Feluri ușoare cu legume

Redactia
Omletă de roșii cu Mozzarella sau cașcaval

Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 ouă, 40 g cașcaval ras, sare, piper, 400 g roșii coapte și cât mai mici, 250 g Mozzarella sau 250 g cașcaval foarte moale, 20 g unt, câteva fire de pă­trunjel.
Mod de pre­pa­ra­re: * Se bat bine ouă­le într-un castron. Se adaugă cașcavalul ras, sarea, piperul. * Se spală roșiile, li se taie codița și căpăcelul de sus, apoi se taie în patru. Se pun bulgării de Mozzarella să se scurgă, apoi se taie felii de un deget. (Dacă folosiți cașcaval, tăiați-l în sferturi). * Se pune untul la încins într-o tigaie mare de teflon, se toarnă ouăle bătute, apoi se pun în masa lor sferturile de roșii cu miezul în sus. Printre ele se presară cuburile de cașcaval sau feliile de Mozzarella. * Se lasă pe foc potrivit, cu capac, cam 5 minute, până ce ouăle se prind și brânza se topește. * Se spală pătrunjelul, se toacă și se presară deasupra.
Timp de preparare: 15 minute.

Fileuri de cod (șalău) pe gulii

Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g fileuri de pește (fără piele), 4 linguri de untdelemn, 1 lin­guriță de miere, 4 gulii (1,200 kg), 4 linguri de sos Curry (sau alt sos picant, gata preparat, din comerț), sare, piper, 300 ml apă fiartă cu Ve­geta sau Knorr, 2 lingurițe de pătrunjel tocat, 2 lingurițe de coajă rasă de lămâie, 2 lingurițe de semințe de susan.
Mod de preparare: * Se spală fileurile de pește și se zvântă într-un șervet. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, se taie în felii subțiri. * Se amestecă sosul de Curry cu mierea. Se aliniază pe un platou fileurile de pește, se acoperă cu sosul și se ba­gă aco­perite în fri­gider, vre­me de 15 mi­nute. * În­tre timp, se cu­răță gu­liile de coajă și se taie în două, apoi în felii cam de 1 cm. * Se pu­ne unt­de­­lem­nul să se încingă într-o tigaie. Se că­lesc gu­liile câteva minute, se sărează, apoi se aco­peră cu apă cu Vegeta, și se lasă să fiarbă 5 mi­nute, cu ca­pac, la foc mic. * Se adaugă pătrunjelul tocat și coa­ja rasă de lămâie. * Se scoate peștele de la fri­gider și se așează peste guliile călite. * Se mai lasă pe foc mai mare, încă 5 minute, sub ca­pac. * Se în­­cing semințele de susan într-o tigăiță, fără gră­sime. Când sunt aurii, se presară peste pește.
Timp de preparare: 25 de minute.

Gulaș cu carne de pui și fasole verde

Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri de unt topit, 800 g carne tăiată bu­căți, 250 g ceapă tăiată în inele, 500 g fasole verde proas­pătă sau de la con­ser­vă, 400 g ro­șii co­jite de pie­li­ță, sare, pi­per, 3 lin­­guri de miez de roșii (bu­lion), 1/4 l apă fiartă cu Ve­geta sau Knorr, un pahar de iaurt (de preferință pas­teurizat), pătrunjel tocat.
Mod de preparare: Se încinge bine grăsimea și se pune carnea la prăjit 15 minute. * Se adaugă ceapa, fasolea (curățată de ațe și tăiată în două sau scursă bine, dacă e din conservă) și roșiile. Se sărează, se piperează, se adaugă bulionul și apa fiartă cu Vegeta. Se lasă să mijotească 30 de minute. * Când e gata, se amestecă în gulaș iaurtul și pătrunjelul.