* Eliminați treptat din dietă toate produsele alimentare rafinate și excesiv prelucrate (cârnați, sendvișuri, margarină, conserve de orice tip, oțet din alcool rafinat, făină albă, supe instant, sosuri etc.).
* Limitați cât de mult puteți aportul de zahăr și de produse conținând zahăr, ca și înlocuitorii dietetici ai acestuia (folosiți miere în locul lor).
* Limitați cât puteți de mult aportul de substanțe stimulante (cafea, ceai negru, alcool - tărie).
* Mâncați cât mai puține grăsimi animale (unt, brânză, carne grasă).
* Limitați la minim consumul de produse de panificație care conțin drojdie.
Puteți include în alimentație cereale, orez fiert (cel mai bine, orez nerafinat), fructe și legume (cel puțin cinci tipuri, atât fierte, cât și crude), pește, pasăre, germeni de grâu, brânză (o felie-două pe zi), și ouă (de trei ori pe săptămână).
Când vă planificați meniul, respectați următoarele reguli: mâncați alimente oferite de sol, cel mai bine din zona dumneavoastră geografică, crude sau gătite, miere, ouă și lapte bătut. Țineți cont de principiile de combinare corectă a produselor alimentare. Iată alte câteva sfaturi privind alimentația dumneavoastră:
* Ordinea corectă este suc, salată și apoi felul principal. Mâncați carbohidrații (cereale, cartofi, fructe, legume și alte produse vegetale) înainte de prânz și proteinele (pește, brânză, alte produse animale) după-amiaza.
* Cel mai bine este să luați două mese pe zi. Dacă vi se face foame între mese, mâncați fructe și legume sau beți ceai din frunze de zmeur, mur, mesteacăn sau coacăz negru.
* Mestecați complet fiecare îmbucătură (25-30 de ori pentru persoanele sănătoase și 50-70 de ori pentru persoanele bolnave).
* Beți sucuri de fructe și legume proaspăt stoarse și mâncați salatele înainte de felul principal.
Sucul ar trebui să fie urmat de o salată din cel puțin cinci tipuri de legume (de pildă, varză, cartofi, sfeclă, morcovi și ceapă). Aceste salate conțin toate fibrele și alte substanțe esențiale - importante componente ale alimentației, necesare pentru o funcționare normală a sistemului nostru digestiv și a corpului, în general. Deficiența de fibre din alimentație conduce la schimburi neregulate ale colesterolului și ale hormonilor. De asemenea, ea promovează apariția pietrelor. Flora bacteriană se hrănește cu fibre care fac ca intestinul gros să funcționeze și să transporte alimentele mai departe. Iar acest lucru este cu atât mai important, cu cât mulți dintre noi duc o viață sedentară.
Fructele și legumele sunt bogate în fibre. Ele sunt importante, în special pentru persoanele în vârstă - cea mai bună metodă de a preîntâmpina apariția diabetului și a obezității. Cei care și-au pierdut dinții deja pot să-și radă fructele și legumele pe răzătoarea de plastic sau să bea sucuri proaspăt stoarse conținând și pulpa fructului, astfel încât să introducă în organism cât mai multe fibre posibil. Pot să-ți ameliorezi simțitor sănătatea dacă vei căpăta obiceiul de a începe mesele în acest mod. Persoanele care mănâncă multe sendvișuri, supe și carne prezintă o dereglare a mecanismului de reglare a poftei de mâncare. Acești oameni sunt tot timpul flămânzi. Supraalimentația conduce la obezitate și la otrăvirea cu bucățile nedigerate ale mesei.
Pe lângă etapele menționate mai sus, există și unele măsuri suplimentare, care completează această terapie.
* Sugeți ulei vegetal (de trei-patru ori pe zi).
* Beți ceai făcut din frunze de zmeur sau coacăz negru (un litru pe zi).
* Mâncați în fiecare zi o coajă de ou pisată.
* Mâncați foarte multe alimente bogate în fitoestrogeni (boabe de soia, fasole, varză, broccoli).
* Adăugați usturoi, ceapă, ridichi și semințe de muștar în mâncăruri. Acestea conțin antibiotice naturale.
* Mâncați multă varză acră și castraveți murați (bune surse de vitamina C).
* Includeți în alimentație produse bogate în fier și cupru (mere, căpșuni, zmeură, sfeclă, coacăze negre și morcovi).
* Mâncați produse care conțin seleniu, zinc, fosfor, magneziu, vitaminele E și B (germeni de grâu, ovăz, orz, mei și tărâțe).
* Folosiți iodul - o substanță foarte folositoare în prevenirea și tratarea bolilor.
Notă: Dacă sunteți diagnosticat cu cancer în stadiul trei sau patru, cancer care s-a răspândit și în alte părți ale corpului, iar doctorii nu vă dau nicio șansă de vindecare, încercați următorul remediu:
Rețetă: Amestecați într-o cană 30 ml de ulei de floarea-soarelui sau de măsline, nerafinat, cu 15 ml de alcool rafinat (96%). Puneți un capac pe cană, scuturați-o bine timp de două minute și beți pe loc amestecul. Nu beți și nu mâncați nimic altceva. Repetați de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Dacă aveți grețuri, mestecați o bucată de coajă de lămâie, pe care apoi o aruncați. Repetați acest ciclu în trei perioade a câte zece zile, întotdeauna la aceleași ore, iar între perioadele de 10 zile, luați o pauză de 5 zile. După al treilea ciclu, lăsați să treacă un interval de cel puțin 21 de zile înainte de a începe următoarea serie. Nu urmați niciun fel de alte tratamente în acest interval, doar permiteți-i organismului să se odihnească după tratament.