Obezitatea - cum o puteți combate

Redactia
Supă de ceapă

Puneți 8 cepe mari curățate în­tr-o oală cu 2,5 litri de apă. Adă­ugați o jumătate de kilogram de fasole verde, o jumătate de kilo­gram de măsline fără sâmburi și un pic de Vegeta. Totul se fierbe o ju­mătate de oră la foc mic. Din această supă, puteți lua în ter­mos la serviciu, iar restul îl pu­neți în frigider. În continuare, pro­cedați astfel:
Luni: Beți supa de ceapă pe tot parcursul zilei. Puteți bea cât de mul­­tă doriți, însă numai cu sor­bi­turi mici. Se poate bea și ceai.
Marți: Pe tot parcursul zilei, continuați să beți supă de ceapă. La prânz, mâncați o salată și o pară mare. Se poate bea și ceai.
Miercuri: Nu mâncați nimic toată ziua, nici măcar supa de cea­pă. Nu se bea nici ceai. Căutați să mergeți cât mai mult pe jos, chiar 10 km, dacă este posibil.
Joi: Beți supă de ceapă rece, pe tot parcursul zilei. Nu uitați să o beți cu sorbituri mici. La prânz, puteți mânca puțină brânză degre­sată.
Vineri: Alternați supa de ceapă cu ceai.
Regimul de mai sus, respectat cu strictețe, vă ajută să pierdeți 5 kg în 5 zile.

O rețetă mai blândă

Se iau 3 linguri cu untdelemn, 3 morcovi, 3 ră­dăcini de pătrunjel, 3 țeline, 3 conserve (a câte 850 g) de roșii de­­cojite, 3 legături de pătrunjel verde. Se curăță zarza­va­turile, se taie mărunt ca pentru ciorbă. Se încinge untde­lemnul în cratiță, se pun le­­gumele la călit (cu suc cu tot) și se lasă 15 minu­te să fiarbă. La sfârșit, se adau­gă pătrun­jelul tocat.
* În prima zi, puteți mânca și fructe, dar fără ba­nane, care au prea multe calorii.
* În a doua zi, puteți mânca legume și salate cu iaurt, în loc de ulei.
* În a treia zi, puteți mânca legume și fructe la dis­creție.
Obligatoriu: 2-3 litri de apă pe zi sau sucuri di­luate de legume, ceaiuri de plante.

Câteva rețete cu ceaiuri

Rețeta 1. Se iau 30 g de valeriană, 50 g de iar­bă-mare și 50 g de coada-șo­ri­celului și se face un amestec. Se iau 10 g din acest amestec și 200 ml apă rece. Se pune totul la fiert 10-22 mi­nute, se lasă să se ră­cească o oră. Se bea rece, cu o ju­mă­tate de oră îna­intea meselor prin­cipale ale zilei.
Rețeta 2. O cantitate de 10 g mătase de po­rumb se fierbe o jumătate de oră cu 150 ml apă, pe foc mic, într-un vas emailat, cu capac. Se ră­ceș­te o oră și se strecoară. Se beau 3 ceaiuri zil­nic.
Rețeta 3. Două linguri de ovăz se fierb în­tr-un litru de apă, până când ovăzul e bun de stri­vit; se lasă peste noapte, iar dimineața se strecoară. Se bea câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi. Boa­bele se pot fierbe încă o dată în jumătate din canti­tatea de apă (500 ml), urmând același procedeu.

Oțetul de mere

În cartea sa, "Mierea și alte pro­duse natu­rale", me­dicul D.C. Jarvis scrie: "Da­­că o fe­meie cu înălțimea în­tre 1,68 m și 1,81 m, cân­tă­rind 95 kg, ia câte două lin­gurițe de oțet la un pahar de apă la fiecare masă, după 2 ani va cân­tări 81,5 kg. Un bărbat care are burtă o va pierde după doi ani".
Trebuie menționat faptul că oțetul de mere arde grăsimile. Se reco­man­dă să se ia trei doze pe zi, câte o doză la fiecare masă (îna­inte, în timpul sau după masă).