• Ridichile semănate vara sunt mult mai picante decât cele semănate primăvara sau toamna.
• Cozile de ridichi dau o supă excelentă, în combinație cu cartofi și cu un strop de smântână proaspătă.
• Frunzele de rabarbăr nu trebuie consumate, pentru că provoacă alergii. În schimb, dacă sunt lăsate să putrezească în grădină, reprezintă un îngrășământ natural ideal.
• Tulpinile de rabarbăr, delicioase când sunt transformate în dulceață sau în compot, devin mai suculente și mai cărnoase dacă suratele lor pe cale să înflorească sunt tăiate din tufe încă în stadiul de boboci.
• Frunzele de rabarbăr conțin acid oxalic. Fierte în apă, se obține un "detergent" ideal pentru cratițele din aluminiu. Același decoct funcționează ca fungicid pentru legumele rădăcinoase, în frunte cu varza.
• Cățeii de usturoi plantați la piciorul unei tufe de trandafiri vor avea funcție de paznici la purici, întărind totodată (bizar!) mireasma florilor.
• Cojile de banană îngropate lângă un trandafir îi vor colora acestuia florile mai puternic.
• Petalele trandafirilor nu trebuie niciodată udate când îi stropiți (se fanează). Mai bine îngropați lângă rădăcină o sticlă de plastic cu fund găurit și turnați apă în ea.