Când tensiunea o ia razna

Redactia
Pentru a reduce tensiunea sanguină ațâțată de căldurile mari, este necesar să ne curățim sis­te­mul circulator și ficatul. Limitați aportul de gră­simi și produse făinoase. Mâncați mai multe pro­du­se bogate în vitamina C și fiți mult mai activi fizic.

Sfeclă cu miere

Ingrediente: o cană cu sfeclă crudă rasă, o cană cu miere.
Preparare: se amestecă ingredien­tele.
Administrare: se consumă o lin­gură de trei ori pe zi, cu 30 de mi­nute înainte de mese, timp de trei luni.

Sfeclă, coacăze și rachiu

Ingrediente: două căni cu suc de sfeclă, 250 g miere, suc stors dintr-o lămâie, o cană cu suc de coacăze negre, o cană cu rachiu de 40 de grade.
Preparare: se amestecă ingredientele cu mixe­rul.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

Ceapă, nuci și rachiu

Ingrediente: suc din 3 kilograme de ceapă, 500 g miere, membranele despărțitoare de la 25 de nuci, un litru de rachiu natural de 40 de grade.
Preparare: se amestecă sucul de ceapă cu mierea, se adaugă membra­nele despărțitoare, se toarnă ra­chiul peste amestec și se lasă să stea într-un loc întunecat, timp de 10 zile.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi.

Usturoi și rachiu

Ingrediente: 0,5 l de rachiu și 200 g usturoi zdrobit.
Preparare: se toarnă rachiul într-o sticlă de trei sferturi de litru de culoare închisă, se adaugă usturoiul și se lasă într-un loc întunecat timp de 6-8 zile (se scutură din când în când). Se strecoară lichidul, se închide ermetic și se păstrează la frigider.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi.

Nuci și rachiu

Ingrediente: membrane despărți­toare de miez de nucă, provenind de la 1 kg de nuci, un litru de rachiu.
Preparare: se pun membranele într-un vas de sticlă, se toarnă rachiul peste ele și se lasă să stea până când culoarea amintește de un ceai negru tare.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, înainte de mese.

Usturoi cu zahăr

Ingrediente: 20 g usturoi tăiat mărunt, 100 g zahăr.
Preparare: se amestecă într-un pahar, care apoi se umple cu apă fiartă. Se agită pentru dizolvarea completă a zahărului și se lasă să stea timp de 4-6 ore într-un loc întunecos.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Păducel

Se bea o cană de ceai de păducel, cu o lingură de miere, în fiecare zi, înainte de culcare.

Merișor, măceșe și miere

Ingrediente: o lămâie fără sâmburi, 200 g meri­șor, 200 g măceșe, 200 g miere.
Preparare: se ține un timp lămâia în apă care fierbe, se șterge cu o bucată de pânză, apoi se rade fin. Zdrobiți merișorul și măceșele. Puneți totul într-un vas de sticlă, adăugați miere, mixați bine și lăsați să stea timp de 24 de ore.
Administrare: se consumă o lingură de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese, timp de 14-30 de zile.