Sfeclă cu miere
Ingrediente: o cană cu sfeclă crudă rasă, o cană cu miere.
Preparare: se amestecă ingredientele.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, timp de trei luni.
Sfeclă, coacăze şi rachiu
Ingrediente: două căni cu suc de sfeclă, 250 g miere, suc stors dintr-o lămâie, o cană cu suc de coacăze negre, o cană cu rachiu de 40 de grade.
Preparare: se amestecă ingredientele cu mixerul.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese.
Ceapă, nuci şi rachiu
Ingrediente: suc din 3 kilograme de ceapă, 500 g miere, membranele despărţitoare de la 25 de nuci, un litru de rachiu natural de 40 de grade.
Preparare: se amestecă sucul de ceapă cu mierea, se adaugă membranele despărţitoare, se toarnă rachiul peste amestec şi se lasă să stea într-un loc întunecat, timp de 10 zile.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi.
Ingrediente: 0,5 l de rachiu şi 200 g usturoi zdrobit.
Preparare: se toarnă rachiul într-o sticlă de trei sferturi de litru de culoare închisă, se adaugă usturoiul şi se lasă într-un loc întunecat timp de 6-8 zile (se scutură din când în când). Se strecoară lichidul, se închide ermetic şi se păstrează la frigider.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi.
Nuci şi rachiu
Ingrediente: membrane despărţitoare de miez de nucă, provenind de la 1 kg de nuci, un litru de rachiu.
Preparare: se pun membranele într-un vas de sticlă, se toarnă rachiul peste ele şi se lasă să stea până când culoarea aminteşte de un ceai negru tare.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, înainte de mese.
Usturoi cu zahăr
Ingrediente: 20 g usturoi tăiat mărunt, 100 g zahăr.
Preparare: se amestecă într-un pahar, care apoi se umple cu apă fiartă. Se agită pentru dizolvarea completă a zahărului şi se lasă să stea timp de 4-6 ore într-un loc întunecos.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Păducel
Se bea o cană de ceai de păducel, cu o lingură de miere, în fiecare zi, înainte de culcare.
Merişor, măceşe şi miere
Ingrediente: o lămâie fără sâmburi, 200 g merişor, 200 g măceşe, 200 g miere.
Preparare: se ţine un timp lămâia în apă care fierbe, se şterge cu o bucată de pânză, apoi se rade fin. Zdrobiţi merişorul şi măceşele. Puneţi totul într-un vas de sticlă, adăugaţi miere, mixaţi bine şi lăsaţi să stea timp de 24 de ore.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese, timp de 14-30 de zile.