Cine mănâncă dimineața în mod constant fulgi de porumb, de ovăz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, străbate mai lesne distanța până la prânz. Fibrele conținute în cereale potolesc mai bine senzația dureroasă de foame, decât o felie de pâine cu marmeladă sau cașcaval.
Gustări între mese
Portocalele și merele conțin niște substanțe care păstrează mai multă vreme apa în stomac, dând un sentiment de sațietate. Un efect secundar pozitiv: faptul că trebuie să cojiți portocala și s-o desfaceți în felii vă obligă să mâncați mai încet. La fel ca îndelungata mestecare a mărului.
Masa de prânz
Cei care mănâncă la prânz o supă de zarzavaturi se satură mai ușor. Motivul: stomacul se umple, supa potolește senzația puternică de foame.
Un fel de mâncare ideal este peștele. El ne satură de trei ori mai mult decât o friptură, cu toate că este mai sărac în calorii.
Evitați speciile grase de pești: ton, hering. Ca garnitură, preferați totdeauna cartofii, au o valoare dublă de săturare în comparație cu o porție egală de orez.
Cina
Pâinea integrală sau pâinea prăjită ține de foame de trei ori mai mult decât pâinea albă. Ideale sunt garniturile de salată verde, roșii, însoțite de o felie de brânză slabă sau carne friptă. Vă veți culca cu stomacul împăcat.