Puneți 8 cepe mari curățate într-o oală cu 2,5 litri de apă. Adăugați o jumătate de kilogram de fasole verde, o jumătate de kilogram de măsline fără sâmburi și un pic de Vegeta. Totul se fierbe o jumătate de oră la foc mic. Din această supă, puteți lua în termos la serviciu, iar restul îl puneți în frigider. În continuare, procedați astfel:
Luni: Beți supa de ceapă pe tot parcursul zilei. Puteți bea cât de multă doriți, însă numai cu sorbituri mici. Se poate bea și ceai.
Marți: Pe tot parcursul zilei, continuați să beți supă de ceapă. La prânz, mâncați o salată și o pară mare. Se poate bea și ceai.
Miercuri: Nu mâncați nimic toată ziua, nici măcar supa de ceapă. Nu se bea nici ceai. Căutați să mergeți cât mai mult pe jos, chiar 10 km, dacă este posibil.
Joi: Beți supă de ceapă rece, pe tot parcursul zilei. Nu uitați să o beți cu sorbituri mici. La prânz, puteți mânca puțină brânză degresată.
Vineri: Alternați supa de ceapă cu ceai.
Regimul de mai sus, respectat cu strictețe, vă ajută să pierdeți 5 kg în 5 zile.
O rețetă mai blândă
Se iau 3 linguri cu untdelemn, 3 morcovi, 3 rădăcini de pătrunjel, 3 țeline, 3 conserve (a câte 850 g) de roșii decojite, 3 legături de pătrunjel verde. Se curăță zarzavaturile, se taie mărunt ca pentru ciorbă. Se încinge untdelemnul în cratiță, se pun legumele la călit (cu suc cu tot) și se lasă 15 minute să fiarbă. La sfârșit, se adaugă pătrunjelul tocat.
* În prima zi, puteți mânca și fructe, dar fără banane, care au prea multe calorii.
* În a doua zi, puteți mânca legume și salate cu iaurt, în loc de ulei.
* În a treia zi, puteți mânca legume și fructe la discreție.
Obligatoriu: 2-3 litri de apă pe zi sau sucuri diluate de legume, ceaiuri de plante.
Câteva rețete cu ceaiuri
Rețeta 1. Se iau 30 g de valeriană, 50 g de iarbă-mare și 50 g de coada-șoricelului și se face un amestec. Se iau 10 g din acest amestec și 200 ml apă rece. Se pune totul la fiert 10-22 minute, se lasă să se răcească o oră. Se bea rece, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale ale zilei.
Rețeta 2. O cantitate de 10 g mătase de porumb se fierbe o jumătate de oră cu 150 ml apă, pe foc mic, într-un vas emailat, cu capac. Se răcește o oră și se strecoară. Se beau 3 ceaiuri zilnic.
Rețeta 3. Două linguri de ovăz se fierb într-un litru de apă, până când ovăzul e bun de strivit; se lasă peste noapte, iar dimineața se strecoară. Se bea câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi. Boabele se pot fierbe încă o dată în jumătate din cantitatea de apă (500 ml), urmând același procedeu.
Oțetul de mere
În cartea sa, "Mierea și alte produse naturale", medicul D.C. Jarvis scrie: "Dacă o femeie cu înălțimea între 1,68 m și 1,81 m, cântărind 95 kg, ia câte două lingurițe de oțet la un pahar de apă la fiecare masă, după 2 ani va cântări 81,5 kg. Un bărbat care are burtă o va pierde după doi ani".
Trebuie menționat faptul că oțetul de mere arde grăsimile. Se recomandă să se ia trei doze pe zi, câte o doză la fiecare masă (înainte, în timpul sau după masă).