Metoda dr. MICHAEL HAMM

Redactia
- Alimentația sănătoasă este cea mai bună prevenție contra cancerului. Tot mai multe studii realizate în ultima vre­me dovedesc acest adevăr. Învățând să despărțim alimentele bune de cele rele, vom face primul pas important în apă­rarea de cancer, dar și în vindecarea lui. Acest adevăr trebuie să devină un reflex condiționat. Specialist în dome­niul nutriției, prof. dr. Michael Hamm recomandă cele mai eficiente metode de luptă cu boala -

* Eliminați treptat din dietă toate produsele alimentare rafinate și excesiv prelucrate (cârnați, sendvișuri, margarină, conserve de orice tip, oțet din alcool rafinat, făină albă, supe instant, sosuri etc.).
* Limitați cât de mult puteți aportul de zahăr și de produse conținând zahăr, ca și înlocuitorii dietetici ai acestuia (folosiți miere în locul lor).
* Limitați cât puteți de mult aportul de substanțe sti­mulante (cafea, ceai ne­gru, alcool - tărie).
* Mâncați cât mai puține grăsimi animale (unt, brânză, carne grasă).
* Limitați la minim consumul de produse de panificație care conțin drojdie.
Puteți include în alimentație cereale, orez fiert (cel mai bine, orez nerafinat), fructe și legume (cel puțin cinci tipuri, atât fierte, cât și crude), pește, pasăre, germeni de grâu, brânză (o felie-două pe zi), și ouă (de trei ori pe săptămână).
Când vă planificați meniul, res­pectați următoa­rele reguli: mâncați alimente oferite de sol, cel mai bine din zona dumneavoastră geogra­fică, crude sau gătite, miere, ouă și lapte bătut. Țineți cont de prin­cipiile de combinare corectă a produselor ali­men­tare. Iată alte câteva sfaturi privind alimentația dum­neavoastră:
* Ordinea corectă este suc, salată și apoi felul principal. Mâncați carbohidrații (cereale, cartofi, fructe, legume și alte produse vegetale) înainte de prânz și proteinele (pește, brânză, alte produse ani­male) după-amiaza.
* Cel mai bine este să luați două mese pe zi. Dacă vi se face foame între mese, mâncați fructe și legume sau beți ceai din frunze de zmeur, mur, mesteacăn sau coacăz negru.
* Mestecați complet fiecare îmbucătură (25-30 de ori pentru persoanele sănătoase și 50-70 de ori pentru persoanele bolnave).
* Beți sucuri de fructe și legume proaspăt stoar­se și mâncați salatele înainte de felul principal.
Sucul ar trebui să fie urmat de o salată din cel puțin cinci tipuri de legume (de pildă, varză, cartofi, sfeclă, morcovi și ceapă). Aceste salate conțin toate fibrele și alte substanțe esențiale - importante com­ponente ale alimentației, necesare pentru o funcțio­nare normală a sistemului nostru digestiv și a cor­pului, în general. Deficiența de fibre din alimen­tație conduce la schimburi neregulate ale colesterolului și ale hormonilor. De asemenea, ea promovează apa­riția pietrelor. Flora bacteriană se hrănește cu fibre care fac ca intestinul gros să funcțio­neze și să transporte alimentele mai departe. Iar acest lucru este cu atât mai important, cu cât mulți dintre noi duc o viață sedentară.
Fructele și legu­mele sunt bogate în fibre. Ele sunt importante, în spe­cial pentru persoanele în vâr­stă - cea mai bună metodă de a preîntâmpina apari­ția diabetului și a obezității. Cei care și-au pierdut dinții deja pot să-și radă fructele și legumele pe ră­ză­toarea de plastic sau să bea sucuri proaspăt stoarse conținând și pulpa fructului, astfel încât să introducă în orga­nism cât mai multe fibre posibil. Pot să-ți ameliorezi simțitor sănătatea dacă vei căpăta obi­ceiul de a în­cepe mesele în acest mod. Persoanele care mă­nân­că multe sendvișuri, supe și carne pre­zintă o dere­glare a mecanismului de reglare a poftei de mân­care. Acești oameni sunt tot timpul flămânzi. Supra­alimentația conduce la obezitate și la otrăvirea cu bucățile nedigerate ale mesei.
Pe lângă etapele menționate mai sus, există și unele măsuri suplimentare, care completează aceas­tă terapie.
* Sugeți ulei vegetal (de trei-patru ori pe zi).
* Beți ceai făcut din frunze de zmeur sau coacăz negru (un litru pe zi).
* Mâncați în fiecare zi o coajă de ou pisată.
* Mâncați foarte multe alimente bogate în fito­estrogeni (boabe de soia, fasole, varză, broccoli).
* Adăugați usturoi, ceapă, ridichi și semințe de muștar în mâncăruri. Aces­tea conțin antibiotice naturale.
* Mâncați multă varză acră și cas­tra­veți murați (bune surse de vita­mi­na C).
* Includeți în alimentație produse bogate în fier și cupru (mere, căpșuni, zmeură, sfeclă, coacăze negre și morcovi).
* Mâncați produse care conțin seleniu, zinc, fosfor, magneziu, vitaminele E și B (germeni de grâu, ovăz, orz, mei și tărâțe).
* Folosiți iodul - o substanță foarte folositoare în prevenirea și tratarea bolilor.
Notă: Dacă sunteți diagnosticat cu cancer în sta­diul trei sau patru, cancer care s-a răspândit și în alte părți ale corpului, iar doctorii nu vă dau nicio șansă de vindecare, încercați următorul remediu:

Rețetă: Amestecați într-o cană 30 ml de ulei de floa­rea-soarelui sau de măsline, nerafinat, cu 15 ml de alcool rafinat (96%). Puneți un capac pe cană, scu­turați-o bine timp de două minute și beți pe loc amestecul. Nu beți și nu mâncați nimic altceva. Re­pe­tați de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Dacă aveți grețuri, mestecați o bucată de coajă de lămâie, pe care apoi o aruncați. Repetați acest ciclu în trei perioade a câte zece zile, întotdea­una la aceleași ore, iar între perioa­dele de 10 zile, luați o pauză de 5 zile. După al treilea ciclu, lăsați să treacă un interval de cel puțin 21 de zile înainte de a începe următoarea serie. Nu urmați niciun fel de alte tratamente în acest interval, doar permiteți-i organismului să se odihnească după tratament.