Duşuri faciale
Faceţi un masaj facial cu apă în fiecare dimineaţă. Spălaţi-vă de 30 de ori cu apă fierbinte (cât suportaţi), apoi de 30 de ori cu apă rece ca gheaţa. Alternanţa de apă fierbinte şi rece (folos dacă consecutiv) pune sângele în mişcare, iar pielea este astfel mai bine "aprovizionată" cu substanţe nutritive, atât din interior, cât şi din exterior. Foarte repede, pielea capătă un aer de prospeţime.
Creme protectoare
Să nu mai plecaţi niciodată de-acasă fără a aplica o cremă de zi pe obraz. Ea protejează împotriva razelor solare şi a prafului şi păstrează umiditatea necesară pielii pentru a preveni formarea de riduri.
În fiecare seară, ulei de măsline
Răsfăţaţi-vă pielea, masând-o în fiecare seară cu ulei pur de măsline. Puneţi accent mai ales pe zona ochilor şi a gâtului. Uleiul de măsline conţine substanţe care întineresc şi este unul dintre cele mai bune mijloace antirid.
Tratament pentru gât
Această soluţie întinde pielea gâtului şi a decolteului: 50-70 ml ulei de măsline călduţ, amestecat cu 2 linguri de miere caldă. Aplicaţi soluţia cu o pensulă pe gât şi decolteu şi lăsaţi-o să-şi facă efectul timp de două ore, acoperind zonele cu un prosop de bumbac umed (o dată pe săptămână).
Masaje uşoare
Masajul uşor înlătură încordarea care poate duce la formarea de riduri pe frunte. Faceţi mişcări circulare pornind de la tâmple. Un sfat în plus: zâmbiţi de 10 ori, deschizând cât mai mult gura lateral. Acest exerciţiu întăreşte muşchii gurii, obrajii şi gâtul.
Faceţi o dată pe săptămână un peeling (cu tărâţe) sau o baie de aburi cu muşeţel (un minut). Ele curăţă porii şi frăgezesc epiderma.
Ten la... gheaţă
Câteva cuburi de gheaţă plimbate de-a lungul obrazului au darul de a strânge porii şi de a înviora tenul, dându-i prospeţime şi luciu.
Suport plat pentru ceafă
Renunţaţi la pernă, în favoarea unui prosop aşezat sub ceafă. Astfel nu veţi avea riduri pe gât, iar muşchii se relaxează în somn. Dimineaţa veţi arăta mult mai tânără.