Dar şi al producătorilor de remedii şi medicamente naturiste, care văzând efectul lui de excepţie, se întrec să îl pună în valoare.
Din vremuri străvechi, frunzele, florile şi seminţele de şofrănel (Carthamus tinctorius) sunt folosite drept condiment şi colorant la orientali, uneori ca înlocuitor al şofranului, cel mai scump condiment. Uleiul din seminţe de şofrănel este utilizat pe scară largă, în preparate culinare sau în cosmetică. Dar studii recente au arătat că el este preţios şi pentru slăbit, pentru că are darul de a dizolva depozitele de grăsime şi de a consolida masa musculară. Adică slăbiţi frumos, fără să vă pierdeţi formele. Seminţele de şofrănel conţin mai multe substanţe care declanşează slăbitul, dar mai ales o cantitate mare de CLA (acid linoleic conjugat), cunoscut pentru efectele sale anti ţesut adipos. Îl găsiţi în farmacii, magazine naturiste şi plafaruri, sub formă de ulei sau capsule.