Răspuns pentru CAMELIA V. - Galați, F. AS nr. 1322 - "Mama are hepatită cronică tip C, activă"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Hepatita C este cea mai frecventă formă de hepatită virală, care produce semne și simptome similare celor întâlnite în hepatitele A și B, exceptând faptul că ultimele sunt mai puțin severe și nu includ icterul. De altfel, majori­tatea persoanelor cu hepatita C nu prezintă simptome, ci numai o obo­seală ușoară, singurele indicii care pot conduce spre diagnosticarea hepatitei cu virus C fiind rezultatele anormale ale unor teste hepatice de rutină. Cu toate acestea, frecvent, hepatita C poate duce la instalarea unor pro­cese patologice la nivel hepa­tic, cum sunt ciroza (cica­trizarea parenchimului hepa­tic), insuficiența hepatică și cancerul hepatic.
Scopul principal al trata­mentului oricărei forme de hepatită (inclusiv hepatita C) este ameliorarea simptoma­tologiei și prevenirea cicatri­zării parenchimului hepatic (ciroza). Pentru formele virale de hepatită, un alt deziderat este reducerea cantității de virus (nivelurile virale) din flui­dele organismului.
În general, hepatitele virale B și C pot fi tratate cu interferon (proteină naturală care inhibă replicarea virală) și, câteodată, interferon în asociere cu ribavirină, agent antiviral administrat pe cale orală. Deși interferonul poate reduce nivelurile virale (viremie), rareori poate să elimine complet virusul hepatitic, astfel că în aproape toate cazurile virusul persistă și necesită tratament adițional. Mai mult, efectele secundare induse de interferon (oboseala, depresia, scăderea numărului celulelor sanguine) fac tratamentul foarte dificil, mai ales la persoanele cu istoric de depresie importantă, hipertiroidism, număr scăzut al celulelor sanguine sau patologii autoimune. În unele cazuri, atunci când ficatul este afectat pe suprafețe mari, și medicamentele nu mai sunt de ajutor, se poate lua în discuție și alternativa unui transplant hepatic, mai ales că hepatita C reprezintă motivul a peste 30% din cazurile de transplant hepatic.
Tratamentul naturist al hepatitei C și al altor forme de hepatită virală este unul complex și tre­buie să includă principii active cu proprietăți hepa­toprotectoare, antihepatotoxice, regenerante, imu­no­stimulante și antifibrozante.
Cele mai folosite remedii în tratarea acestei afecțiuni sunt: Armurariul, Astragalus, Schisandra, Ganoderma, Rostopasca, Anghinarea, care se re­găsesc în compoziția produsului Interferonat.
Totodată, extractul de Lemn-dulce, Curcumina, L-arginina, coenzima Q10, complexul vitaminic B, Clorofila și Resveratrolul sunt agenți terapeutici esențiali în tratamentul hepatopatiilor de etiologie virală, care completează și optimizează acțiunea terapeutică.
Țin să menționez că produsul Interferonat nu este totuna cu interferonul de sinteză (care poate avea efecte secundare importante), ci este un re­mediu care conține plante și ciuperci terapeutice, ce stimulează sinteza endogenă (internă) de inter­feron, la nivelul monocitelor, fibroblaștilor și lim­focitelor T.
Să auzim numai de bine!


Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: sanmedsb@gmail.com

"Nu reușesc să mă vindec de amigdalită"
(Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)


Faringo-amigdalita este inflamația amigdalelor, a mucoasei faringiene și a întregului inel limfatic Waldayer (amigdale palatine, tubare, faringiană și linguală). Cauzele cele mai frecvente sunt: adeno­virusurile, streptococii și haemofilus influenzae, cu transmitere aerogenă. Rolul normal, fiziologic, al inelului Waldayer constă în dezvoltarea sistemului de apărare imunitară a copilului/adultului. Dacă este suspectată o infecție streptococică (febră, de­pozite alb-gălbui pe amigdale, noduli ganglionari sensibili la nivelul gâtului), medicul va confirma diagnosticul prin testul rapid (one step diagnostic), pentru streptococul grup A beta-hemolitic și va iniția schema de moldaminizare.
O problemă importantă în diagnostic o reprezintă etichetarea amigdalelor bolnave drept focar de infecție (pe baza unor criterii clinice și paraclinice), responsabile de unele complicații la distanță: reumatism articular acut, glomerulonefrită, de­terminări car­dia­ce etc. În acest caz, indicația ope­ratorie (amig­da­lec­to­mia), ca mijloc de tratament, se va pune cu mult dis­cernământ, de către medicul spe­cialist ORL.
În cazul dvs., vă recomand co­rectarea limfantismului, a carențelor de vitamine și imunitate, după ur­mă­­toarea schemă de tratament:
* Dezobstrucție nazo-farin­gia­nă cu instilații nazale (rețetă pro­prie, individualizată) și ulei de că­tină: 3x2 picături/zi , în nas.
* Hidratare corespunzătoare și gargară cu ceai călduț din mușețel, salvie, gălbenele și tătăneasă.
* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau glicerină iodurată (atenție la alergia la propolis sau iod!).
* Apiterapie (miere de albine cristalizată, fa­gure de miere căpăcit sau Propo­sept: 3x1 tabletă/zi).
* Susținerea terenului imu­no­logic cu Imunorezistan Forte sau Si­rop Imunitate Fares (un extract din Echinacea purpurea).
* Tonsilotren (homeopat) - 3x1 tabletă/zi.
* Decasept (conține ulei de eucalipt, cedru, cimbru și mentă) - 2x1 tabletă/zi.
* Administrarea a 10-15 ședințe de aerosoli sa­lini în stațiunea Ocna Sibiului și pulveriza­ții/in­halații la domiciliu cu "Ocnasept-spray" (aerosol salin natural cu extract din plante medicinale aro­matice).


Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Nu mă simt bine după operația de deviație de sept"
(Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1319)


Stimată doamnă, eu am avut un caz asemă­nător cu al dumneavoas­tră. Am fost operat de po­lipi, situați în apropierea septului. După un timp, mi-am pierdut simțul mi­rosului și aveam tot tim­pul nasul înfundat. M-am vin­decat complet cu aju­torul un­gu­entului POCO, pe care vi-l recomand și dumnea­voastră.
POCO este un medica­ment cu utilizări univer­sale, brevetat ca invenție care a dat rezultate spec­taculoase în numeroase cazuri, în care alte trata­mente au dat greș sau cărora nu li s-a găsit încă un tratament.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93 sau prin e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com
Multă sănătate!


Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0258/86.56.77
(pt. comenzi), 0788/23.38.73


"Caut tratament pentru colită ulcerativă"
(Răspuns pentru DIONISIE - Tulcea, F. AS nr. 1284)


Stimate domn, cura cu argilă ALGO are efi­ciență maximă în absolut toate afec­țiunile diges­tive. Vă garantăm vin­decarea completă, indiferent de gra­vitatea bolii. Argila (care poate fi su­pradozată în cazul afecțiunii dvs., neavând niciun efect secundar) este un excep­țional pansament gastric, are efect cicatrizant și un puternic efect bactericid - distruge rapid ger­menii patogeni, fără a afecta flora digestivă. Pentru mai multe detalii despre cură mă puteți suna la tel. 0788.233.873.


Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

"Mă deranjează cumplit o mâncărime inghinală"
(Răspuns pentru Eugen C. - Rădăuți, F. AS nr. 1321)


Fiecare anotimp debutează cu afecțiuni spe­cifice, dar care nu sunt întâlnite ex­clusiv în perioada respectivă. Avem exemplul durerilor articulare care predomină în anotimpul rece, dar pe care le întâlnim și pe perioada verii, când este cald, inflamația persistând în organism, caz în care putem apela la tratamente naturale, cum este Celadrin. În ce privește sezonul căl­duros, vara, cele mai frecvent întâlnite sunt afec­țiunile la nivelul pielii, provocate de: expunerea prelungită la soare (arsuri solare), deshidratare (uscăciunea pielii), transpirații excesive, acestea din urmă fiind întâlnite atât în cazul bărbaților, cât și la femei, cele mai expuse zone fiind inghinală sau, în cazul femeilor, și zona de sub sâni. Sunt recomandate articole de îmbrăcăminte lejere, din bumbac, ce lasă pielea să respire, trebuie evitate arti­colele din materiale strâmte, acestea favorizând frecarea, transpirația, usturimea și, în ultima fază, dezvoltarea bacteriilor sau apa­riția leziunilor pielii. Pe lângă toaleta cu apă și săpunuri blânde, hidra­tante, spray-urile cu apă termală prezintă o acțiune cicatrizantă, calmantă; puteți aplica pudre reco­mandate bebelușilor sau puteți curăța pielea, în zona respectivă, cu o soluție preparată din 15-20 ta­blete Extract Rășină Mumie dizolvate în 100 ml apă (de 3 ori/zi, proaspăt preparată, de fiecare dată). În cazul în care au apărut leziuni ale pielii, vor fi aplicate, după caz, pudre sau unguente cu anti­biotic, antibacterian, corticosteroizi, antifungic, for­mule ce vă pot fi recomandate de către medic sau farmacist. Evitați consu­mul de băuturi acidulate, car­boga­zoase, colorate, care aduc un aport excesiv de zahăr, și beți cât mai multă apă, pentru a vă menține hidratați. Legu­mele și fruc­tele autohtone abundă pe piață, asigurân­du-ne nece­sarul de vitamine și mi­ne­rale!
Multă sănătate!