Fireşte: e vorba de o baie fierbinte şi parfumată, în care să-ţi scufunzi şi pielea, dar şi gândurile croncănitoare şi negre ca nişte ciori. Apa caldă destinde şi relaxează, iar aromele adăugate sub formă de picături ne dau un sentiment de bine şi de confort. Dar baia poate fi folosită şi ca un excelent mijloc de frumuseţe, pe care ar fi păcat să-l ratăm.
Fericirea începe cu M - muşeţel
Relaxarea are bune urmări pentru frumuseţe. Ea se citeşte în primul rând pe obraz, pe care-l eliberează de crispare şi încordare, ajutându-l să devină senin. Relaxarea se obţine cu arome: nu aveţi nevoie decât de două-trei picături de ulei parfumat - muşeţel, lavandă sau brad, pe care îl amestecaţi în apa din baie, apoi vă întindeţi pe spate, inhalaţi miresmele proaspete şi vă relaxaţi. Sărurile de baie sau gelurile de baie cu adaos de minerale sau alge au aceeaşi acţiune calmantă şi, în plus, curăţă pielea în profunzime. O idee bună ar fi ca pe durata băii să vă aplicaţi şi o mască pe faţă (în funcţie de tenul pe care-l aveţi), pentru că aburii deschid porii şi efectul e garantat.
Adaosuri naturale
* O cană de oţet de mere adăugat în apa din baie linişteşte pielea iritată.
* O cană de lapte praf (diluat, ca să nu facă cocoloaşe) adăugat în apa din baie înmoaie pielea aspră.
* Făina de secară (şi ea diluată cu apă) adăugată în apa din baie înălbeşte pielea şi o catifelează.
Pentru pielea ridată
Înainte de a intra în baie, ungeţi-vă pe corp cu un ulei aromat (poate fi ulei de măsline). Staţi zece minute în baie, apoi frecaţi-vă pe corp cu un burete.
Mai multă energie
Dacă după baie rămâneţi acasă sau vă pregătiţi pentru noapte, uscaţi-vă corpul tamponându-l cu un prosop absorbant. Dimpotrivă, dacă doriţi să plecaţi de acasă, frecaţi-vă bine pe spate, pe coapse şi pe picioare cu un prosop mai aspru de cânepă. Vă veţi simţi înviorate şi energice.