Anotimpul grădinilor

Redactia
* Ridichile cresc foarte bine în com­pa­nia tomatelor, care le fac o umbră benefică cu frunzele lor. La fel de bine se împacă și cu fasolea sau cu lăptuca, pe care ar lua-o de nevastă oricând...

• Ridichile semănate vara sunt mult mai picante decât cele semănate primăvara sau toamna.

• Cozile de ridichi dau o supă excelentă, în combinație cu cartofi și cu un strop de smântână proaspătă.

• Frunzele de rabarbăr nu trebuie consumate, pentru că provoacă alergii. În schimb, dacă sunt lăsate să putrezească în grădină, reprezintă un îngrășământ natural ideal.

• Tulpinile de rabarbăr, delicioase când sunt transformate în dulceață sau în compot, devin mai suculente și mai cărnoase dacă suratele lor pe cale să înflo­rească sunt tăiate din tufe încă în stadiul de boboci.

• Frunzele de rabarbăr conțin acid oxalic. Fierte în apă, se obține un "detergent" ideal pentru cratițele din aluminiu. Același decoct funcționează ca fungicid pentru legumele rădăcinoase, în frunte cu varza.

• Cățeii de usturoi plantați la piciorul unei tufe de trandafiri vor avea funcție de paznici la purici, întărind totodată (bizar!) mireasma florilor.

• Cojile de banană în­gropate lângă un trandafir îi vor colora acestuia florile mai puternic.

• Petalele trandafirilor nu trebuie niciodată udate când îi stropiți (se fanează). Mai bine îngro­pați lângă rădăcină o sticlă de plastic cu fund găurit și turnați apă în ea.