățește calitatea pielii, cola­genul asigurând fermitate și elasticitate, menținând pielea netedă și suplă. Coenzima Q10 Dual conține mi­cro­particule de coenzima Q10 cu acțiune rapidă și prezintă efect de durată. Studiile efectuate au arătat că adminis­trarea zilnică protejează de efectele nocive ale ra­dicalilor liberi, asigură luminozitatea și elasticitatea tenului, în­târzie procesele dege­ne­ra­tive. Extract Purificat de Rășină Mu­­mie cu Ginseng - stimu­lează reface­rea țesuturilor afectate, susține capaci­tatea de adap­tare a organis­mu­lui la condiții nepri­el­nice de mediu, ginsengul fiind folosit de mii de ani pentru pro­prietățile extraordinare la nivelul în­tregului or­ganism. Extern, aplicați un lapte de corp hidratant și folosiți un gel de duș dermatologic pen­tru piele atopică. Multă sănătate!