Nu ştiu dacă ceea ce vă scriu poate să vă ajute, dar de curând am cunoscut o doamnă care mi-a povestit cum şi-a salvat soţul suferind de aceeaşi boală. În urmă cu 25 de ani, soţul doamnei, un adevărat alcoolic, a fost internat în spital cu diagnosticul de ulcer gastric, dar după numeroase investigaţii s-a constatat că de fapt avea cancer gastric. A fost trimis la Bucureşti, unde s-a confirmat diagnosticul şi s-a considerat că este prea târziu pentru a mai fi operat. A fost externat, cu pronosticul că va mai trăi 4-5 săptămâni. Dorind din tot sufletul să-l salveze, soţia a încercat o reţetă pe care a citit-o într-o revistă, în care se relata cazul unei australience care s-a vindecat cu petrol distilat. Mi-am notat această reţetă pentru că nu ştii niciodată când poţi avea şi tu nevoie, sau unul dintre cei dragi. Iată reţeta: Petrol distilat între 100-150 grade. Se verifică dacă este bun, astfel: se pune în palmă şi se freacă bine palmele; dacă pielea rămâne albă, înseamnă că este bun. Tratamentul se face astfel: i se dă bolnavului o lingură de gaz distilat dimineaţa, pe stomacul gol. După o jumătate de oră, se poate lua micul dejun. În acea jumătate de oră, până ce poate mânca, bolnavul trebuie să se întoarcă de câteva ori (din 10 în 10 minute) alternativ pe partea stângă şi pe partea dreaptă, pentru ca petrolul să poată pătrunde şi în curburile şi pliurile gastrice. Tot 1 lingură de petrol se ia şi seara, în aceleaşi condiţii. După o jumătate de oră, se poate mânca. Acest tratament a fost aplicat timp de 4 săptămâni. Rezultatele s-au văzut după aproximativ 10 zile, când bolnavul a început să-şi revină din starea de precomă şi a început să mănânce (ajunsese să fie alimentat doar cu perfuzii şi cu sucuri de legume şi fructe). Acest om şi-a revenit complet. Radiologic, nu s-au văzut urme de cancer. Medicii au spus că este o minune. Încercaţi şi dvs. acest tratament! Acum, când medicii şi-au declarat neputinţa, lăsându-vă soţul în voia lui Dumnezeu, orice încercare de a-l salva este binecuvântată. Mai rău nu poate să fie. Mai bine, da!
Vă doresc mult noroc!
GINA D. - Craiova
"Sufăr de neoplasm de rect neoperat. Aş dori să încerc orice tratament naturist"
(Răspuns pentru MUNTEANU M., F. AS nr. 1158)
Faceţi următorul tratament cu ajutorul căruia eu am reuşit să mă vindec de aceeaşi boală: în fiecare dimineaţă şi seara trebuie să faceţi spălături în rect. Cumpăraţi un irigator şi apă distilată (în cantitate mare) de la farmacie. Încălziţi într-un vas 2 litri de apă ca să devină călduţă (cu cât este mai caldă, cu atât scaunul se declanşează mai repede). Se fixează canula în rect, apoi se umple irigatorul cu apă până la linie. Bolnavul trebuie să fie culcat pe-o parte (acoperiţi patul cu o folie de plastic, s-ar putea să iasă canula afară), sau să stea în genunchi pe podea. Irigatorul cu apă trebuie să se afle la o înălţime de circa 30 cm faţă de rect. După ce apa intră în intestinul gros, bolnavul merge la baie să elimine scaunul imediat. Operaţia se repetă cu un litru de apă călduţă, care se elimină din nou. (Atenţie! Din cauza bulelor de aer din intestin, acum introducerea apei durează mai mult.) A doua oară, irigatorul trebuie ridicat mai sus, astfel ca apa să vină cu o presiune mai mare în intestinul gros. Aceste spălături trebuie făcute seara şi dimineaţa, cu câte 2 l de apă distilată. (E important ca la a doua clismă, apa să vină mai repede în intestin.) Încet-încet, după 1-2 luni, presiunea apei elimină tumora de pe intestinul gros. În prezent, eu mă simt foarte bine.
RODICA - Ploieşti
"Tata are dureri mari cauzate de gută"
(Răspuns pentru CORINA - jud. Bistriţa, F. AS nr. 1302)
Răspunsul vine de la un gutos care s-a vindecat singur, urmând tratamentul următor. "Primăvara sau toamna, se bea vreme de 30-40 de zile, 1 litru de ceai pe zi, făcut din mătase de porumb, la care am mai adăugat şi cozi de cireşe amare şi ghimpe (de la Plafar). Într-un vas mai mare se pun la fiert 7-8 l de apă, în care se pune o mână bună de mătase de porumb, una de cozi de cireşe şi ghimpe. Se fierb bine, până când ceaiul dobândeşte o culoare închisă. Se pune în sticle de 1 l la rece şi se bea zilnic, neîndulcit, 1 sticlă pe zi (câte 2-3 pahare deodată). În toată această perioadă nu se consumă niciun fel de alcool. Înainte de a începe tratamentul, eu îmi fac analizele ca să văd valorile acidului uric, apoi îl repet la terminarea tratamentului, ca să văd cât a scăzut. Dacă nu scade sub 4, continui cura de ceai. Eu urmez tratamentul cam de două ori pe an, dar dacă simt dureri la încheieturile de la laba piciorului, îl reiau. Vă atenţionez că pastilele de colchicină pe care le recomandă medicii sunt grozav de dăunătoare ficatului, rinichilor şi în mod deosebit globulelor roşii. Ceaiul recomandat este minunat, nu dăunează cu nimic, ci dimpotrivă, ajută rinichii şi fierea. Îi doresc tatălui dvs. sănătate şi să scape de gută. E bine să facă şi băi călduţe, seara, la picioare. Să se ferească permanent de frig şi de umiditate şi, de asemenea, de alimentele cu proteine multe.
