Coaja de mandarină este bogată în pectină, vitamina C şi alte substanţe ce ajută metabolismul să crească, eficiente în reducerea grăsimii corporale. Totodată, este un adevărat balsam pentru digestia lentă, greaţă, balonare, arsuri la stomac, diaree, sughiţ. Alte beneficii includ echilibrarea zahărului din sânge, activarea detoxifierii hepatice, tratarea tusei, răcelii şi a gripei şi ameliorarea stresului.
Pregătirea ceaiului
Spălaţi bine mandarinele cu o perie, apoi îndepărtaţi coaja, având grijă să lăsaţi pe ea partea albă. Lăsaţi coaja să se usuce în mod natural. Va rămâne utilizabilă timp de mai multe luni, dacă se va păstra într-un recipient etanş, într-un loc răcoros şi întunecat. Pentru a face ceai, puneţi 50 g de coji uscate - rupte în bucăţi mici - în 500 ml de apă ce clocoteşte, apoi opriţi focul şi puneţi capac. Lăsaţi la infuzat o oră sau mai mult, apoi strecuraţi. Rezultă un ceai aromat şi parfumat, cu mare putere terapeutică. Se beau 2-3 căni pe zi, cald sau la temperatura camerei. Dacă nu aveţi timp să uscaţi coaja acasă, multe dintre magazinele ce conţin produse alimentare tradiţionale din Asia au şi coajă de mandarină uscată. Poate fi adăugată în ceai negru fierbinte sau în lapte fierbinte, pentru gustul ei aromat.