VALI POPA - Bacău
"Caut urgent un tratament pentru escare"
(Răspuns pentru CORNELIU V. - Bucureşti, F. AS nr. 1304)
Pentru escare, cel mai bun tratament este cu plasture Hydrocoll - se găseşte la farmacie. Este de dimensiuni diferite. Pansamentul se aplică direct pe locul de suferinţă.
MAGDALENA B. - Bucureşti
"De peste 10 ani nu pot scăpa de tulburările de menopauză"
(Răspuns pentru ILEANA V. - Timişoara, F. AS nr. 1311)
Stimată doamnă, menopauza începe cu o "uvertură", adică premenopauza, care este o furtună endocrină, mai mică sau mai mare, mai gravă sau mai uşoară, mai lungă în timp sau mai scurtă, şi produce o suferinţă generală, pe măsura ei. Trebuie supravegheată, pentru că în unele cazuri se prelungeşte în ani sau poate produce alte maladii. Când s-a instalat menopauza, de obicei, toate fenomenele cedează şi apare confortul sufletesc şi trupesc. Tratamentele (încercările) sunt mai multe, şi există în alopatie un tratament bine standardizat. Deja vi s-a oferit un tratament în "Formula AS". Dacă, urmându-l, nu obţineţi liniştea menopauzei propriu-zise şi doriţi să utilizaţi un tratament homeopatic, vă recomand schema terapeutică (nu este universală) potrivită dvs.
* Lachesis CH200 sau mai bine Lachesis M - 5 granule la 7 zile.
* Ignatia Amara CH200 - 5 granule la 7 zile.
* Arnica Montana CH30 - 5 granule, o dată la 7 zile.
Cum se utilizează remediile homeopatice vedeţi în F. AS nr. 1314 (mai 2018).
Vă rog să adăugaţi ceva foarte ieftin: o rugăciune adresată creatorului nostru şi o mulţumire, care să nu lipsească la sfârşit, pentru tot ce v-a dat bun în viaţă până acum. Vă doresc succes şi să nu rămâneţi cu complicaţii de sănătate, când aţi ajuns la menopauză.
dr. ION CHIRMAN, medic primar, tel. 0348/43.69.27 (de preferat în jurul orei 21)
"Cum să-mi ajut fiul, bolnav de rectocolită hemoragică?"
(Răspuns pentru LIVIA - Padova, F. AS nr. 1327)
Fiul dvs. trebuie să acorde atenţia cuvenită regimului alimentar de cruţare digestivă. De aceea îi recomand următoarele:
* Alimente excluse: legumele verzi, crude şi fructele verzi sau crude.
* Alimente permise: legume fierte - morcovi, sfeclă roşie, dovlecei (în funcţie de toleranţa digestivă), brânză de vaci proaspătă, peşte slab, ouă bine fierte, orez, pâine prăjită, unt crud, ulei crud, sucuri de legume (în special morcovi), sucuri de fructe neacide, ceaiuri astringente şi cu acţiune digestivă. După faza acută, se introduc treptat alimente neiritante: legume sub formă de piureuri, fructe bine coapte fără coajă şi sâmburi, fructe coapte în cuptor, legume moi, bogate în celuloză (vinete, fasole, spanac), bine fierte. Se beau timp îndelungat sucuri de legume, diluate cu 1/2 până la 3/4 l decoct de orez sau ovăz. Are nevoie de multă răbdare. Vă doresc numai bine!
IRINA M. - Slobozia
"Am unghiile moi, se exfoliază şi se rup uşor"
(Răspuns pentru SIMONA - Barcelona, Spania, F. AS nr. 1331)
Încercaţi următoarele procedee, care mai mult ca sigur că vor ajuta: * consultaţi un medic dermatolog, pentru a afla exact pricina bolii; * aplicaţi pe unghii un amestec din suc de lămâie şi pantotenat de calciu (se găseşte la farmacie sub formă de soluţie injectabilă); * după ce spălaţi rufe sau vase, pe mâini rămâne o cantitate mare de detergent; neutralizaţi-o folosind oţet (se aplică pe mâini şi unghii, se stă aşa circa un minut), apoi clătiţi-vă şi aplicaţi pe mâini şi unghii o cremă grasă sau ulei de măsline.
Dr. Moldovan C. - Braşov
"Am tricofiţie şi niciun remediu nu mă ajută!"
(Răspuns pentru SARA, F. AS nr. 1239)
Tricofiţia răspunde bine tratamentului pe bază de produse apicole, dintre care vă recomand următoarele procedee: masaje la rădăcina părului cu ulei de porumb; masaje cu alifie de propolis (se găseşte la magazinele care vând produse din miere); băi locale cu ceai de muguri de plop negru (o lingură la 1 l de apă); aplicări locale de ulei de muguri de plop negru (20 g plantă zdrobită se ţine 10 zile la cald, în 100 ml untdelemn).
GABRIELA V. - Tulcea